Thursday, 23 May 2013

Serius Cool - Gelato Berbentuk Bunga Ros (12 Gambar)


Win!

Gelato ialah pemanis mulut seakan ais krim tetapi diperbuat daripada susu. Oleh sebab itu gelato mempunyai ketumpatan yang lebih tinggi dan lebih kenyal. Di Itali gelato yang dibeli dari kedai akan dibentuk untuk kelihatan seperti bunga ros. Hasilnya ialah gelaton kon yang cantik sampai tak sampai hati untuk dimakan. Cool beans!



Laporan asal 1DesignPerDay

29 comments:

  1. apalagi bentuk yang best ekk??????????

    ReplyDelete
    Replies
    1. bentuk tahi...

      Delete
    2. bntuk kote...

      Delete
    3. bentuk obe

      Delete
    4. betuk telur obe, ada sedikit kedutan dan labuci di tengahnya. Voila!

      Delete
    5. bentuk tetek... bole hisap2..

      Delete
  2. Baby kalau anonymous takyah lah menyemak sini.... Aku nak wat first pun tak lepas sbb kena log in google... Babi

    ReplyDelete
    Replies
    1. noob dan bangang

      Delete
    2. Khairul Hazwan noharommmmmmmmm kote kecik noob bangsat baruah nagara sama macam anwar

      Delete
    3. Khairul Hazwan kau baru dapat IC nak kecoh plak... bersyukurla dapat IC dari najib... kau dah balas jase die belom??

      ps: mesti kote kau kecik...

      Delete
    4. seluruh prsatuan anon akan mengambil tindakan

      Delete
  3. nok haroommm, dajal nie

    ReplyDelete
  4. dapat duit ke first??

    ReplyDelete
  5. TIBA PERUT AKU NK BERTUKAR AISKRIM

    ReplyDelete
  6. cm pepek lobos

    ReplyDelete
  7. Obe halal x es-sekerim ni.Jp lg aku g beli ltk liquor buat haram jadah je.

    ReplyDelete
  8. Babi nye anonymous ... Menyemak je.... Tah bangladesh mana anonymous ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. khairul nak bisjut?

      Delete
  9. Khairul Hazwan pepet

    ReplyDelete
  10. ahmad kamal abu bakar23 May 2013 at 18:01

    Apa lah sembab sangat obefiend ni.

    "Gelato ialah pemanis mulut seakan ais krim tetapi diperbuat daripada susu. Oleh sebab itu gelato mempunyai ketumpatan yang lebih tinggi dan lebih kenyal."

    Ais krim pun diperbuat daripada susu jugak.

    Gelato lebih tumpat sebab adunannya diputar lebih perlahan daripada adunan aiskrim. Jadi, kuranglah campuran udara.

    Kandungan lemak dalam gelato lebih tinggi daripada aiskrim biasa.

    Lemau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. no. Ice creams are made from milk cream and not milk . thus the difference.

      Delete
    2. jawab la ahmad kamal abu bakar... xkan senyap je

      Delete
    3. btl3..jawab la ahmad kamal abu bakar..
      kemain lg..
      btw nk bisjut?

      Delete
  11. obe yiddish nak aram jadah jenis branak bawah jambatan klu aku jumpe ko aku rejam ko pkai batang buloh babi anjeng dejjey

    ReplyDelete
  12. heee...tak sampai ati lak nak makan. cantik bebenor....

    anon yang komen bawah komen saya adalah bisjut. sekian. kbai!

    ReplyDelete
  13. pinksky8224 May 2013 12:49.. budget kelakar la tu.. puiii shilaka

    ReplyDelete
  14. kenapa semua orng benci anonymous?
    dan knp semua orng nak first? haish~~

    ps: k bai nak g itali mkn aiskrim

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails