Wednesday, 20 June 2012

Serius Cool - Rangka DSLR Nikon (9 Gambar)


Oh nice

Dari pandangan luar tak sangka rangka dalaman ataupun chasis DLSR buatan Nikon di bawah adalah sangat kompleks. Kerangka mangnesium yang dikuir oleh mesin CNC dibawah sungguh menakjubkan. Mungkin dengan melihat kerangka Nikon D700, D800 dan D7000 di bawah anda akan lebih appreciate DSLR yang anda gunakan. The sheer amount of enginerring is astounding. Patutlah mahal untuk dihasilkan. Now start using that DSLR dengan betul dan jangan gunakan these engineering marvel untuk self shot dalam tandas awam dengan mulut muncung macam itik serati.







Laporan asal Core77


13 comments:

  1. Replies
    1. ada aku kesah..aku 2nd

      http://mynaepul.blogspot.com/

      Delete
  2. macam iron man, macam je...

    ReplyDelete
  3. style seyh pakai CNC...leh try suggstion Final Year Project dak CNC nih..hoho

    ReplyDelete
  4. damn, entri ini sgt touching.. think of designing this thing, the tedious calculations and simulations, the spent man-hours, the big machinations....all to produce this cheeky little bastard.

    setiap hari aku harap makin ramai manusia faham betapa susahnya nak hasilkan benda mcm ni. ramai hanya nampak di kedai dan beli, lepas tu complain macam2 kononnya itu dan ini overpriced. ini baru cap nikon, belum tengok cap hasselblad lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak sultan johor je mampu beli hasselblad's brand

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails