Thursday, 21 March 2013

Serius Fakta - Tips Untuk Mengesan Penipu Di Laman Media Sosial


It's A Trap!

Ramai lelaki dan wanita menjadi mangsa penipuan atas talian sejak dua menjak ini. Hari ini kami membaca berita seorang lelaki diperas ugut oleh seorang wanita sebanyak RM2500 sekiranya beliau tidak mahu gambar bogel beliau disebarkan kepada umum. Lelaki ini menghantar gambar bogel beliau kerana percaya "awek" yang ditemui di laman media sosial adalam real. Little did he know dia sudah kena kencing. Jadi mari baca tips mengesan penipu atas talian di laman media sosial!



Laporan asal Visually
 

37 comments:

  1. 1st alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Segala puji pujian hanya bagi Allah :)

      Delete
    2. biar betul. Sebut Alhamdulillah...sebab dapat first?
      Nikmat yg patut disyukuri kepada Allah ke, first tu?
      Jangan main-main. ke...trick elak maki?

      Delete
    3. diamlah bodoh. orang sebut alhamdulillah pun marah. puiiii

      Delete
    4. bukan trick. tapi bersyukur sbb internet laju. dpt 1st.

      Delete
    5. Internet Laju? Sama jugak macam garam kan? Cuba tengok list world richest historical figure terbaru, compiled by BBC. Manusia paling kaya pernah hidup adalah Mansa Musa, maharaja Timbuktu. Dia kaya sebab banyak garam dan emas. Travel dia ke Mekah untuk tunai haki pon makan kos USD400 juta.. Basically King David n Solomon yang kita anggap sangat kaya pun takda sekaya tu, sebab baginda cumalah raja negeri Judah yang relatifnya tidak berpengaruh... kaya lagi ratu balkis yang menguasai habshah (great axum). Lenkali pegi tgk fakta dulu! bodoh melantun

      Delete
    6. wow bijaknye brader ni...

      Delete
    7. yeke??bukan si harun ke yang harta dia tergelam dalam tanah masa zaman nabi musa kalau tak silap..sampai orang melayu jumpa tinggalan harta panggil "harta karun"

      Delete
    8. sekadar melihat fakta terbaru dari BBC, tak menunjukkan ko dah berilmu dan bijak... alahai kesiannya ko ni Zahar. pecaya bulat-bulat kajian orang lain. Siapa eyh agaknya yg tuhan berikan kerajaan dan kekayaan hebat yang tiada di berikan sebelum (dia) dan selepas (dia) .... ? Nabi Sulaiman .. ohh bukan... pegi baca ada 1 kitab 1400 tahun dulu.. ada lagi skang.. pegi baca wajib percaya.

      Ape kene mengena internet laju dgn garam pastu nk kata orang bodoh melantun. kesian.

      Delete
    9. biarkan zahar dgn labunya. hahaha. tahyul sgt cerita yahudi artodok

      Delete
    10. AKU PUN PELIK NGN ZAHAR NI

      Delete
    11. internet laju, tetiba masuk bab garam lak, kesian sungguh si Zahar Al-Jabeen nih

      Delete
    12. anon 21:13

      bkn si harun la. si qarun. harun tu bpk tiri kau

      Delete
    13. haha garam dengan internet. gila bijak perumpamaan ko zakar.

      Delete
    14. maaf zahir dan batin

      Delete
  2. Replies
    1. "Hi Azri Johan, muka awak nampak jambu, dubur awak mesti lagi jambu, saya sangat suka" Anwar Al-Juburi

      Delete
    2. macai .|.

      Delete
    3. Ambo buat2 x nampak jo - N.Ajizz

      Delete
    4. kita akan buat headline!!! -TV3

      Delete
    5. gapo dio ? - pok nik

      Delete
    6. korang semua ni LEMBU la! -Kak Jat-

      Delete
  3. and most importantly watch catfish on MTV..-NEV

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. ko pakai gambar passport je??kesiannn bler2 ja ko~~

      Delete
  5. hoi wahai semua malaun dan barua sekalian

    Dengan ini aku istiharkan video baru tentang Anuswar al juburi

    tontonlah di youtube

    http://www.youtube.com/watch?v=XC1TYCbnuzM

    ReplyDelete
  6. nak bisjut? fak najib

    ReplyDelete
  7. https://twitter.com/pkr_bangi/status/313497598793232384

    ReplyDelete
  8. fuck najib,kebenaran sudah terbukti..hahaha,just wait and see..

    ReplyDelete
  9. ini semua poyo!

    ReplyDelete
  10. logik org malaysia...a.k.a melayu komen....

    ReplyDelete
  11. Macam ni kira penipu ke?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails