Thursday, 21 June 2012

Serius Cool - Sebuah Taman Awam Di Singapura (12 Gambar)


Punggol

Perkara pertama yang kami sedari apabila melawat Singapura ialah jumlah taman awam yang ada. Kemana-mana sahaja anda pergi ada sahaja taman awam yang digunakan oleh rakyat jelata untuk bersenam dan beriadah. Di Malaysia malang sekali lebih mudah jumpa shopping malls dan papan iklan dari taman awam. Mungkin sebab inilah rakyat Malaysia antara paling obese di Asia Tenggara. Present company included.

Mari kita melihat sebuah taman awam di Punggol. Sangat menarik rekaan arkiteknya dan sangat cantik. Kalau Singapure boleh ada taman awam yang macam ini masakan pula kita tak boleh kan? I mean bukankah Malaysia ada kaum terpileh? Kalau kaum terpilih kalah dengan kaum "pendatang" mana kita nak letakkan keris kita? Bangkitlah bangsa terpilih! #LULZ






Laporan asal Dezeen

13 comments:

  1. ..alpha city mmg lah..but kl still best. idk why hehe

    ReplyDelete
  2. macam mimpi
    http://gitarmalaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. confirm kaki raba ramai kat sini. lepas ni mesti keluar 3gp skodeng awek tudung kat taman ni

    blog oh klip 3gp awek tudung

    ReplyDelete
  4. Malaysia pun ada taman. Korg je x nak dtg. Putrajaya saja ade 7 taman. Apa yg nak dibanggakan dgn singapura mini israel itu...

    ReplyDelete
  5. taman di malaysia takdak seni!!

    ReplyDelete
  6. tak payah ada taman je.lepas berapa bulan taman siap memang dah takde rupa taman. vandalism teruk sangat kat malaysia

    ReplyDelete
  7. park ni menghadap pasir gudang MMHE.

    ReplyDelete
  8. Aku rasa pemimpin Msia kena main sim city tak pun cities XL...bru depa tau apa rakyat nak...huhuhu

    ReplyDelete
  9. hello...kat putrajaya berlambak taman gini...pagi2 ptg2 aku g joging..berapa kerat je kaum terpilih joging....kesimpulannya, apa saja gomen buat pun kalau kaum tepilih ni masih malas...tetap la akan obese... sekian

    ReplyDelete
  10. X DE APE YG MENARIK PUN.... CANTIK LAGI MALAYSIA PUNYA TAMAN...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails