Tuesday, 19 March 2013

Serius LOL - Ejaan Bahasa Rempit Yang Semakin Memeningkan


What?

Kami tak faham apa yang dieja di dalam gambar di bawah. Bolehkan anda tolong translatekan kepada kami. 



Laporan asal Instagram Hazrey_

70 comments:

  1. Replies
    1. hat Etty *wink *wink

      nak u punye kolony boleh, luv u muahhh

      Delete
    2. bn = babi negara

      Delete
    3. FUCK YOU

      Delete
    4. ksnaipjfspianvoinrfvnsnivjidafonoidobijodaijbijadfobi

      Delete
  2. haram aku tak faham apa minah tudung tu tulis. *fliptable*

    ReplyDelete
  3. pemimpin kami pemimpin berjiwa rakyat anuwar iberahim akan membela bahasa malaysia dan menghapuskan bahasa rempit najis ini sehingga tiada lagi wujud di bumi Malasia. hidup anuwar hidup pr

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa kau tak baca sejarah. anwar masa dia jadi menteri pendidikan, dia yang kembalikan nama bahasa melayu yang sebelumnya dipanggil bahasa malaysia.

      dia jugak menggalakkan penggunaan bahasa baku, sebab tu berita tv3 zaman 90-an semua cakap bahasa baku.

      Delete
    2. diam la dak nerd ulat buku spek tebal kaki fap

      Delete
    3. mak hang puki bn pak hang kolom kote najibul rosmah anak harammmmss

      Delete
    4. masa nuar juburi jd tpm lah dia byk main jubo, yg korg pon percaya auta nuar jubo..mgkn sbb korg pon dah kena jubo

      Delete
    5. bodo saifool jubo jolok pakai botol.. bangang

      Delete
    6. eleh nuar ckp pakai I dan U jer... jarang dgr ckp 'saya' atau 'awak'... u ulang i saman you.... martabat bahasa konon... puihhh

      Delete
    7. ANWAR TUKAR BAHASA MALAYSIA KPD BAHASA MELAYU KO BANGGA??? TU KAN IDEA UNTUK HILANGKAN BAHASA MELAYU KITA KAT MALAYSIA NI. SO ORANG TAKDE LA TERIKAT SANGAT NAK FAHAMI BAHASA MELAYU. CUBA KO PIKIR BETUL2.. JANGAN CETEK SGT PEMIKIRAN TU. #BINGAI

      Delete
    8. BETOL TU.#BINGAI

      Delete
  4. Apa yg dia cuba smpikan ni.serius aku xpaham la

    ReplyDelete
    Replies
    1. kolony tu celcom punya chat between celcom users .
      kfren tu cara nak add .

      Delete
  5. lancau melayu
    -amir khan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuang haja cibai

      Delete
  6. "Hai, saya umur 19, duduk jerteh,nick kolony saya (maybe kolony tu segment dalam mangga tu) florissa, ok friend, dah"

    kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kolony tu utk pengguna celcom.. chat free guna point yg kumpul utk kolony.. kfren tu kire friend ngn dia la..

      Delete
    2. "kire" tu apa pulak pundek?!

      Delete
    3. kire tuh pantat mak lu bro..

      Delete
  7. kolony tu celcom punye.. kfren tu utk menjadi friend dalam kolony tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hat Etty *wink *wink

      nak u punye kolony boleh, luv u muahhh

      Delete
  8. [Kolony] tu 1 produk dr Celcom masa diorg nk promote Xpax X2. [Kolony] ni lebih kurang cam jaringan sosial Facebook, tapi menggunakan medium SMS utk Add, Chat dll. Tapi rasanya produk tu tak laku dan tak hits kat market.
    [Kfren] tu cara utk "Add" member2 talian Celcom Xpax X2.
    Cuma Suraina agak "ketinggalan" la, sbb rasanya takda siapa pun guna produk [Kolony] ni sbb agak sukar nak manage berbanding Facebook.
    Maklumat Lanjut : https://kolony.com.my/kolony/web/index.php

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Kolony" tu adlah sejenis binatang yg b'bisa yg boleh membuatkn anda rasa nk lempang bler tgk muka dia..

      Delete
    2. kolony = kolonick= kolom nick = kolom konie = kulum k*nek

      ada paham?

      Delete
  9. dia akan temui orang yang sepadan dengannya. apa yang saya runsingkan, apabila dia memiliki anak nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lol...ini bedekah

      Delete
    2. begitu juga saya disini turut brfikir begitu.kenapalah anak muda sangat cenderung ke arah kerosakan penggunaan bahasa pada peringkat awal lagi.sekian.

      Delete
  10. Replies
    1. obepig kan si gemuk yang bodo sebab tu suke post bukan2

      Delete
    2. yang kau baca buat apa? bahabi

      Delete
  11. Kolony tu celcom punya produk.. Klu call dapat point.. Dri point tu kita dpt free sms.. Ish2x

    ReplyDelete
  12. nmpk sngt admin ni cetek ilmu pengetahuan...umpama katak bawah tempurung

    ReplyDelete
    Replies
    1. ibarat lembu bawah jambatan.amboi,yg ko tu plak semak sni knp?pegi chat ngan rosmah la lahnat.puiii

      Delete
  13. aku tak paham ape yang obe tak paham

    ReplyDelete
  14. hi sume! meh dengor cradle of filth

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay~
      Lovesick for Mina satu..

      Delete
  15. knpe dia perlu buat muka begitu?meremang bulu roma tgk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minta di fap la..tak reti

      Delete
  16. masih ada geng yang membaca mangga? woww!

    ReplyDelete
    Replies
    1. pehal? ko urban sgt la xbaca mangga??? sial bahabi puhki bajet kelantan

      Delete
    2. meleis pelanggan mangga butthurt

      Delete
  17. the IDIOT generations...

    ReplyDelete
  18. kolony tu kn yg celcom punya produk

    ReplyDelete
  19. kolony ni bdk sklh rndh pn tau..klau ad jgk yg xtau tu nmpk sngt noob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. noob takpe ia bermaksud newbie ko plak sakai klate makan taik kude! barua ~by obeY yg BUTThurt di sontot anuar~aljuburi<>

      Delete
  20. macam pundek!!!

    ReplyDelete
  21. haha.. obe noob..kesian2

    ReplyDelete
  22. 90% org x phm = 90% org noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. bdk kelate ni kang aku lutut hidong ko tu kang.ko cerdik sgt buke la karokae kt kelate sne.terajang bibir bapak ko kang..

      Delete
  23. 10% yg paham tu lagi bebal tmasukla arif farhan=kingbebal

    ReplyDelete
  24. Produk celcom yg x femes.cmne org nk tau...bdk sekolah jer maen bnde nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 90%=dewasa 10% yg ckap pekataan noob 2 ofkos la bdak skolah yg blagak dewasa padahal pelir n puki blom tumbuh bulu n tau cap-melan je! wakakakakakakakakaka

      Delete
  25. Hobi kakak suka menunggang basikal

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakak, jom main konda-kondi

      Delete
  26. https://kolony.com.my/kolony/web/index.php

    ReplyDelete
  27. aku sokong arif farhan tu..mmg yg noob je xtau..dewasa konon..lau dewasa msti la lg tau dr bdk skolah..bangang la hangpa smua ni..

    ReplyDelete
  28. ayat nak kene pelempang

    ReplyDelete
  29. hahahaha. aku gelak tahap apa aku pon x tau. korg ni awesome laa! haahah

    ReplyDelete
  30. semua bangang

    ReplyDelete
  31. lol ak org jertih gak ... memelaukan jertih siotttttttt meh ak translate :

    hai sy umur 19 duduk(tinggal di) jertih, nickname kolony( sosial media yg celcom punyer) ialah florissa , kfren( add sbgai fren dlm kolony ) ah



    ReplyDelete
  32. ifinifi sefemufa safalafah BN!!

    ReplyDelete
  33. hekeleh ingatkan nama dia umu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails