Friday, 3 May 2013

Serius - Apabila Hujan Lebat Melanda Masjidil Haram


Facepalm!

Belanja berbillion dinar tetapi apabila hujan turun banjir pula Masjidil Haram. Nampaknya kontraktor di Saudi macam kontraktor Malaysia. Hujan je terus barai. For shame!

45 comments:

  1. Replies
    1. Hazika : Jap ye..
      Hazik : SEKARANG!

      Hazika : Ala, jap lagi arrr..
      Hazik : Nak sekarang!!

      Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
      Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

      Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
      Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

      Hazika : Jom, abang?
      Hazik : aummm aummm!

      Hazika : eeeeeeee

      WOW:KISAH NORA, JANDA YANG KEHAUSAN SETIAP MALAM!
      PANAS:BENARKAH GADIS BERPAKAIAN TAK SENONOH INI ANAK SOFEA JANE?
      GEMPAR:WANITA BERMISAI DAN BERJANGGUT DITEMUI DI MALAYSIA!

      Delete
    2. "Tak elok makan McD. Ia menggemokkan" , Ujar Halim sambil makan Nasi Lemak Sotong dengan telur dadar. Disulami Milo ais tabur

      Delete
    3. obe gemok oii kau kena paham kat sana selalu panas ..susah nak dapat hujan..jadi kalau hujan kira menda yang baik laa.. tu la kena kumpul duit gi buat umrah..

      Delete
    4. ini semua salah si saiful tuh.... nak main sangat

      Delete
  2. Amboi dah setahun lebih masuk jewtube baru nak post. FACEPALM!

    ReplyDelete
  3. yg penting bumiputra arab yg dpt projek..reti or x reti wat keja tu lain cite..

    ReplyDelete
  4. zaman rasulullah kan ada kes banjir gak dulu... smpi sekang pun hmmm

    ReplyDelete
  5. Tanpa kontraktor tu, Masjidil haram xde sangat cantik cam skrg nie. :)

    ReplyDelete
  6. nt ada org ckp jgn dipersoal tanah suci makkah. apa pun boleh terjadi...

    ReplyDelete
  7. Apa bangang sangat description..

    ReplyDelete
  8. mahu salahkan kontraktor atau salahkan ujian Allah ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salahkan BN. Sebab BN mempuyai kaitan dengan kontraktor arab tersebut dan memiliki banyak aset yang mencecah 60 billion dollar amerika

      Ayat stereotype puak pembangkang malaysia la ni..

      Delete
  9. Segala yang berlaku adalah kehendak Allah. Allah lebih mengetahui...sesungguhnya akal juga milik Allah. Janganlah mengeji dan menghina rumah Allah..

    ReplyDelete
  10. Jika Allah mengatakan ia terjadi maka terjadi lah ia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jika kontraktor BN yang dapat kontrak, mcm ni la bala yang turun..

      ayat pro pembangkang malaysia

      Delete
  11. layarilah laman portal web berita terkini DAN PERCUMA www.freemalaysiakini2.com

    ReplyDelete
  12. ni lagi best.....

    https://www.youtube.com/watch?v=NUo8CKI34o4

    ReplyDelete
  13. ini kuasa Allah

    ReplyDelete
  14. http://1-malaysia.blogspot.com/2013/04/pru13-video-doa-dari-jerusalem-untuk.html

    ReplyDelete
  15. bukan salah kontraktor..sistem perparitan di arab saudi tidak direka untuk kadar aliran yang tinggi.sistem saliran direka dalam kadar 2-10 tahun intensiti hujan di sana..even longkang utama diorang pon x smpai 1 meter lebar...so kalau hujan lebat dalam masa yg lama,banjir la..tp x lama..

    ReplyDelete
  16. semua kat atas penipu besar.
    tak lain tak bukan ni...
    salah..

    Anwar.

    ReplyDelete
  17. The Real Kapitan3 May 2013 at 07:16

    malaysia negera islam pun juara rasuah... kalo kat sana.. mesti Legend Rasuah... hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anwar Ibrahim3 May 2013 at 09:57

      betul tu, sebab arab saudi ada hubungan yang baik dengan kerajaan UMNO-BN. Maka arab saudi menerima kesan bala rasuah secara tidak langsung.

      Delete
  18. kun faya kun

    ReplyDelete
  19. Pada aku biasa jer banjir kat Mekah ni. Dia orang kata hujan tu rahmat. Seronoknya. Almaklum susah nak dapat hujan kat sana.

    ReplyDelete
  20. haah, sebab jarang hujan kot diorang tak ambik kira pasal banjir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anwar Ibrahim3 May 2013 at 09:55

      Bukan pasal jarang hujan atau tak.. pokoknya di sini ialah salah UMNO-BN

      Delete
  21. kalo nk komen biar la care betol...
    x payah nak salahkan mane mane pihak..
    bukan salah kite...tu sume kuasa DIA....

    ReplyDelete
  22. video ni edit ni , superimpose je air tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haji Hadi Awang3 May 2013 at 10:27

      betul tu, video hanya besi.. mana boleh kita percaya

      Delete
  23. Ni video lame ni.. Skarang Masjidil Haram lain, banyak kepungan sbab dalam kerja2 pembaikpulihan, dalam video ni aku tak nampak lak kepungan2 tu.. Aku baru pegi Umrah bulan 2 aritu.. Sebahagian dari Masjidil Haram ni diorang dh runtuhkan n pebesarkan.. Aku tak nampak sume keje2 renovation dalam video ni.. Kaji dulu sebelum post n letak description ye Mr Obe..

    Ni tarikh video ni diupload di Youtube : Uploaded on Jan 17, 2012..

    Sekian.. Assalamualaikum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi Satu Mr Obe, Arab Saudi tak pakai Dinar.. Arab Saudi pakai Saudi Riyal, kalau United Arab Emirates baru pakai Dinar.. :)

      Delete
    2. Mana ada. Diorang pakai Saudi Euro.

      Delete
  24. tengkorak hang obe..

    ReplyDelete
  25. My friend....

    Seeloknya jangan buat statement macam tu... Kaji keadaaan geografi Makkah... Taburan hujan berapa cm setahun... Bukan cerita kontraktor la.. Belanja la.... Hujan yang turun disana dianggap rahmat... apatah lagi hujan lebat macam tu.... Tiada yang komplen keadaan yang sangat panas... Apatah lagi keadaan yang hujan yang sangat lebat...

    Harap admin dapat edit statement....

    Thanks.

    ReplyDelete
  26. eh aku nampak saiful bukhari tengah buat pengakuan la...

    MASANYA TELAH TIBA!!!

    "INI KALI LAH!" atau "LAIN KALI LAH!", mana satu yang anda pilih???

    Buat pilihan cepat di sini.

    ReplyDelete
  27. sebagai arkitek, designer, dan design build..kami bukan perfect...hujan tu diturunkan oleh allah sebagai rahmat..berbillion tu hanya wang dunia..cantek atas makna dunia..walau banjir still boleh tawaf kaabah..still kontraktor tu dpt pahala atas lantai dinding jalan yg dia buat untuk umat islam mengerjakan haji..

    ReplyDelete
  28. malaysia dan arab saudi berbeza.. disana banggunan dia tak dibina utk menerima taburan hujan yg tinggi..sebab tu bila hujan terus banjir.. kalo dimalaysia tidak sepatut'y banjir..sepatut'y setiap contractor dah sedia maklum taburan hujan dimalaysia antara yg tertinggi..sebelum buat banggunan atau jalan raya benda ne semua perlu diambil kira..kesian pada pemilik2 kereta d KL setiap kali banjir kilat je abis sume kereta2 tengelam.. nak beli kereta dah la mahal..kereta musnah dek banjir..installment bank tetap kena bayar..

    ReplyDelete
  29. wey mane ade mahluk tuhan dpt atasi kuasa tuhan.huhu

    ReplyDelete
  30. Sedap mulut bercakap. esok pandai la hang jawab.

    ReplyDelete
  31. bukak sepatutnye masjidil haram xde bumbung ke kat kawasan tawaf tuh?

    ReplyDelete
  32. dekat sana jarang sekali hujan ..

    ReplyDelete
  33. sgt xbijak admin yg post nie... tanah suci tempat suci.. xperlu la dipertikaikan.. sepatut nya beri galakan atau pandangan yg mbina.. satu hari nanti ke situ jugak anda pijak..melainkan anda beragama lain. pikir2..kan la sejenak. (skadar ayat 2cent saya)

    ReplyDelete
  34. aneh emank, lma2 bsa tenggelam tuh kab'bah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails