Wednesday, 27 June 2012

Serius Cool - Pesawat 747 Putera Saudi (7 Gambar)


Bawse

Putera Alwaleed ibn Talal Al Saud (57) ialah antara manusia paling kaya di dunia. Harta duniawi beliau dikatakan bernilai sekita USD 18 billion dan ini menempatkan beliau pada tangga ke 63 manusia terkaya dunia. Beliuau mempunyai banyak pesawat peribadi dan sedang menanti pesawat Airbus A380 peribadi beliau siap dibina oleh Airbus tahun ini. Sebelum itu sebuah pesawat Boeing 747 digunakan oleh beliau sejak 2003 untuk kegunaan peribadi. Pesawat ini cukup mewah dan berfungsi sebagai istana terbang beliau, isteri dan anak-anak. Sungguh bawse. Kamik berngangga orang Islam juga mampu living like a pimp bawse. Mari lihat kemewahan pesawat 747-400 milik beliau sebelum ia digantikan dengan pesawat yang lebih besar dan moden





Laporan asal Forbes

28 comments:

  1. Bertuahnya kalo segala kemewahan dia digunakan tuk membantu golongan yang memerlukan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ayat ni mcm nizar ckp kat sultan johor je...hahah

      Delete
    2. betol. org islam palestine merana. orang islam di tempat lain super mewah kaye gile.

      Delete
    3. eh..ni bukan ayat sape2lah..this is what i really think bile baca entry ni..

      Delete
    4. maksud si zz ni adalah nizar dan aNNe ckp benda yg sama maksudnya.membazir itu amalan syaitan dan wang tersebut boleh digunakan utk pembangunan Islam serata dunia.bukan utk rakyat negeri sendiri saja. kbye

      Delete
    5. Membazir? Dah rezeki dia ikut dia la. Lagi pun kita tahu ke dia tak menderma kpd orang islam lain? Setahu aku geng arab saudi ni yg rajin duk bagi duit bina masjid kat negara kapir macam jepun n korea.

      Lagi pun kita, gaji rm 1000, tapi handphone rm 2000. tak membazir tu?

      Delete
    6. Sultan Jobor pakai duit sendiri dari business dia..dia tak amik duit rakyat so suka hati dia lar nk beli ape pun...kami rakyat johor ni dh ckup selesa dan bersyukur dgn negeri kami yg maju...negeri korang maju mcm negeri johor ke???
      #lanunselatan#johorjdt

      Delete
  2. meanwhile in palestin..HAHA

    ReplyDelete
  3. gambar ketiga dan keenam tu macam gambar kerusi dalam plane bapak Raja Syaitan Pikor la. eh, ke plane si Pilaf ? macam kat sini : http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20100313200455/dragonball/images/thumb/b/ba/KingPiccoloPilafShuMai.png/400px-KingPiccoloPilafShuMai.png

    eh, ke bukan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mata mmg tajam. aku pn x prasan. ini menunjukkan ko peminat dragon ball tegar.. tahniah!

      Delete
  4. oui tak golongan yang tak patut dibanggakan lansung tak pernah bantu golongan susah

    ReplyDelete
  5. mcm mn dia boleh kaya ni? xkan duit jual myk semua msk poket dia..

    ReplyDelete
  6. utk pengetahuan u olls..mamat ni xrembat duit minyak arab saudi..die buat bisne pelaburan sendiri n berjaya atas usaha die..ttg sumbangan die terhadap org miskin itu urusan dia dgn tuhan..tp ape yg aku nk bagi nasihat kt korang ialah..kita kenelah bersederhana dlm kehidupan..tak perlu mewah2 sampai byk jet or kereta..cukupla yg perlu saja xkisah kita berjawatan apa pon didunia ni..esok ape nk jawab depan tuhan esok sedangkan ramai lagi rakyat yg susah? baca kisah umar al-aziz..korang akn blaja erti kesederhanaan

    ReplyDelete
  7. kapal terbang ape kelas..satria neo lg style

    ReplyDelete
    Replies
    1. nissan sentra lagi cool dari satria neo kot

      Delete
  8. Masalah besar orang2 miskin dan kelas menengah adalah mereka ingat dengan kekayaan, kemiskinan boleh dihapuskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bangsat.ko tak pernah hidup susah,jangan bising.

      Delete
  9. bodoh punya pak arab..ptuihh

    ReplyDelete
  10. Hidup senang dengan usaha sendiri tidak salah.

    ReplyDelete
  11. korg smua pk sdri la,xkn la dia nk derma dia nk bsing kt otg luar..lgpun dia mmpu pkai dia akn pkai..mcm korg la mmpu pkai hp mahal2 tpi klu sdekah bg sggt dua jgk kn..2x5 jer..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails