Monday, 25 March 2013

Serius Klasik - Iklan Pilihanraya Umum Pertama Malaya 1955


Win!

Best! Zaman dahulu siap kata "undi la parti mana yang anda suka". Tidak ada lagi pencucian otak seperti "kini masa balas undi" dan "undi parti X masuk neraka kerana parti X tak memartabatkan hukum hudud". Masa sudah berubah.

Thanks @bangchin  for the tip

29 comments:

  1. dengar sini cepat aku first ni okayy

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok babi..tahniah..

      Delete
    2. nah biskut..

      Delete
    3. menaip first bagaikan babi,
      wajahnya celaka tiada terperi,
      Lancau hidupnya, tiada haluan,
      Hanya first, menjadi buruan.

      Tiap kali no comment terlihat.
      Otak di kote, mula berfungsi,
      Mahu berfikir tiadalah sempat,
      alangkah celakanya, makhluk ini.

      .........Seloka Khinzir first, 12 Mei 2011

      Delete
    4. kelakar la tu.

      Delete
    5. first kepala bapak ko...

      Delete
  2. Pakai songkok ni mesti BN!

    ReplyDelete
    Replies
    1. org dulu baju melayu dan songkok tu adalah common la.. urusan formal pakai baju melayu, bknnya pakai Tye , kemeja

      Delete
    2. muka pun muka mamak

      Delete
    3. mamak macam mak kau.

      Delete
    4. hoi Dauz bodoh..bapak dgn atuk ko dulu x pakai songkok ker..dia pakai kulit babi kot..

      Delete
  3. dia menari pon sempoy ja..
    klu zaman skrg ni, lagu promo pn menari terkinja2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak terkinja-kinja tak k-pop la namanya, BN kan kpop.

      Delete
  4. err.... mmng sound xder ke???

    ReplyDelete
    Replies
    1. bkn takde sound, telinga ko tu tak korek dah brapa lama?

      Delete
  5. Mari undi DAP.Kami sudah memakai baju melayu dan berbaju kurung itu sudah mencukupi untuk kami menyatakan yang kami membela islam.Kami yakin yang kalian tidak memerlukan hudud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. undi pas x pa ..DAP bole pergi mampos!!!

      Delete
    2. bongok,undi pas tu sama macam undi dap la..bkn ke skrg pas byk dgr ckp dap? bkn ke parti korg brgabung ngan dap? jgn ckp psl islam la klau korg masih ngan dap n pr tu..tu sumer auta,islam korg skdr untuk undi je.pas ni klau nk kutuk aku pon kutuk la, sbb aku n kau tau apa yg aku ckp tu btul..

      Delete
    3. ye laa janji dpt kat islam .. kat tempat aku sume skong pas x da sokong pkr dan DAP!!!!..

      Delete
  6. Najib cinta Anwar25 March 2013 09:29

    Orang dulu bangang berjasa tak mintak balas budi.

    Patut nyanyuk semua atuk nenek korang!

    ReplyDelete
  7. Undi PKR dan DAP masuk syurga.. Undi PAS masuk syurga firdaus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Najib cinta Anwar25 March 2013 13:01

      undi najib masuk jubo rosmah

      Delete
    2. undi umno jadi lembik macam najib

      Delete
    3. bior lembik yop, dr dapat pm main jubo..eee, sabo je la..

      Delete
    4. undi umno dapat hidu baru rambot rosmah

      Delete
  8. undi pkr..kena bg pungkoq kt anuwar

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails