Thursday, 28 June 2012

Serius - Berhijab dan Niqab Tanda Protes Gangguan Seksual Di Shanghai (4 Gambar)


Serius!

Dua orang wanita di Shanghai melakukan protes kecil-kecilan menentang gangguan seksual keatas wanita yang menggunakan keretapi bawah tanah Shanghai Metro. Mereka mengenakan hijab dan niqab bagi menarik perhatian orang ramai terhadap masalah gangguan seksual yang di alami wanita Shanghai. Selain itu mereka juga memegang sebuah iPad dengan mesej;

"Kami mahu kelihatan cool tapi tidak mahu diganggangu orang gatal"

dan

"Kami mungkin seksi tapi tak bermakna kami ingin diganggu"

Protes ini juga adalah reaksi kepada penulisan blog miluk Shanghai Metro yang menyalahkan wanita yang berpakaian seksi kerana menyebabkan diri mereka menjadi mangsa gangguan seksual. Mereka memaparkan gambar seorang wanita berbaju jarang menampakkan pakaian dalam dan menyuruh pengguna wanita supaya jangan terlalu seksi. Netizen Shanghai yang membaca blog ini sepakat membantah mesej yang disampaikan Shanghai Metro. Pada pendapat mereka wanita Shanghai bebas memakai apa yang mereka mahu dan kenapa pula mereka harus merubah gaya pemakaian sedangkan golongan pervertlah yang harus merubah mentaliti kotor mereka.

What do you guys think of this protes? Masuk akal? Perlukah wanita tunduk kepada rules set my men dan pakai pakaian yang sucks semata-mata untuk elakkan gangguan seksual? Me? I think it is pointless. Pakai hijab pun kena raba juga di Malaysia. Perverst don't give a crap. They just want to fap.




Laporan asal Sina

35 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. kat mesir yg orang tak pakai seksi2 pon kena raba jugak zzz

    ReplyDelete
    Replies
    1. but honey, if women stops wearing hijab and starts wearing provocatively, does that help to lessen the groping problem and educate people to be less a pervert and horny?

      just my two cents. smile please as we all think together :)

      Delete
    2. tu cuma alasan orang supaya boleh terus pakai ikut trend fesyen. think this way.. rumah yang berkunci rapat, siat alarm system dsb, ada kes kecurian juga tapi kecil.. pencuri tetap pencuri.. tapi sekurang2 rumah berkunci boleh mengurangkan sedikit. kalau rumah tak berkunci, tak berpagar, didalamnya banyak perhiasan mewah.. asalnya tak mempunyai sifat pencuri pun boleh terangsang nak mencuri.. renung2kan..

      Delete
  3. ipad di tanah besar china?
    sama ada mereka orang kaya atau mereka dah jual sebelah buang pinggang untuk beli ipad tu.

    pasal tajuk di atas: uncensor google kat china, jadi orang kat sana boleh melampias nafsu tanpa meraba masa naik metro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ini iPad brand China. No surprises here. Aku tengok kat airpor KLIA, bersepah2 tourist China ambik gambar kat KLIA guna iPad China

      Delete
  4. memang la kena raba kalau pakai hijab tapi baju ketat macam barut nangka. islam suruh tutup aurat bukannya balut aurat. yg pakai hijab pun belum pasti tutup aurat.

    ReplyDelete
  5. biarlah di raba...hukum masing2

    ReplyDelete
  6. cam sial..pakai hijab pastu pakai skirt pendek...mkn babi tlalu byk, cmni ah jadi..

    #Penyebaran Illegal Drug

    ReplyDelete
  7. memang laa pakai hijab pn kena raba, tapi xterok mcm kat china tu bnyk sgt yg pakai seksi n dah jadi budaya dah.. tapi kat arab peratus kne rabu bpe ciput je, rang melayu kita pakai tudung balut kepala je dada punggung kaki semua ketat2..wallahualam

    ReplyDelete
  8. pervert will be pervert, tapi kalau orang perempuan berjubah pakai tudung labuh dengan purdah sekali, rasa2nya kalau orang pervert sekalipun dia ada selera pun nak skodeng tetek atau raba? kalau ada selera jugak maka dia adalah abnormal pervert.

    blog oh pervert yg suka meraba bontot

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu cuma alasan orang supaya boleh terus pakai ikut trend fesyen. think this way.. rumah yang berkunci rapat, siat alarm system dsb, ada kes kecurian juga tapi kecil.. pencuri tetap pencuri.. tapi sekurang2 rumah berkunci boleh mengurangkan sedikit. kalau rumah tak berkunci, tak berpagar, didalamnya banyak perhiasan mewah.. asalnya tak mempunyai sifat pencuri pun boleh terangsang nak mencuri.. renung2kan..

      Delete
  9. ni da kira menghina Islam...klu nk protes tuh, ko protes je la...x yah la smpi nk pki hijab & niqab tuh...mmg betol kata faiz fakhirin, "klu da mkn babi terlalu byk, cmni la jadinyer..."
    Phuuuiiiii..

    ReplyDelete
  10. -Ada orang cakap pakai hijab/niqab boleh elak sex maniac...dan pakai seksi boleh menjemput mereka...
    -Counter?Marilah cari kes Hijabi/Niqabi yg kena raba/rogol...mungkin org akan cakap "betul jugak. Tutup aurat pun kena raba. Tak per la macam tu. Korang nak pakai seksi, pakai lah."
    -Padahal terang2, kes raba niqabi/hijabi amatlah rendah. Bukan speculate. Kalau kuat diorg kena raba, dah jadi isu dunia...boleh kondem Islam kaw punya. Infact kalau kena raba pun...nampak sangat peraba tu mmg kemaruk sex. Dah tutup perfect macam tu pun boleh di raba? Pegi jumpa Dr. la...nampak sangat jenis gila raba...tak kira budak kecik, tak kira haiwan. Lain la kalau awek tu pamer thong,bra...masih tak patut raba..tapi kalau kena raba pun....orang boleh faham.Yg tukang raba pun, tak semestinya sex maniac. Setakat mamlak yg fail nak kontrol nafsu di khalayak ramai aje.
    -Cina dari China kat atas pun paham... Apsal protes macam tu? Pasal diorg tahu view org terhadap niqabi/hijabi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bijak kau ni. Obe komen mcm orang takde pegangan! Watch out your words okey Obe? Jgn komen sesedap rasa..

      Delete
  11. Betul la blog Shanghai Metro tu. Memang ada kes wanita yg pakai purdah/berhijab/tutup tubuh badan/tak nampak susuk tubuh pernah kena raba/rogol tapi nisbah kes ni lebih kecil berbanding yang secara terang-terang dedah tubuh sana sini. Lelaki pun elok2 takde nafsu, tak pasal-pasal bernafsu plk bila tengok wanita yg pakai seksi habis semua menda kat badan dia nak tunjuk (cuba lelaki ramai ni renung lama2 setiap inci tubuh dorang, masa tu tau pulak dorang malu).hahahaha.

    ReplyDelete
  12. mcm bodoh....mempermainkan hijab n niqab..kalo da xde adab tu pkai tnjuk sne sni nk protes pkai cmni plak....fak....

    ReplyDelete
  13. haish...

    mohon anda semua bagi ratio kena raba dengan kategori berikut :
    a. orang perempuan yang menutup aurat mengikut standard,
    b.'tutup' atau balut aurat ala kadar,
    c. tak tutup aurat tapi tampak sopan,
    d. dan akhir sekali yang berpakaian sexy.

    aku bagi ratio 1 : 2 : 1 : 10

    namun ini hanyalah andaian ku saja.

    ReplyDelete
  14. Haha. Such an irony. I have this analogy in my mind:

    A group of human knows that one of crocodile's nature is eating flesh. But they still insists to go into a river full with crocodiles despite the danger that awaits them.

    There are no men in this world who doesn't have the lust to enjoy the view of women except gay people.

    It's normal for normal men to have that feeling. At least that's what makes us all human, not Satan nor Angel.

    It's a fact, and yet women still exposed their body while thinking that no men should have their lust turned on for what women wear.

    Maybe those women are stupid enough to realize, that 'if you put oils on fire, it will only grow larger'.

    If women want perverts to change their filthy mind, then why not those women change their rigid minds too?

    Women should know that men are human being with greater lust than women, and are easily turned on by the beautiful body of their mate or generally the women.

    That's what happen when people failed to realize how God has created us all. So pity

    ReplyDelete
    Replies
    1. "There are no men in this world who doesn't have the lust to enjoy the view of women except gay people.

      It's normal for normal men to have that feeling. At least that's what makes us all human, not Satan nor Angel"

      Yeah, it's normal. What's not normal its men copping a fell or grope a girl. duuuhhhhh....

      "A group of human knows that one of crocodile's nature is eating flesh. But they still insists to go into a river full with crocodiles despite the danger that awaits them."

      So you're saying these chicks masuk dalam tren yang penuh dengan perverts or what?

      If you make a living by going into a river with crocodiles, what do you do? Stop living or kill/eliminate the crocodiles?

      Delete
  15. moral..jgn memakai baju yg meminta dirimu diraba n dirogol. laki bukan mcm pompuan. nafsu laki cume kt pompuan je.. aku nak share link ni..bahaya nafsu lelaki oleh ustaz zaharuddin

    http://www.zaharuddin.net/lelaki-&-wanita/497-bahaya-nafsu-lelaki.html

    ReplyDelete
  16. Aku tak faham kenapa ramai sangat butthurt dengan protes chinese chicks ni?

    Diorang ni chinese kan? bukannya muslim or meleis, pakai tudung/niqab/hijab bukan budaya diorang. lainlah kalu gadis melayu muslim buat protes macam ni, aku pun butthurt.

    ReplyDelete
  17. dafuq kaitan pakai hijab dengan pervert? jackiechan.jpg mentaliti obe dah mainstream sgt ni selari arus meleis kolot..

    aku lagi gemar fap sambil tengok org pakai hijab+niqab dari pompuan pakai bikini.. kau boleh?

    ReplyDelete
  18. Kalau sexy orng kuat iman pun rasa nak raba.... cuba pakai sexy nampak lurah, confirm mata lelaki asyik nak pandang je tak kira la pervert ke tak.....

    Pakai sopan la. Aku sokong biskut nisbah org pakai purdah ngan sexy confirm lebih ramai raba yang sexy.... geram sgt dok tayang apa lagi rabala....

    Obe , takleh la ckp pakai purdah pun kena raba. Dah macm nila setitik hilang susu sebelanga. Mcm ckp imam pun berzina la. Berapa kerat je yang wat cm tu. Majoriti beriman dan ada agama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Really?? Orang kuat iman pun rase nak raba orang ke? Mat2 Salleh yang slalu tengok pompuan seksi dalam Subway diorang tapi tak rasa nak raba tu lagi kuat la iman dia kot.

      Delete
  19. totally idiots. wanna gain respect, but didn't respect their own selves.

    ReplyDelete
  20. tapayah ckp laki, pompuan pun tgk pompuan seksi/cantik. mmg lumrah manusia la kan tgk bnd cantik. well, deorg tau tutup aurat tu tak menyebabkan di raba. harapkan deorg buka minda & hati utk terus sdar :)

    ReplyDelete
  21. Mat Salleh apa yang diorng nak raba.... tukar pompuan cm tukar baju.... sex bebas sana sini... setakat raba tak stim langsung bg dirang..... helllllo....

    ReplyDelete
  22. Yakinlah ALLAH sang penjamin rezeki, apabila DIA yang memerintahkan kita menutup aurat, DIA juga yang akan menjamin rezeki untuk kita. Jangan pernah meragukan-NYA. Sedikit atau banyaknya rezeki adalah urusan-NYA. Namun yakinlah apabila kita patuhi-NYA, ALLAH tidak pernah menyia–nyiakan kepatuhan hamba-hamba-NYA. ALLAH Maha Mengetahui niat yang terkandung dalam hati para hamba–hamba-NYA. http://www.islamituindah.my/trend-buka-tutup-jilbab

    ReplyDelete
  23. http://Youthweeklypay.com/?invite=39575

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails