Tuesday, 15 November 2011

Serius Shit - Cara Menyelesaikan Masalah Meniru Di China

SPM........ do this!

Aku ada dengar orang cakap masa dia SPM dan PMR masih mampu meniru dari member. Pelbagai muslihat digunakan. Simpan buku dalam tangki, toyol dalam pen dan sebagainya.Di sebuah sekolah di Wuhan, Provinsi Hubei para cikgu sekolah yang dah tak tahan dengan pe'el pelajar yang asik meniru melakukan sesuatu yang drastik. Exam dilakukan di padang permainan sekolah kerana ia mmebenarkan jarak diantara pelajar yang maksimum. Para cikgu berharap bila dah jauh macam ni nak berbisik dan main tunjuk kertas akan menjadi sukar. Kalau buat kat Malaysia rasanya parents setuju tak?



Laporan asal Sina

36 comments:

  1. takde ekon.. jiwa kaco.. kekkkee

    ReplyDelete
  2. fuh. mmg kena praktis balik toyol jarak jauh ni

    ReplyDelete
  3. kalau dalam tempat yang berbumbung seluas mcm ni, okay je (y)

    ReplyDelete
  4. Second picture tu exam ke sodoku puzzle?

    ReplyDelete
  5. ini jawab exam ke kna denda nih..haha

    ReplyDelete
  6. berpeluh ketiak. peluh panas, peluh cuak lagi. belum kire peluh nervous lg tuh. hahha

    ReplyDelete
  7. kat china xpela.cuaca sejuk n dingin.malaysia berpeluh beb.hahaha

    ReplyDelete
  8. sana sejuk. no problem. kat sini buat macam tu budak pengsan/histeria.

    ReplyDelete
  9. lg senang bwk toyol

    ReplyDelete
  10. Kalau perasan tiles kat bawah tu lebih kepada iluminati. Semua ni propaganda yahudi utk menghasilkan neo iluminati. Duduk jauh2 memlatih kepada kelahiran freemason.

    ReplyDelete
  11. laaaaaaaaaaaambat lagi mak-bapak org mesia nak bagi anak dia jawab cenggini..

    manja nak mampos..jap lg akan ada la komplen :
    -anak dia x leh kena panas la..kalau kena panas nanti
    1. sawan
    2. terencat
    3. jadi dayang senandung
    4. jadi kecut segalanya

    ReplyDelete
  12. cikgu yg duduk kat tanggu tu....... macam cun jek...

    ngeh ngeh ngeh..

    ReplyDelete
  13. gigih invigilator diorang..jauh tu nak round..:P:P

    ReplyDelete
  14. missnadira sila berbogel dan upload ke blog kamu please!

    ReplyDelete
  15. ape kes exam jadi illuminati? hadoi~

    ReplyDelete
  16. pengawas peperiksaan yg letih nih.. huhuu..

    ReplyDelete
  17. ini semua dakyah illuminati. cara ini sudah diapplikasi zaman freemason lagi..sila sebar kan jika sayang agama anda

    ReplyDelete
  18. anon 1.38am betul tu,saya bersyukur kerana dalam dunia akhir zaman ni masih ada orang prihatin seperti anda..ni semua dakyah iluminati yahudi bertujuan supaya kita ikut jejek langkah mereka jadi educated untuk focus pada dunia sampai tak ingat akhirat.belajar sampai tak ingat waktu sembahyang..saya akan buat chain letter dan sebrkan kepada kawan2 facebook saya ttg bahaya yahudi saya harap encik anon pun do the same thing..
    miss nadira pakai la tudung kalo tak bogel je,ko ni pengikut yahudi.

    ReplyDelete
  19. sayaanon sayatakdeprofile15 November 2011 03:00

    Buduh punya China. Lagi jauh lagi senang lah nak tiru bawak toyol sendiri. Ingat budak budak ni nak tiru dari kawan kawan je ke. Banyak lagi cara nak tiru bawak nota simpan dalam poket ke..

    Lagi jauh lagi senang nak tengok nota.

    ReplyDelete
  20. no wonder...copying is their expertise...even this style of exam wont stop them from being who they are..*racist

    zulkei versace lurus mcm bendul, aku lempang kang terpelanting spek tu...nama nak branded je..

    ReplyDelete
  21. anon2 sekelian lagi bodo. bajet comel la name anon tu. cam haram.

    ReplyDelete
  22. I've been told you before this! Obe Pig is communist

    ReplyDelete
  23. x salah belajr ,yang salah sukakan kemewahan yang melampau...bukan kerja illuminati la yang supaya kita fokus belajar jadi lupakan akhirat...tujuan kita di dunia utk abdikan diri dgn tuhan dan memakmur kan alam ni ..jgn berpikiran sempit

    ReplyDelete
  24. Negara kita Malaysia tak boleh buat idea macam ni, iklim tropika...
    Nanti tengah2 syok periksa, datang hujan - kelamkabut - lagi senang nak tiru!

    ReplyDelete
  25. sebelum exam

    tulis atas meja denagn tulisan kecil atau tulisan yang ala-ala crypto supaya tiada yang menyedari

    hanya perlu salin dari meja,x payah tanya kawan

    masa zaman aku skolah ada kaedah berfikir secara pecutan kognitif,iaitu mentelaah dengan symbol atau lukisan

    jadi sebelum exam ada banyak graffiti dekat wall bilik exam yang nampak macam art,padahal nota,hahaha

    pelbagai kaedah meniru yang ley di jadikan art,hehe

    masa zaman aku spm banyak amat yang nak jadi michael dalam prison break

    ReplyDelete
  26. heee x nak ah...
    dah ah tgh2 spm ni pon duk dlm dewan pon jiwa x tenteram
    apatah lagi berpanas
    pastu tibe2 hujan
    alamat kuarantin la sampai next year
    lagi2 kat negeri yg mengalami efek musim tengkujuh

    ReplyDelete
  27. negara china bangsat nie,kadang2 undang2 dia nie bukannya leh pakai sangat,sedangkan budak kena langgar lenyek smpai mampus bangsat tu tak kena hukuman bunuh,sedangkan selamatkan orang dari dirogol pon kena tangkap,apakah daya dengan meniru?bodoh.ingat budak2 tu taktaw nk tiru?bodoh.seriusly,fakap giler undang2.alasan utk elak tiru?wtfbbqpedobear?bodoh.undang2 fakap,untuk orang yang terfakap.

    ReplyDelete
  28. pehhh...da la pening na jawab exam..panas lak tu...tension2

    tiru tak tiru pon..kalau undang2 kau bodoh..tade kemane jgk...

    stupid china

    ReplyDelete
  29. Iluminati???

    LOL. Sempitnye fikir.. -,-"
    Come on MALAYSIAN.. yg penting niat. Yg elok amik, yg tak elok, jgn ikut. Well, MALAYSIAN ni more to complain je. Complain sana, complain sini. Satu benda pun tarak. Haish.. Stop complaining, dgn menggunakan nama agama bagai.. tak elok. Dosa. Nanti org yg bukan islam baca, dieorg boleh fikir islam ni agama yg sempit, padahal, islam ni agama yg mudah dan sesuai untuk semua. Kang, org elok2 fikir2 nak kenal islam, terus tak nak fikir dah. -,-" just an opinion. take it or leave it. thanks.

    ReplyDelete
  30. macam dalam chancellor hall utp je gayanye ni =_=!

    ReplyDelete
  31. Idea yg terbaekk, tpi kalo wat mende ni kt Malaysia nnti tabole jadik, you know, iklim tropika an..

    ..and not to mention ade sebahagian budak2 disini mmg orang 'observant without proven proof'. Pasal exam pun dituduh freemanson, illuminati, yahudi.

    kalo ye pun, mane bukti korang yg kata2 itu benar?? sesat betol la.

    ReplyDelete
  32. rasanya ada dalam sejarah tingkatan 4, mcm mana org cina mengatasi masalah meniru dalam peperiksaan. I thought you all know this. dulu kan org cina kalau nak jadi pegawai kerajaan, kena amik periksa so, to insure takde peniruan berlaku dalam peperiksaan, para calon kena duduk dalam satu bilik selama 3 hari. tak bole keluar langsung. makan minum kat situ supaya tiada kegiatan tiru akan berlaku. sumber - buku sejarah tingkatan 4.

    ReplyDelete
  33. takpe..cuaca dkt sana sejuk..ni kalau buat kat malaysia mau hangus budak2

    ReplyDelete
  34. kalo kaki toyol paling power dlm malaysia ni pn demam kalo kena exam cm nie...

    ReplyDelete
  35. Ok gak idea nih... tp, sure pas bis exam, esok budak2 xleh kskolah sbb dmam *kena panas terik. hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails