Friday, 3 May 2013

Serius Indo - Cara Pelajar Indo Menyambut Habis Persekolahan (16 Gambar)


Conteng!

Bagaimanakah anda menyambut penghabisan tempoh peperiksaan dahulu? Kami fly pergi Pengkalan Chepa dan order mee goreng secara pukal lepas habis SPM. Di Indonesia pelajar yang baru habis menduduki peperiksaan Ujian Nasional Sekolah Menengah Atas menyambutnya dengan menconteng uniform yang dipakai mereka. Kalau kami buat macam ini ketika di sekolah mesti dah kena marah dengan mak bapak kami!




Laporan asal Kaskus

46 comments:

  1. 1st habak ang!

    Bahan-bahan ( Anggaran 85 biji )

    250 gm butter
    50 gm ( 1/2 cawan ) gula aising
    1 sudu teh esen vanila
    100 gm ( 1 cawan ) tepong kastad
    1 biji kuning telor
    375 gm ( 3 1/2 cawan ) tepong gandum
    1 biji telor ( pukul + sedikit esen kuning utk di sapu di atas biskut )
    Cara-cara

    Pukul butter dengan gula sehingga sebati kemudian masukan telor dan esen vanila dan pukul lagi sehingga sebati.
    Masukan kedua2 tepong, uli sehingga menjadi doh yang lembut. Kalau terkeras tambah sedikit lagi butter dan kalau terlembik tambah sedikit tepong gandum.
    Sediakan papan pencanai, terap adunan dengan menggunakan acuan tat gulug. Bahagian bunganya hendaklah berada di bahagian bawah.
    Tekan memanjang. Potong mengikut panjang yang di kehendaki. Isi sedikit inti kemudian gulung.
    Dah siap semua, sapu kuning telor di atasnya dan bakar selama 15-20 minit atau sehingga masak..kepanasan oven 180' C

    Reply

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Tak elok makan McD. Ia menggemokkan" , Ujar Halim sambil makan Nasi Lemak Sotong dengan telur dadar. Disulami Milo ais tabur

      Delete
    2. boringgggggggggggggggggggggggggggggg...

      Delete
  2. sbb tu ramai dtg meleis sbb tak dpt masuk uni & dpt job kt negara sendiri. nak bisjut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bucittttt mu min

      Delete
    2. ah.... lantak ko la

      Delete
  3. conteng la...bukan nak pakai daah pun... kalau nak pakai pun, pakai masa kerja buruh kontrak kat Malaysia nanti....

    ReplyDelete
  4. aku pun nak tulis nama dekat tet*k awek cun jugak (refer gambar no4)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar no 5 best jugak...pastu ikut minah indon 3 org tuh-gambar 13 - pegi mana ek??

      Delete
    2. jangan perempuan indon bawa lari aku sampai lombok..

      Delete
    3. nak tulis kt nenen :'(

      Delete
  5. kitorang conteng gak dulu, tulis no tepon n sign kat baju, tapi xla seteruk ni hehe, ni dah sampai vandalisme, rete gomen pon nak di cat huhu

    ReplyDelete
  6. obe dulu skolah kt MRSM PC eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. si obe mana sekolah, kalau dia pergi sekolah mesti dia dah jadi cendekiawan instead of obepig..nah bisjut

      Delete
    2. Obe memang gifted.. pah abis MRSM sambung kat Imperial College London. Bahan bacaan dia gred A punya, level einstein.

      cuma lepas khwin tu dia x cendekiawan dah.. hehehe

      Delete
  7. bodoh indon.. xm belum tentu lulus.. nanti nak repid dah xde baju..

    ReplyDelete
  8. habis SPM terus buat rusuhan jalan raya, gila punya teraboq masyarakat kt sana

    ReplyDelete
  9. aku ingat kawan aku je pakai tracksuit kat dalam, rupanya indon pun ada jugak

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah kt Malaysia x mcm ni. :)

    ReplyDelete
  11. MASANYA TELAH TIBA!!!

    "INI KALI LAH!" atau "LAIN KALI LAH!", mana satu yang anda pilih???

    Buat pilihan cepat di sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini kanina!!

      Delete
    2. jubor inilah!!

      Delete
    3. ini karilah

      *butthurt?

      Delete
  12. lupa nak tulis, korang jangan kutuk budak2 indon ni sangat, sebab lepas dah habis sekolah diorang2 ni la yg akan datang malaysia jadi buruh binaan kat negara kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ai jaga sikit bahasa, bak kata perpatah "bahasa menggambarkan bangsa", apasal kw ni kuang ajar sgt, mak bapak kw xajar kw nak hormat menghormati ka? kimak kw..

      Delete
  13. Ish...teruknye...

    ReplyDelete
  14. aku mau kalerkan tetek awek indon ni dengan kaler putih telur separuh masak sahaja...boleh kaler atas tetek dua tiga orang sekaligus...

    ReplyDelete
    Replies
    1. i know what u mean...nah royi buat sapu...

      Delete
  15. ishh..patutla indon curi baju sekolah aku dlu.
    pokoknya harus ditebang kok kok kok = ayam

    nak bisjut?

    ReplyDelete
  16. dh pergi sekolah pn bengap gak..baik xpayah pergi sekolah, abih duit mak bapak korng je

    ReplyDelete
  17. die org ni last2 pun jadi sondal or gro kat malaysia..pastu yg lelaki pulak buruh construction.haha..dah lumrah indon..education die org takde standard..pui...

    ReplyDelete
  18. ok dh boleh dtg malaysia jd pekerja kong..hahhahah

    ReplyDelete
  19. mak ai teruk nya... adoai..

    ReplyDelete
  20. Kat sekolah i dulu pun cam ni ..memang tradisi kat sekoilah conteng baju guna spray marker semua. tapi takde la berarak sampai ada api and duduk atas kereta. =)

    Sekolah menengah dulu kat Miri, sarawak. Sana best student sporting.

    ReplyDelete
  21. syukur ABG JIB xbagi meleis punah...

    ReplyDelete
  22. write on my boobies please!!!!

    ReplyDelete
  23. kami dulu abis sekolah kami gotong royong bersih kan sekolah....supaya murid2 lepas kami akan dapat belajar selesa seperti kami...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terbaekkkkk....

      Delete
    2. prgghhh.... sek mana tu beb ?? bgusnye.. kite org dulu pun x mcm tu

      Delete
  24. bodoh melantun-lantun!!

    ReplyDelete
  25. been thre done dat tasek utara 1995

    ReplyDelete
  26. dia org ni baru pas sekolah ke baru pas kuar penjara ? sip bik MALAYSIA x mcm nie.. eeuu..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails