Thursday, 2 May 2013

Serius Cool - Hublot LaFerraria : Jam Mewah Edisi Ferrari (12 Gambar)


Ada wang ada jam mewah 

Hublot ialah jenama jam yang sinonim dengan kemewahan. Ferrari pula sinonim dengan kenderaan mewah berprestasi tinggi. Apabila dua syarikat ini bergabung terhasillah Hublot LaFerraria. Kasis jam diperbuat dari titanium dan nilam digunakan sebagai kaca hadapan.Jam ini juga memegang rekod sebagai jam yang mempunyai kuasa simpanan paling lama di dunia iaitu 50 hari. Hari 50 jam edisi terhad ini akan dihasilkan dan setiap satunya dijual pada harga USD 300 000 (RM 900 000). Coolness!




Laporan asal BornRich

15 comments:

  1. Bro 50 hari je ? Ke 50 tahun....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bro, jam mekanikal tak pakai bateri. Begantung kepada kuasa simpanan spring untuk menggerakkan jam kalau tak digunakan atau dikunci.

      Jam Rolex Submariner yang berharga RM20K tu pun 58 jam je power reserve dia pun ramai yang bagi rating power reserve terbaik dalamk kategori automatic movement.

      Jam biasa seperti Seiko 40jam hingga 48 jam je.. Kalau 50 hari tu satu satu rekod yang amat2 sukar untuk dicabar oleh pengeluar jam.

      Ingat, jam ni bukan jam bateri atau solar yang menggunakan kuasa simpanan elektrik! Cuna tengok lakaran jam tu, mana letak bateri dia kalau lu cakap 50 tahun!

      Delete
    2. bro kalau dacing dah lebih 50 tahun kena tukar ta ?

      Delete
    3. kasi tukar la dacing lama tukar pada dacing mekanikal haha2

      Delete
    4. tak pakai dah mekanikal, orang dah pakai dacing elektronik

      Delete
    5. Kasi tukar guna kuasa bulan tengok ? Roket pun ok jugak

      Delete
    6. alah tukar jelah dacing ..dacing pon lama rosak mekanikal dia berat sebelah..ok!! :)

      Delete
    7. Abah ko dacing !!!

      Delete
  2. 50 hari turbillion lama la tuh.bukan pakai bateri ni.

    ReplyDelete
  3. Bayangkan 1 hari di akhirat...
    Berapa lamakah di dunia ini?!
    Cukupkah amalan kita?!

    50 hari tu xde apa lah sgt...

    ReplyDelete
  4. Tunggu lah setahun lagi. China akan ciplak dan dijual kat pasar malam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea...aku tungguuuuuuu...!

      Delete
  5. Hazika : Jap ye..
    Hazik : SEKARANG!

    Hazika : Ala, jap lagi arrr..
    Hazik : Nak sekarang!!

    Hazika : Jap lagi, sikittt je lagi..
    Hazik : NAK SEKARANG! NAK SEKARANG!

    Hazika : Sikittttttttttttttt je lagi Abg..
    Hazik : Takde! NAK SKANG! NAK SKANG! NAK JUGAK! NAK SKANG!!!!

    Hazika : Jom, abang?
    Hazik : aummm aummm!

    Hazika : eeeeeeee

    WOW:KISAH NORA, JANDA YANG KEHAUSAN SETIAP MALAM!
    PANAS:BENARKAH GADIS BERPAKAIAN TAK SENONOH INI ANAK SOFEA JANE?
    GEMPAR:WANITA BERMISAI DAN BERJANGGUT DITEMUI DI MALAYSIA!

    ReplyDelete
  6. "Tak elok makan McD. Ia menggemokkan" , Ujar Halim sambil makan Nasi Lemak Sotong dengan telur dadar. Disulami Milo ais tabur

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails