Thursday, 28 June 2012

Serius Konsep - Bugatti Aerolithe 2025 (13 Gambar)


Nice


Bugatti suatu ketika dulu terkenal dengan kereta aerodinamik yang elegen. Kereta buatan mereka sebelum bankrap pada tahun 1952 kesemuanya dianggap klasik dan bernilai jutaan dollar dalam kondisi sempurna. Selepas dihidupkan semula pada tahun 1987 mereka menghasilkan
EB110 dan Bugatti Veyron yang pada pendapat kami adalah antithesis kepada tradisi rekaan Ettore Bugatti. Kedua-dua kereta lumba berkuasa tinggi ini terlalu vulgar rekaannya. Tiada langsung ciri diinspirasikan kapal terbang yang sinonim dengan Bugatti pada zaman kegemilangannya.

Oleh sebab itulah Douglas Hogg, seorang graduan rekaan automotif menghasilkan konsep Bugatti Aerolithe 2025. Ia diasaskan dari kereta konsep Bugatti Aeroilithe 1935. Rekaan beliau menerapkan lengkok dan bentuk yang lebih serasi dengan sebuah kereta berjenama Bugatti. Anda suka?






Laporan asal topSpeed

14 comments:

  1. kenapa macam susah nak parking? hmm

    ReplyDelete
  2. aku suka keta sport depan panjang..like badass..
    leh park kat parking bas oo

    ReplyDelete
  3. concept jer nie..da kluar yg betol nti msti laen..

    ReplyDelete
  4. bayangkan kau bawak kereta ni, tiba2 ada beruang melintas, kau elak dan terbabas dan kereta kau terbalik, dan dah mula terbakar sebab ada minyak kebocoran, silap2 boleh meletup. macam mana nak keluar?

    design pintu macam ni selalu buat aku terpikir benda tu... kalau design pintu mercedes amg sls, tu dipasang bahan letupan untuk bebaskan pintu. tapi aku rasa kalau design pintu mcm ni tak tau nak buat macam mana...

    ReplyDelete
  5. pernah lihat mercedes sterling moss? that was badass sport car without windscreen and roof, like world war 1 fighter dwi plane... kene pakai goggle kalau nak terbang...

    ReplyDelete
  6. pernah lihat mercedes sterling moss? that was badass sport car without windscreen and roof, like world war 1 fighter dwi plane... kene pakai goggle kalau nak terbang...

    ReplyDelete
  7. sakit pinggang mak nak blowj0b

    ReplyDelete
  8. nampak cam design klasik bugatti ja..tapi di'modern'kan..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails