Tuesday, 19 June 2012

Serius Indo - Inilah Tarian Tor Tor Yang Kontroversial


Sumber Butthurt Terkini

Inilah Tarian Tor Tor yang menjadi sebab pergeseran terkini diantara Malaysia dan Indonesia. Indonesia butthurt selepas Kemeterian Kebudayaan mengiktiraf tarian Tor Tor dan Gordang Sambilan masyarakat Mandailing sebagai salah satu budaya Malaysia. Indos butthurt gila kerana mereka merasakan sekali lagi budaya mereka "dicuri". Di Twitter dan forum orang Indonesia mengamuk macam anjing kena siram air panas. I dunno about you guys tetapi aku harus katakan sebelum kejadian rageeeee Indo ini aku tak tahu langsung dengan kewujudan Tarian Tor Tor. Aku juga yakin korang juga macam aku tak tahu apa kejadah tarian Tor Tor ini.

By the way aku dah tinggalkan komen AWESOME kat video dibawah. LULZ was had. Butthurt will be dispensed.



42 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. Dia removed sendiri. Kenapa padan muka pulak?

      Delete
    3. haha,, sengal...bkn removed by admin aa

      Delete
    4. *banyak nak kena belajar lagi tu.*

      Delete
    5. ehh..betul la..aku baru try test delete komen sendirik....*first time komen ni* kah kah kah

      Delete
    6. pandai ko buat gimik....wakakakaka

      Delete
  2. awal obe post pagi ni.
    ko dah smyg suboh ke?

    ReplyDelete
  3. Aku lebih kenal tarian Ashleigh and Pudsey

    ReplyDelete
  4. malaysia lebih TOR-TOR dr indon...
    malaysia is superior malay...

    ReplyDelete
  5. Tor tor, Sukarno, Suharto, Garuda , Luna Maya, Jupe semuanya milik Malaysia. We own your asses Indos..... #LULZ #UMad #ProblemIndonesian ? haha ur comment is epic obe!

    ReplyDelete
  6. what's the prob with this dance? it is just a way to certify the existence of this culture in malaysia. If they forgotten something, our countries are in the same archipelago. that means there is huge POSSIBILITY we share the same culture. problem indoFags? Cuba lah balajar hormat majikan. heh.

    -more epic

    ReplyDelete
  7. Indos also own mr.
    Barrak Wagiman Obama....u guys forgot about dat?

    ReplyDelete
  8. patut la trending kat twitter..

    ReplyDelete
  9. tapi aku rasa yg paling bodoh adalah menteri2 dan pegawai2 kerja kat kementerian kebudayaan tu. come on la takkan tarian bodoh mcm ni pun nak iktiraf sebagai budaya malaysia. byk lagi benda lain yg boleh diiktiraf sbg budaya malaysia. mesti dalam KPI diorang, setahun diorang kena target utk iktiraf 10 budaya di malaysia. nak kerja senang cari kat youtube - "tarian tradisional indonesia" lepas tu sbb indon dan malaysia ni dari satu archipelago maka iktiraf je lah sebagai budaya malaysia jugak. kepala otak korang, nak kerja senang je.

    blog oh sebab tarian bodoh malaysia-indon bergaduh

    ReplyDelete
    Replies
    1. citer panjg da boley wat sinetron da...wakaka

      Delete
    2. sengal la dy nie>..mane cakap je orang pemalas wat keje

      Delete
  10. aloh...lg bangang dr tarian punggung...tarian punggung lg best kot...

    ReplyDelete
  11. babi indon ni bodoh nak mampos pikiran sempit cam lobang pelir..puihk!!!

    ReplyDelete
  12. header tu dah apahal? kah kah kah!

    ReplyDelete
  13. tah, biar je..=.=

    blog eddiefadhli.blogspot.com di sini

    ReplyDelete
  14. So what. Jom tgk blog saya hehe

    ReplyDelete
  15. what is it? I think it's a wonderfull idea!!!!

    ------------------------------------------------------------------
    Rc Helicopter|Rc Helicopters|Mini Rc Helicopter

    ReplyDelete
  16. kita ada senaman punggung yang bakal dinaiktaraf sebagai tarian. kita lagi power.

    ReplyDelete
  17. win kat header kau lah obe tortor

    ReplyDelete
  18. aku yg ada darah mandailing pun x pernah dgr tarian2 ni... lol. HORAS

    ReplyDelete
  19. xjumpe pon ak komen obe...

    ReplyDelete
  20. Gua lagi prefer layan 8TV's Showdown instead of this tortor dance..

    ReplyDelete
  21. Tak pernah tengok pun kat mana-mana discotheque ? Feymes ker tarian nih ? Bagi la balik kat Indon nuh. Tak herannnnnnnnnnn.

    ReplyDelete
  22. first time dengar nama tarian ni...
    nama pun serumpun,mestilah adat dan budaya lebih kurang

    ReplyDelete
  23. stakat tortor ni nak amik amikla indon..yan gpenting tak kisah pulak ke org indon yang bunuh samun org2 malaysia ni?bape rmai dah mati kena samun dgn org indon..ade ke malaysia buat apa2 kat indon?siap buat kawan lg..geramnyee

    ReplyDelete
  24. baru lepas tgk tv3 menyiarkan duta kita di indonesia kena serang....baru google apa jadah tu tor tor....ek elleehhhh...ni pun nak gaduh.....tu lah jantan indon semua dah tak keja, harapkan kaum ppuannya jadi maid....dah terlalu senang kat sana....huh...dang....geram tgk mrk bakar bendera dan baling batu kat kedutaan malaysia....HIDUP HARIMAU MALAYA....wah kaka

    ReplyDelete
  25. tarian tu sebenarnya dah d suntik element tarian melayu ..sebab yg menari tu anak2 muda ...lembut jer ..terkejut jugak bila jd isue tp saya hanya menjalankan tugas...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails