Friday, 22 March 2013

Serius Konsep - Rain Runner : Aksesori Untuk Penunggang Motosikal Ketika Hujan (5 Gambar)


Nice!

Setiap kali hujan kita boleh melihat penunggang motor berhenti di bawah jambatan untuk berteduh. Yang macho dan ada full face akan memakai baju hujan bagi mengelakkan diri menjadi basah. Kini muncul ciptaan baru yang diberi nama RainRunner. Ianya dicipta oleh syarikat Roof For Two yang berpengkalan di India. Kepada pembaca Blogserius yang menunggang motor, apakah pendapat anda tentang RainRunner? Cool or not cool?



Laporan asal Core77

30 comments:

  1. agak wtf tp agak brilliant jugak sebenarnya. -.-

    ReplyDelete
  2. Windage area bertambah. Kalau angin kuat mase hujan,boleh jatuh

    ReplyDelete
  3. nyamuk bole masuk dari bawah... sekian..
    neh kelambu kan?

    ReplyDelete
  4. tak aerodinamik

    ReplyDelete
  5. tak nampak jalan kalau ujan, wiper tak included ke?

    ReplyDelete
  6. boleh lemas kalau isap rokok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha... komen paling win!

      Delete
    2. kebaikan rokok xpadam ketika hujan

      Delete
  7. tak practical langsung rasa bail lah berenti bawah jambatan or pakai baju hujan je

    ReplyDelete
  8. time consuming..entah2 pnya lama pasang menatang alah 2..hujan pn da behenti...sedar2 bila siap pasang da musim kemarau..hahhahaahha

    ReplyDelete
  9. not cool cuz your rear mirror gets block...plus the wind may makes the bike wobble....

    ReplyDelete
    Replies
    1. im agree with u Anon..peluang utk accident lebih tinggi..

      #ikhlas dari penunggang motor tegar

      Delete
  10. Baik pakai GIVI..

    ReplyDelete
  11. jpj mesti kejar...sbb x nmpak side mirror....
    cuba lg...sekian

    ReplyDelete
  12. ni sume salah anwar..

    ReplyDelete
  13. boleh melancap atas moto ketika rider di h/way

    #in before my captcha lynass seyy

    ReplyDelete
  14. idea dah ada... jom kita fikirkan bersama untuk mencantikkannya lagi...

    ReplyDelete
  15. bila nak sampai kat Malaysia HAHAHAHA

    ReplyDelete
  16. buat projek atas motor best la..lama tak layan 3gp mat rempit main atas moto..rindunya

    ReplyDelete
  17. susah nak selit selit

    ReplyDelete
  18. pakai rain coat mcm lagi senang je

    ReplyDelete
  19. hujan lebat mana nmpk..wiper xdak

    ReplyDelete
  20. true rider x tkot hjan la....

    ReplyDelete
  21. nampak India. Pasti dibahan.

    ReplyDelete
  22. akan menjadi ikutan puak india....deyy deyyy

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails