Wednesday, 13 March 2013

Serius - Kerja Pembersihan Parit Istana Terlarang China (9 Gambar)


Pelancong kotor

Istana Terlarang Beijing ialah antara tarikan pelancong utama di Beijing China. Masalah utama istana terlarang, seperti tarikan pelancong yang lain ialah masalah pembuangan sampah oleh pelawat yang kronik. Masalah lambakan sampah di Istana Terlarang semakin kronik ketika musim sejuk kerana parit gergasi yang mengelilingi perkarangan istana menjadi beku. Sampah yang dicampak tidak tenggelam dan terkumpul di atas permukaan ais. Setiap musim sejuk sampah ini perlu dibersihkan oleh krew pembersihan. Tahun ini sebanyak 4 tan sampah sudah diangkut keluar.Proses pembersihan sampah ini sukar dan bahaya kerana sekiranya pekerja terjatuh kedalam ais, proses menyelamat adalah sukar. Jadi kawan-kawan janganlah membuang sampah merata-rata. Kita Malaysian bukan komunis macam penduduk China. Kita negara pembersih dan pandai mengemas. Bila kita ke IKEA dan McDonalds semua rakyat Malaysia tahu bersihkan meja sendiri kan? Oh waiiiiiiiiiii




Laporan asal Shangaiist

55 comments:

  1. sampah, sampah...sampah everywhere

    ReplyDelete
    Replies
    1. cina memang macam tu,kat mana2 pun menyampah

      Delete
  2. Replies
    1. bapak aih sampah

      Delete
    2. Pak su aih sampah

      Delete
    3. pak ndak aih sampah

      Delete
    4. pak hang sampah

      Delete
    5. letchummi aihh sampah berkopek

      Delete
    6. ayahmoklaa smpahh

      Delete
  3. perangai manusia dekat mana pun sama je

    ReplyDelete
    Replies
    1. click.buy.go, hang ni mestii seekor cicak kan ? taik warna apa hari ni? putih merah, hitam putih atau kelabu assap?

      Delete
  4. makan megi tepi sampah pon sedap

    ReplyDelete
  5. banyak makan babi..memang r

    ReplyDelete
  6. kat cina nilai sivik makin rendah, di lamaysia pon macam tu. isap kopek awek baru la hilang tension. atau rakan sekerja perempua pon ok jugak kalo dia nak bagi lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen pun mcm sampah puii sedas

      Delete
    2. sampah pon komen.. sedass puii. tetek

      Delete
    3. sedapnye kalau dapat isap kopek awek opis aku ni. dah la duduk meja sebelah. hari2 ngidam bila dia lintas depan...

      Delete
    4. cuba le tanya bole tak dia bagi isap

      Delete
    5. tempat aku ni bini org, hari hari pegi pam susu tetek utk baby dia.dia penah offer aku nak minum tak nnt jadi anak susuan dia.aku ckp tanak yang dari botol,aku nak direct jek.dia gelak ,tak marah pon.apa maksudnya??? apekah...

      Delete
    6. die nak la tuuu.. risik2 la bro konfirm dapat.

      Delete
    7. hidup berskandal mmg best.tapi takleh kat dalam aaa..dah dapat pon bro.genting highland.

      Delete
  7. Lee Chong Wei13 March 2013 12:54

    ni semua salah Lin Dan

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni semua salah lee chong wei...sebab bagi rosmah rampas teruna dia. isteri dia dapat kelapa kepala tutuh yg digigit rosmah

      Delete
    2. nik aziz hot.

      Delete
  8. klo dh tau bodoh tu xpyh r komen.cuba r bg komen yang positif sket

    ReplyDelete
    Replies
    1. bofodohfoh

      Delete
    2. ni bahasa apa?bodoh,perangai macam budak sekolah,puihh!

      Delete
    3. bofodohfoh 2

      Delete
    4. bofodohfoh 3

      Delete
    5. bofodohfoh 4

      Delete
    6. bofodohfoh 5

      Delete
    7. kalo dah tau fofoh,lepas berak jangan kasi kucing cium jari. fofohhh la korg semuaa.. foooofoohhh !!!

      Delete
    8. bofodohfoh 6

      Delete
  9. istana terlarang atau istana larangan?

    ReplyDelete
  10. U ulang I saman!!!

    ReplyDelete
  11. bodoh punye cine ..sediakan la tong sampah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mari undi dap.cina dap semua pandai2.

      Delete
  12. restoran IKEA ramai pemalas tak reti kemas meja lepas baham meatball kuda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak biskut perasa kuda belang tak? jap,aku amik kat dalam mangkuk tandas..haaaaa.nganga mulut sayang.

      Delete
  13. Serius Konsep - I-ROAD PMV : Kenderaan RodaTiga El...
    Serius Cool - Baju Cetakan 3D Pertama Sepenuhnya D...
    Serius Konsep - Isolee : Chalet Mesra Alam Berkons...
    Serius Kreatif - Kempen Memakai Topi Keledar Di Th...
    Serius WTF - Selur Dalam Untuk Telefon Pintar Di J...
    Serius Cool - Lamborghini Veneno : Lambo Bernilai ...
    Serius Shit - The Knife Song : Sila Buat Kalau Ber...
    Serius Cool - Terowong Bunga Wisteria Yang Cantik ...
    Serius Kreatif - Ukiran Menakjubkan Dari Sebatang ...
    Serius Cute - Hotel Bertemakan Panda Di China (8 G...
    Serius LOL - Makanan Paling 1Malaysia Di Malaysia ...
    Serius LOL - Conquest For Putrajaya : Permainan An...
    Serius - Gelandangan Tinggal Di Dalam Kubur Selam...
    Serius Seleb - Kristin Kreuk Sekarang (6 Gambar)
    Serius Komik - Kenapa Angkatan Tentera Malaysia Me...
    Serius Fail - #OhMyenglish : Ketam Mengajar Anak B...
    Serius WTF - Dead Sushi : Apabila Sushi Menjadi Zo...
    Serius - Silver Corss Surf : Kereta Sorong Bayi Me...
    Serius Cool - Multiplo - Perabot Pelbagai Konfigur...
    Serius LOL - Playlist Karaoke Paling Sesuai Untuk ...
    Serius Hot - Peserta-Peserta Miss Israel 2013 (19 ...
    Serius Kreatif - Skill Melukis Menggunakan Photosh...
    Serius Cool - Campagna T-REX : Kereta Roda Tiga Be...
    Serius Cool - Topi Samurai Mickey Mouse (9 Gambar)...
    Serius Bodoh - Saman Ibu Bapa Kerana "Tidak Cukup ...
    Serius LOL - Nama Pejuang Hak Melayu Sebenar
    Serius Konsep - Rekaan Dalaman Titanic 2 (17 Gamba...
    Serius Cute - Apabila Kucing Mendapat Puting
    Serius Cool - Bilik Menanti Sekolah Rendah Dae-Eun...
    Serius Kreatif - Follow Me To : Gambar Instagram M...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak hang belen..

      Delete
    2. Serius Konsep - I-ROAD PMV : Kenderaan RodaTiga El...
      Serius Cool - Baju Cetakan 3D Pertama Sepenuhnya D...
      Serius Konsep - Isolee : Chalet Mesra Alam Berkons...
      Serius Kreatif - Kempen Memakai Topi Keledar Di Th...
      Serius WTF - Selur Dalam Untuk Telefon Pintar Di J...
      Serius Cool - Lamborghini Veneno : Lambo Bernilai ...
      Serius Shit - The Knife Song : Sila Buat Kalau Ber...
      Serius Cool - Terowong Bunga Wisteria Yang Cantik ...
      Serius Kreatif - Ukiran Menakjubkan Dari Sebatang ...
      Serius Cute - Hotel Bertemakan Panda Di China (8 G...
      Serius LOL - Makanan Paling 1Malaysia Di Malaysia ...
      Serius LOL - Conquest For Putrajaya : Permainan An...
      Serius - Gelandangan Tinggal Di Dalam Kubur Selam...
      Serius Seleb - Kristin Kreuk Sekarang (6 Gambar)
      Serius Komik - Kenapa Angkatan Tentera Malaysia Me...
      Serius Fail - #OhMyenglish : Ketam Mengajar Anak B...
      Serius WTF - Dead Sushi : Apabila Sushi Menjadi Zo...
      Serius - Silver Corss Surf : Kereta Sorong Bayi Me...
      Serius Cool - Multiplo - Perabot Pelbagai Konfigur...
      Serius LOL - Playlist Karaoke Paling Sesuai Untuk ...
      Serius Hot - Peserta-Peserta Miss Israel 2013 (19 ...
      Serius Kreatif - Skill Melukis Menggunakan Photosh...
      Serius Cool - Campagna T-REX : Kereta Roda Tiga Be...
      Serius Cool - Topi Samurai Mickey Mouse (9 Gambar)...
      Serius Bodoh - Saman Ibu Bapa Kerana "Tidak Cukup ...
      Serius LOL - Nama Pejuang Hak Melayu Sebenar
      Serius Konsep - Rekaan Dalaman Titanic 2 (17 Gamba...
      Serius Cute - Apabila Kucing Mendapat Puting
      Serius Cool - Bilik Menanti Sekolah Rendah Dae-Eun...
      Serius Kreatif - Follow Me To : Gambar Instagram M...

      Delete
  14. wow...tak hingin aku nak bazir duit dan masa melancong ke china stakat nak tengok sampah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen macam celake. cakap la ko memang xcukup duit nak melancong.bodoh sakai suke beralasan bodoh bofodohfoh

      Delete
  15. yes aku last bongok..... -oo-

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.yang last memang selalunya BONGOK . jujur ko ni

      Delete
  16. apo komen-komen korang di atas ni ??
    macam tak ado sivik ??
    mentang2 anonymous..


    ...................
    Elok dibaca blog di bawah ini:
    Supaya wanita Melayu kita sedar tentang AURAT..

    AWAS: Trend Jubah Telanjang

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih baik kau merantau ke INDIA... Myanmar pon ok jugak. Ikhlas dari kami penghuni Planet ANon.

      Delete
  17. Replies
    1. nanti aku suruh budak perempuan tu buang mangkuk megi dia dalam lubang hidung kao. try bernafas slow slow ye

      Delete
  18. I have yet to see the day Malaysians clean up after themselves after eating in KFC/McD/IKEA etc...

    ReplyDelete
  19. "apalu punya nama?
    gua punya nama TONG SAM PAH...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails