Wednesday, 22 May 2013

Serius Cool - Acer Aspire R7 : Satu Laptop 4 Konfigurasi (20 Gambar)


Berubah!

Semalam Acer Malaysia memperlihatkan komputer riba terkini mereka iaitu Acer Aspire R7. Komputer riba ini berbeza dari majoriti komputer riba yang ada dipasaran sekarang kerana ia mampu diubah menjadi 4 mod berbeza. Ia boleh dibuka seperti komputer biasa, diratakan menjadi sebuah tablet, dekstop dan juga sebuah skrin untuk melakukan pembentangan. Acer Aspire R7 mempunyai skrin 15.6" HD Penuh, Pemproses i5 Empat Teras, 8GB RAM dan muatan dalaman sebanyak 1 Terabyte. Ianya akan dijual pada harga RM2999. Very cool! DO WANT!




Laporan asal Acer

17 comments:

  1. nice nih.. eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih bagus daripada MacBook Apple yang mahal gila tuh!

      Delete
  2. mousepad atas keyboard? nnt nk guna mouse, habis semua keybord tertekan. seems legit

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul jgk tu..tapi kan pakai touch screen, windows 8..mungkin mousepad kurg guna kut

      Delete
    2. ada ke orang nak guna mousepad kalau da benda alah tu touch screen..??

      Delete
  3. 10x pusing. Last2 screen problem. Bukan bole caya sangat Acer ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Acer la bagos,aku pki smpi skrg tahan,pemprosessan bagus.lappy compaq n lain2 yg setaraf x bagus. nk beli tgk pemprosess tahap ape and workload ko mcm mane.ade gak acer cikai.tengok jenis lah.jnji keluaran first product beli terus, yg akn dtg walopon dah upgrade byk kekurangan, tambah time nk create system.cayelah.

      Delete
  4. innovativr gila

    ReplyDelete
  5. 15.6" skrin utk 'pembentangan'? lulz...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bongok!! Tak pernah pakai projector ke?

      Delete
  6. Berape gram berat dye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jgn malas sgt,googleLAH!

      Delete
  7. tah.. ape yg mls sgt nie

    ReplyDelete
  8. Ok,http://blog.laptopmag.com/acer-aspire-r7 (5.3lbs).Ape bende plak lbs ni?=Convert;5.3lbs to kg
    2.404039561 kilograms@5.3lb = 2404.0g@.
    Konklusi mcm pegang beras Faiza Moghul basmathi yg 3kg tu lah.Lebih kurang lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau hempuk kat kepala budak2 yg suka type 1st mesti best..hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails