Wednesday, 27 June 2012

Serius Cool - 10 Perkataan Baru Untuk Kegunaan Harian


Transformasi is so 2011

Sejak dua menjak ini ramai orang Malaysia emosi dengan Dato Seri 1Najib kerana menggunakan perkataan bahasa Inggeris di dalam ayat bahasa Malaysia. Perkataan Transformasi digunakan dimana sepatutnya beliau menggunakan perubahan. Kita kena akur yang bahasa Malaysia kini sedang mengalami evolusi. Penggunaan bahasa asing dalam kegunaan harian bukanlah sesuatu yang baru dan kami tak paham kenapa orang emo sangat.

Di bawah ialah 10 perkataan bahasa asing dari pelbagai negara yang akan aku gunapakai setiap hari.

Contoh - Zed Zaidi mempunyai Backpfeifengesicht.Geram aku tengok muka dia bila muncul di TV membincangkan isu Anzalna yang agak Bakku-Shan.



12 comments:

  1. satu apa aku x paham slow toll

    ReplyDelete
  2. aku ragu dengan beberapa perkataan jermen tu...boleh je translate ke english. yang backpfeifengesicht tu je tak boleh...

    ReplyDelete
  3. malay cape town ingat malay kat sni je ke

    ReplyDelete
  4. mcm mana pula dgn perkataan
    PADI
    Amuk
    Orang Utan..

    semua ni di English kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. topik disini ialah perkataan yang TAK BOLEH di-english-kan... bukan yang telah di-omputih-kan..

      sekian

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails