Tuesday, 26 March 2013

Serius Cool - Cara Mengucapkan Terima Kasih Ketika Memandu Di Jepun


Nice!

Kita angkat tangan..... macamana pula orang Jepun mengucapkan terima kasih apabila pemandu lain memberi laluan? Mari lihat!

Thanks @Tekong
 

28 comments:

  1. 2nd la babi!

    ReplyDelete
  2. kt malaysia buat cmtu time hujan org panggil bodo

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol... panggil bodo??
      diorang bukak lampu tuh for 2 sec je...
      and bila orang bg laluan je buat lampu mcm tuh..
      mcm ni la bagus...
      negative minded... :D
      lol

      Delete
    2. anonymos 14:19
      bodoh ko ni tak paham die tulis ape... on lampu hazard time hujan mmg bende paling bangang

      Delete
    3. anonymos 14:38
      kau lah bodoh
      lol

      Delete
    4. Anonymous 15:44
      kau pun bodoh

      Delete
    5. Bodoh-Bodoh everywhere!

      Delete
    6. kita same-2 bodoh!

      Delete
  3. Anonymous26 March 2013 13:52, tu pasal Malaysia tak maju macam Jepun.

    ReplyDelete
  4. anon 13:52 ko org kiram kn..

    ReplyDelete
  5. malaysia pun ade gak, angkat tangan HAHAHA

    ReplyDelete
  6. anon 13:52 ..mak ko men horn r ponnn...ponnnnn

    ReplyDelete
  7. ok ini kawaii

    ReplyDelete
  8. Orang Malaysia buat macam tu bila kereta rosak tepi jalan je. Takpun bila tersalah switch.

    ReplyDelete
  9. harap dapat diamalkan oleh pemandu di Bulatan Pahang.

    ReplyDelete
  10. Agi idup agi hentai.

    ReplyDelete
  11. aku nak praktikan la cara Jepun ni... sblm ni pernah terpikir camne nak ucap terima kasih kat driver lori yg bagi laluan utk potong dia... skrg dah tau cara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea..sama-samalah kita praktikan,benda baik..biar kita lakukan dahulu,nescaya nanti org lain pun ikut jugak..InsyaAllah.

      Delete
  12. Yang ni lagi terbaik.

    ReplyDelete
  13. Org melayu ni mmg cepat melatah.
    Menggelabah.
    Posting ni pasai cara berbeza je di negara lain.
    Xdela plak mengkeji cara kebiasaan kita angkat tangan sb beri laluan...
    Ada juga yg bg hon 'mesra' lpas dpt potong lori
    Ada jugak yg highbeam mesra gitu sbg tanda terima kasih.
    Yang korang beriya sgt knp?
    Biasala lain tmpt lain adat.
    Sama la jugak mcm mkn nasik pkai tangan dgn mkn pkai chopstick pon nk ikut jgk ke?
    Baik korg berak pkai tisu jer sama cam org jepon.
    Menggelabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko yg menggelabah apa ke hal? ko pakai kot/blazer/tie? ko pakai slack? ko makan burger, pizza, spagetti..? jgn bro... kalo ko buat ko kena lap berak pakai tisu. omputeh tak pakai air basuh berak bukan jepun je.






      Delete
    2. from anon to anon 08:10
      Org melayu ni mmg cepat melatah (engkau).
      Menggelabah (engkau juga).
      Posting ni pasai cara berbeza je di negara lain (betul).
      Xdela plak mengkeji cara kebiasaan kita angkat tangan sb beri laluan...(dekat kau aku angkat kaki tanda terima kasih)
      Ada juga yg bg hon 'mesra' lpas dpt potong lori (terperanjat pak malek naik moto)
      Ada jugak yg highbeam mesra gitu sbg tanda terima kasih.(lol. highbeam lampu break ke?)
      Yang korang beriya sgt knp?(blabla)
      Biasala lain tmpt lain adat.(betul)
      Sama la jugak mcm mkn nasik pkai tangan dgn mkn pkai chopstick pon nk ikut jgk ke?(aku suap engakau guna kaki juga)
      Baik korg berak pkai tisu jer sama cam org jepon.(sebelum berak kena buka seluar, bukan pakai tisu. aku basuh berak guna kaki engkau)
      Menggelabah.

      Delete
  14. Scottish pun macam ni jugak cara dia to say thank you.

    ReplyDelete
  15. boleh je kita praktikkan tanpa perlu melatah & menggelabah..

    ReplyDelete
  16. South Africa pun sama..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails