Saturday, 5 November 2011

Serius Cool - LOMOKINO - Kamera Video Versi Lomografi (12 Gambar)


Lomo versi filem!

Honest to god I find lomofags sangat jengkel. Cakap analog lebih art dari digital all all that nonsense. But hey whatever hipster guy! Lomokino ialah kamera untuk Lomofags. Dengan menggunakan filem standard 35mm anda boleh merubah sebuah roll 36 exposure menjadi pita video yang boleh mengambil filem sebanyak 144 frames. Lomokino akan memberikan "old skool" type movie yang tak cukup frame rate dan nak gunakannya juga anda perlu menggerakkan filem secara manual. Crank it! Hara satu Lomokino ialah USD76. Kalau beli set lengkap dengan Lomoviewer (nak tengok balik movioe yang anda ambil) ianya dijual pada harga USD 99.





Laporan asal Pocketlint

13 comments:

  1. aku juga serius mengikuti blog abang ni..harap terus menciptakan entry yg menarik..aku sentiasa menyokong dari belakang..

    ReplyDelete
  2. macam sharpener pensil kayu dulu2

    ReplyDelete
  3. super 8 ftw !

    ReplyDelete
  4. this will b my top 10 wishlist...kalau brg sekalik post mcm ni confirm dlm rm 400 ++

    ReplyDelete
  5. the future is analogue.

    ReplyDelete
  6. "Hara"??? hahahaha
    does only me find out????
    Obe fail....

    ReplyDelete
  7. Ha. Teringat aku kat skate magz dulu2.

    ReplyDelete
  8. Orang pakai apple hang nyampah,org pkai dslr ang nyampah,org nk pkai lomo pon ang nyampah. Ape mslah pun tak tau. Org tuh ade duit die pkai la mende2 nih. Bagus la mende2 nih ade kat dunia. at least ade variety. takde la bosan. ang dok pakai tab pun mesti de gak org yg nyampah psai org pon dok ingat nak follow trend gak. So? Terima je la ek obe oi...

    ReplyDelete
  9. budus en adam...blog dier sukati dier la nk ckp dier xske ape..ko xske pe obe tules?gi klik button 'x' blah kanan atas skali..hahaha..ifags,dslrfags..tu mmg ak xsuke..bukan xsuke mende nyer,xsuke culture yg dibawaknyer..byk sgt lame fags yg ske mnunjuk2 n poyo..hehehee

    ReplyDelete
  10. mr.q?

    aku nk like comment ko...nk klik kt mn der?

    adam tu...ketua freemason..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails