Friday, 29 March 2013

Serius Cool - Airmule : Ambulan Tanpa Juruterbang Israel (12 Gambar)


Yizrael

Israel ialah negara kecil yang sentiasa bersedia untuk berperang. Ia juga negara yang menghasilkan beberapa inovasi ketenteraan seperti mesingan UZI, pistol Desert Eagle dan senapang Cornershot. Kini mereka menghasilkan Airmule, sebuah ambulan tanpa juruterbang yang boleh digunakan dalam medan peperangan urban. Pesawat rekaan Urban Aeronautics ini mampu terkantung di udara ini direka bagi memudahkan proses membawa askar yang tercedera ke hospital bagi mendapatkan rawatan kecemasan. Helikopter yang sedia ada terlalu besar untuk mendarat di tengah-tengah jalan raya di kawasan urban. Airmule mampu memuatkan dua askar tercedera pada satu-satu masa ataupun kargo berupa keperluan persenjataan untuk askar di medan perang. Pada awalnya Airmule dicipta sebagai pesawat untuk kegunaan awam tetapi setelah mendapat suntikan dana kerjaan Israel, ianya kini dibangunkan untuk tujuan ketenteraan. Pesawat ini masih dalam proses percubaan dan dijangka mula beroperasi pada tahun 2014





Kredit Gambar Aviation Week
Maklumat asal Urban Airmule

61 comments:

  1. boooomm! lancau

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2nd lancau

      Delete
    2. triple lanciau..!!!

      Delete
    3. israel laknatullah

      Delete
    4. butoh nakharom fuck
      makan kote aku

      Delete
    5. Sape yg offer bagi makan kote tu..?? aku nak!!! kulum2 cket...

      Delete
    6. kulum? gigit la sekali, baru skill rosmoh.

      Delete
    7. ahh ahhh ahh

      Delete
    8. "Israel ialah negara kecil..."

      Obe ni dah macam mengiktiraf plak negara Yahudi ni. They don't give a damn about other people.

      Delete
    9. Israel ialah negara yang wujud. Ada dalam UN ......

      Delete
    10. disahkan oleh saya..yizrael negara wujud dan sentosa. by the rivers of Babylon..oh yeah..

      Delete
    11. obe: x payah nak ikut UN sgt la..ko ni xde perasaan benci ke kt israel?

      Delete
    12. tak. Israel negara yang bagus.

      Delete
    13. babi!!! Obefiend Weiland!!! KAMI SEMUA NIE ANTI semitic!!!

      Delete
    14. anti semitic? maka silalah anti dengan orang arab jugak.

      Delete
    15. haha!!! ada org bodo cam kau kan!!?? ANTI semitic tu melawan yahudi kau paham tak ..apa bercampur org arab pulak ..bullshit-bullshit everywhere!!!

      Delete
    16. Lets take screenshot these comment. Poor Obe that didn't learn history.

      Delete
    17. long live israel

      Delete
    18. obe bodo freemason yahudi tu penceroboh kat palestin UN tu sekutu die mmg la diorang iktiraf minta si babi gemok ni g blaja sejarah penbentukan negara israel

      Delete
  2. hoi































































    komen la elok2 tahi

    ReplyDelete
  3. no wonder Muslim's country so PATHETIC...heh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. your father is a shit

      Delete
    2. and yr mother is a slut..! a shit fucking a slut..! lol!

      Delete
    3. now you are showing how pathetic muslim people ...hahahaha..no wonder..still leave behind compare the other...

      Delete
    4. kapir laknat harus di bunuh

      Delete
    5. so easy to troll muslim@melayu .

      Delete
    6. To Anonymous non-muslim above. Good luck with your world. This world is just for temporary living. Soon you will die. That's the fact.

      Delete
    7. hahahaha...how do you know i'm non-muslim? if i said i'm muslim..do you believe it?

      Delete
    8. jadi ko ni muslim yang dah murtad la ye...bagus sila terjun ke neraka..

      Delete
    9. the way your comment show how pathetic muslim nowadays...they always just use more emotion than intelligence..so no wonder muslim people still leave behind in education,economy,technology, science and many more...and about you say murtad...what is your definition of murtad? when i critic the way muslim nowadays..you just simply put that muslim is murtad..how pathetic are you as a muslim...in other word...most muslim lack of critical thinking just use emotion,hatred,anger to show they are true muslim warrior...hmmm...its up to you,how you judge...good luck

      Delete
  4. Bawa show kat LIMA langkawi tahun depan kalau Anu war jadi PM. Satu ciptaan yg inovatif.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju...sy pro kepada anda

      Delete
  5. Admin typo nie..israel bukan negara tapi penempatan haram di Palestin..

    ReplyDelete
  6. LUBANG JUBOR PERCUMA....!!! ANO ATAS NI DGN BAWAH NI DPT SPECIAL OFFER.. 3 KALI SERVIS FREE OF CHARGE.. INI PAKSAAN!

    ReplyDelete
  7. MAMPOS SAMPAI BILA PUN, KITA TAK BOLEH LAWAN DIORANG.
    TENGOK KOMEN KAT SINI PUN DAH LA.....
    PALA OTAK KELAS KE SEPULUH

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko pala otak ke 200

      Delete
  8. Israhell mana ad ngara! smua ni binatang trnakan dajjal..

    ReplyDelete
  9. woi aq pengunjung ke sejuta blog serius dan mndpt voucher..adakah ini realiti atau sandiwara semata-mata..ouh tidak

    ReplyDelete
    Replies
    1. obe please jelaskan adakah ini realiti

      Delete
    2. nah biskut..

      Delete
    3. amik ko choki-choki

      Delete
    4. nah kotey

      Delete
    5. bak sini.. aku nak yg kote tu..

      Delete
  10. gambar last skali tu da macam graphic card sapphire...

    ReplyDelete
  11. ble korang makan McD , inilah Israel dapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau makan nasi kandar dapat ape?

      Delete
    2. dapat kayakan KIMMA supaya mereka mempunyai dana yang cukup untuk berkempen bahawa mereka itu Melayu.

      Delete
    3. long live Yizrael...we love you

      Delete
  12. dorang pandai menghasilkan sesuatu yang kreatif dan menyelamatkan nyawa. masalah sekarang nak hina2 dorang ada melayu surpass dorang punya achievement?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde lagi...melayu buat 3gp sambil kutuk2 yahudi je. keje boleh buat esok2

      Delete
    2. oh ya. melayu paling handal buat vid 3gp dalam semak di mana israeli masih x mampu untuk menandinginya lagi.

      Delete
    3. ade la..orang melayu berjaya beli cincin 24juta...israel ado?ko ado?

      Delete
    4. melayu pandai politik. ce tgk kat mane2 blog sume jadi ahli falsafah@politikus. cam nak haram bak ang..

      Delete
  13. Obe, jangan lupa juga bom phosphorus dan cluster bomb dalam senarai 'inovasi ketenteraan' Israel. Bukankah ianya juga senjata2 yg diharamakan oleh Geneva Convention?

    ReplyDelete
  14. wakarimaSUNalhaji30 March 2013 11:32

    marilah kita solat subuh berjemaah di masjid beramai2
    tatkala itu kelihatan org yahudi
    maka diorag tahu
    mereka dah kalah KO dokrok "chetong"....Azhar Idrus

    ReplyDelete
  15. kita harus benci yahudi..jatuhkan negara depa..depa hamba sejati org mesir...tak boleh biaq kasi maju

    ReplyDelete
  16. helikopter macam tak cukup sifat, macam prototaip je.

    ReplyDelete
  17. tajuk bagi sumpah sket dekat israel 2.. ni macam puji2an melambung plak... BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

    ReplyDelete
  18. Ada pepatah lama, ntah camana bunyi... Umpana musuh kene kita lebih rapat dari kawan... cuz kene ambil tahu apa perkembangan mereka.... supaya sentiasa bersedia. Macam US memantau Korea Utara.... they never leave their eyes on them

    ALL THE WAY OBE!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails