Friday, 29 June 2012

Serius - Plat Kenderran Menteri Besar Kelantan


Bawse....

Boleh tahan stylo nombornya..........Siapa kata Nik Aziz naik Perdana. Ini sah membuktikan MB Kelantan juga stylo naik Mercedes.





Laporan asal @Twt_Malaysia

151 comments:

  1. ni paling tidak RM500k gak ni.

    tak membazir ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. plat ni zaman bile??agak2 r nk 500k...

      Delete
    2. satria neo pn xda lagi time tu

      Delete
    3. kalu plat ni dah sampai 500k dan digunakan oleh MB Kelantan, mesti Utusan Meloya korang dh bising tahap pundek. Ni nmbr kepunyaan Sultan Kelantan la sayang. Aku biase nmpak MB Kelantan naik perdana je. Kalu mjlis rasmi x tau le.

      Delete
    4. ayat minteri besar kelantan tu edit photoshop

      Delete
    5. betul..ayat mnteri bsar kelate tu edit potosop.

      Delete
    6. quality pixel berbeza tulisan jawi tu ngn warna hitam sekitar no plate tu.... edited nye gambar la OBE...

      Delete
    7. harom!!...nik aziz guna duit rakyat..patut la org kelantan minum air berkarat..mari kita tolak nik aziz, pastikan ambiga menjd next MB di bawah payung parti PAS..takbir!!

      Delete
    8. org umno la ni...umno je betol..umno je savior org seMalaysia ni..

      Delete
  2. ni hadiah dari Sultan bro, bukan kete kerajaan ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ..betul..hadiah dari Sultan Muhamad V..sila jgn tuduh melulu Tok Guru ambo

      Delete
    2. betul2..jgn tuduh melulu..walaupun tug guru bkn menteri besar negeri saya..

      Delete
  3. plat DV 1. plat lama, sekitar awal tahun 90an. skang dah DCA

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. kereta tu dihadiahkan oleh seorang tauke cina, sebab TG nik aziz bantu dia masa kereta tauke tu rosak... dan tauke tu tak tahu tu mb kelantan, bila balik, baru taw, tu dia terharu dan bagi mercedes tu...

      pat tu Istana Kelantan punya

      Delete
    2. betul tu.tauke tu tak tau itu olang "tua" yg tolong sma dia ialah mntri besar kelantan.bile smpai bgkel die nk pnggil pomen bru tau itu kete mb.

      Delete
  5. kete lama la.. zaman den skola kt sn dulu.. 1996

    ReplyDelete
  6. plet ni atas satria neo lg bawse

    ReplyDelete
  7. kan bagus duit beli mercedes nie salur ke tabung rakyat...

    ReplyDelete
  8. Deus Vicit Imperatorem...tatau la kebetulan atau plat kereta tu memang ada maksud..peh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Deus Vicit Imperatorem : kalau ikut bahasa latin bermaksud " Tuhan telah di tawan maharaja" pakcik google bgtau..

      Delete
    2. percaya sangat la ngko benda2 macamtu.

      Delete
    3. safrizam freemason

      Delete
  9. Perghhh Merz tu... :)

    Tp kagum dengan plet kereta tu :D

    ReplyDelete
  10. aku save gambar ni. lepas tu bukak balik, zoom. korang perasan tak pixelation difference kat bahagian hitam plat tu? macam superimposed je :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kanak kanak baru tahu photoshop ke apa ni.

      Delete
    2. bukan stakat photoshop. microsoft word je dia pakai. obvious sgt superimpose.

      Delete
    3. alang ko cakap photoshop baik ko kait kan ngan freemanson tros.. haha

      Delete
    4. apelak..mmg betul pun Tg nik aziz guna merz..aku ada pic TG naik kete tu.. nak gambo sesama xblh sbb bodyguard tak bagi.. apa nak prejudis hal2 kete ni..sukati sesapelah nak pakai kete apa pun..

      Delete
  11. tergelak tgk komen sorg nih, "ptutnye duit bli MERS ni salur ke Rakyat....habis tuh, yang si NAJIB joli kat AUSTRALIA siap duduk hotel satu malam bape puluh ribu ringgit hangpa tak ckp suh salur ke rakyat pun???? apa lahhhhhh...ckp tuh, cuba pk dulu...SULTAN yg hadiahkan keter nih kat MENTERI BESAR sendiri..then, just keep it..si SULTAN JOHOR duk bli keter mcm2 tuh hangpa tak kata apa pulak kan??? wakakakkaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw x pe.. aku pon gelak

      Delete
    2. dah kalau depa perangai huduh, hang pun nak ikut la perangai diorang.

      Delete
    3. kene la contohi sultan..dia our leader~

      Delete
    4. dont talk about my sultan if dont know nothing bout him..i JOHORIAN and i know how come he had that money came from..dont talk like u know everything..do a research first..and talk..if u got some balls come JOHOR and talk like that.. :)

      Delete
    5. papepn membazir tu bedose.leh masuk neraka.true story

      Delete
    6. membazir masuk neraka woi.tak payah nak berlagak sgt dengan keta berduyun-duyun.naik ferrari kat atas padang mahsyar kot.hahahaha

      Delete
    7. orang yg takde duit memang ckp mcm ni..

      Delete
    8. mana kau tau dia tak kata ape utk sultan johor pulak? ko tinggal sebelah rumah dia ke? selalu lepak borak ngan dia? selalu stalk FB dia?

      Delete
  12. aku bukannya orang kelantan,tapi setahu aku Nik aziz memang guna perdana tapi atas sebab protokol,dia terpaksa guna kenderaan lain..aku dengar la..maafkan kalau salah info.

    ReplyDelete
  13. Walau ni no plat lama dan tak mungkin bernilai RM500K, tapi pasti juga berharga sangat mahal kalau mengikut nilai matawang pada zaman itu. Dan kalau kata Sultan Kelantan hadiahkan pada nik aziz, Sultan Kelantan juga membida untuk dapatkan plat itu bukannya dapat secara percuma, sama juga seperti Sultan Johor dan YDP Agong membida no. plat WWW1 dan WWW5 baru2 ini. Sebab tu tak payahlah dok orang sini hentam orang sana, orang sana hentam orang sini, jangan sesekali rasakan diri kita SUPERIOR dari orang lain, pada hakikatnya semua pun sama sahaja.

    blog no plat Sultan Melaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. so x payah kritik la pmimpin buat salah ye..pundek betul prince noob ni..dh mcm mak nyah cri pelanggan pulak sbuk bg link blog die.

      Delete
    2. mana Melaka pakai sultaannnn...

      Delete
    3. @stravi14 bukan xboleh kritik, tapi kalau nak kritik, kritik semua, jangan pilih2 bulu dan double standard ikut parti atau negeri.

      @irshadim oh ya melaka takde sultan... aku tukar

      blog no plat Sultan Pulau Pinang

      Delete
    4. sape kate kena bayor. sultan2 ni tepon je jpj, dpt free. sape bayor tu maknanya saje nk perabis duit yg bnyk sgt tatau nk buat apa.

      Delete
    5. boleh je kalau sultan2 nak buat mcm tu. tp nanti nampak macam gunakan darjat untuk kepentingan peribadi plak ye? tu sebab dia guna saluran yang betul untuk bid nombor tertentu di mana semua pembida lain juga mempunyai peluang untuk membida.

      Delete
    6. tender baru bkak bro....dulu nmbr 1-10 mmg jpj bg khas untuk kerabat raja....tu sblom ni xde kes mcm ni....

      Delete
    7. Ni edit je la..kalau korang guna i-pad..tu pun kalau korang ada la kan...haha, korang akan nampak kesan edit tahap aku duk dlm perut dulu...

      Delete
    8. bodoh la lu noob, dulu no plat 1-10 mmg da reserve utk royal family. cuma sekarang baru jpj bukak tender utk plat no. + gambar ni gambar edit la. photoshop FAIL!

      Delete
    9. Eh..kau tiap2 post obe ada muka kau kan. Sudah-sudah la jadi mat tempel nak promote blog ko. Muka tinja betul la..sampaikan tok guru pun kau nak kata cenggitu.

      Mat tempel.. kulop konek budak baru sunat pun lagi bagoss dari ko la!

      Delete
  14. rasanya smua org kelantan tahu..no plat 1 hanya digunakan oleh sultan atau kerabat istana sahaja.org awam tidak dibenarkan membida untuk no 1 kerana ianya khas untuk diraja. kemungkinan, no plat tu adalah hadiah dr sultan kelantan kepada menteri besar..

    ReplyDelete
  15. pasal no plat pun nak gaduh ? -.-'

    ReplyDelete
  16. Byk betul Meleis bodoh komen kat cni. Sikit2 emo..sikit2 emo.HAK TUI..benda mcm ni pun trus la nak ckp baik salur duit utk rakyat ler..ntah apa ler..byk lagi benda yg korg patut komen wahai meleis.. reseach dlu baru komen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak baik meludah merata-rata -.-'

      Delete
  17. ada hantu pakai baju putih ketayap dpn SUV Frontier.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang tu Menteri Besar Kelantan la tu..

      Delete
  18. TGNA naik perdana je. rumah die pun rumah kayu yg simple lbih kurang dgn rumah2 rakyat kt pulai condong kelantan. Ckp je xguna pg la cek sndri rumah TGNA sblah masjid n sekolah pondok

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadiah dari sultan mohd ke 5 ko bio betul......kerete tu dah lama lah sebelum tuanku faris petra jadi sultan lagi.....kereta tu ade kat SUK Kelantan.....pergi lah cek, lagi satu cari kereta no plat DM55 keta sape pakai?? Hahah cek dulu siasat dulu....

      Delete
  19. tolong la jgn politikan blog ni...aisssh....x sedap dah weh kalo gini.

    ReplyDelete
  20. "tolong la jgn politikan blog ni...aisssh....x sedap dah weh kalo gini." ;)

    ReplyDelete
  21. obe ko kene banyakkan entry pasal kelantan, baru ramai orang masuk komen kat sini, ini kalau tidak 5 6 komen, 10 11 komen je...

    blog no plat Sultan Sabah

    ReplyDelete
  22. setahu aku..kalau no plat 1 angka hanyalah utk kerabat sultan sesebuah negeri..dan ianya tidak perlu dibida..lain lh kalau negeri yg x de sultan..contoh nya wilayah persekutuan..sbb tu no plat WWW1 dibida sampai RM500k..

    ReplyDelete
  23. Obe...title entry ni ada satu word yang TYPO ERROR; KENDERRAN, hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. noob. obe kan king of typo. kalo dia tak typo tu yg pelik tu.

      Delete
  24. bila obe kuarkan no plat menteri besar kelantan, ramai sekali orang kelantan dan bukan kelantan(pembangkang)tiba2 jadi gedebe... orang johor relax jer... ni apsal gedebe sangat orang kelate nak marah2 obe dan orang2 lain yang support keamanan... depa kata kat najib dan umno...orang lain relax jer..tapi jangan sapa2 berani kata tg nik aziz...gedebe demo gedebe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan sapa2 berani kutuk piem aku. Dato Seri Najib pemimpin paling best setakat ni.

      Delete
    2. najib paling best bg hang...sbb die bg k.pop kt hang...hahaha

      Delete
    3. Manusia yang kurang bijak dari Najib je sokong dia. Yang bijak pandai tahu membezakan antara kaca dan berlian.........

      Delete
    4. kutuk najib xpe. aiman xkisah. kutuk nik aziz aiman kene laknat haha

      Delete
    5. laguna, ko bukak kitab mana?

      Delete
    6. bongek, walaupn najib slaku pm malaysia big mama totap bows beliaw

      hidup parti rambut!

      Delete
  25. apa la admin..tahula sokong bn tapi tak payah lah nak tunjukkan dalm blog ni..macam hampeh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. admin sokon bn ? aku rasa ni mesti 1st time kau masuk blog obe .

      Delete
  26. Ejaan kenderaan pun dah tak betul sebab nak cepat sangat ,,kih,,kih,,nak kutuk orang konon..sendiri yg kena kutuk..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau baru first time baca blog ni ke?

      Delete
    2. sadis aku baca komen unknown -.-'

      Delete
  27. maleis kalau pasal politik bukan main cerah mata..

    ReplyDelete
  28. apa barang DVI

    orang sekarang pakai HDMI

    ReplyDelete
  29. bodo gler sape yg pertikai ulama. xpayah la nk kutuk2 TGNA, walaupun aku bkn org kelate, korg igt la esok2 da mati sape yg tlg mndi, tlg semayang??? org2 alim ulama' juga korg cari. sedar2 la ye obe. fikir dulu sblum buat, kelak badan binasa.

    ReplyDelete
  30. first time komen, selama ni baca je komen..hihiiii..exctednyee

    ReplyDelete
  31. Plat ni dh lama Obe..hanya kerabat yg guna no.plat 1 di kelate..TGNA dh mmg popular dgn sifat rendah diri..provoke pn org xkn percaya...


    CINCIN SEJIBIK

    ReplyDelete
  32. obe baru troll kelantan sikit berduyun2 orang kutuk obe... setiap masa obe troll najib takde orang pun kutuk obe siap sokong lagi... kelakar la korang ni

    blog no plat Sultan Sarawak

    ReplyDelete
  33. DV stands for what? anyway.. TAKUTLA GAMBAR 4 MATA sebelah tulisan blog serius tu malam2 buta gelap2 ni!!!! =(

    ReplyDelete
  34. kelakar baca komen2 yang 1st time masuk blog obe . kesian noob2 kena troll . so sakai

    ReplyDelete
  35. kalau berita ni betul bagus la. tapi kalau tipu saja troll tak cantik la.

    n maybe 'troll' is the best escape word bila dah kantoi gambar dengan pixel obvious tak samanya n source entah mana-mana. kalau ini fitnah dan dah jadi sumber untuk orang spread, nanti cakap kat malaikat jangan catit dosa sebar fitnah, sebab ni 'troll' je kan.

    n im expecting some reply comment yang akan label aku meleis, cepat butthurt, noob-baru-kenal-obe-taktau-perangai-troll-obe, new to blog serius, serbanistas. haha aku faham. because labelling is another escape way. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. .................................................................................................................................................................................. TROLL ...........................................................................LULZ

      Delete
  36. nie keta rasmi nie... tgk la apa keta rasmi d ngeri lain?

    ReplyDelete
  37. Saya belajar dari Prince of noob

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa yg kau belajar? yg aku ajar semua benda2 bangang je

      blog no. plat Sultan Singapura

      Delete
  38. laalalala bestnye entry ni

    sedap lg kopok mamee ni
    *nom nom

    ReplyDelete
    Replies
    1. kopok lekor ganu lagi ranum. sedap dicicah bersama kopi o.

      GoogleNexus 7

      Delete
  39. relex ahh tu pun nk gado..

    ReplyDelete
  40. bkn nk gado, xkn nk tgk je org buruk2 ulama' kn. tnggungjawab kite sbg umat islam.

    ReplyDelete
  41. kalau 200k pun kira mahal la zaman 1996. apa2 pun jgn kecoh. dah xmasuk tv3 tu xmahal la tu.. mungkin rm10 je.

    ReplyDelete
  42. nik aziz sakai!!!...najib dikafirkan, ambiga dimaksumkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh bakpe, x puas ati..mari betumbok!!

      Delete
    2. dah rase kuat sgt nk bertumbuk?

      Delete
    3. mari test...set tempat dan masa...MMA style.

      Delete
    4. aku jadi referee... sempadan rantau panjang thai..saper nk join? agk2 dh nyawa ikan, bleh terus bwk ke thai terus.

      Delete
    5. jubo lu..kelantan dh la busuk..cari venue ok sket..

      Delete
    6. sakit hati ye bang? sian2... kah3

      Delete
    7. tgu pe lagi b'tumbok ah. dah penat comolot lak

      Delete
  43. marah sme geng2 pok nikey...rileks la..obe tunjuk je pn...nik aziz pn mnusie jgk...

    ReplyDelete
  44. D.V.I. = Deus Vincit Imperatores (Latin) = God Conquers Emperors

    ReplyDelete
  45. ini entry yang sangat serius.

    ReplyDelete
  46. benggong betol la..saje je nk cari point hentam tuan guru nik aziz,,,, pikir2 lama sama..jangan duk ikut akal je, rasa sedap je nk cari peluang... jenis2 yang suka cari kesalahan tok guru nie, jenis pengampu bontot kerajaan la...mcm serius blog nie...sebab tu xde barakah, xde Nur, xde ketenangan dalam hidup..duk pikir nk tulis je...tetiba mati terus...

    pikir2 la sama...hidup baki sekejap je tinggal... pakat2 pikir tulis benda2 yang orang leh manfaat, jadi bekalan berterus bila mati nnti..buka mati tinggal blog serius, dpat saham dosa terus menerus...tuhan bbagi otak nutk berpikir...

    ReplyDelete
  47. kelakar saya membaca comment kalian. ada yang cakap cina belikan untuk Tok Guru, ada cakap Sultan Kelantan kurniakan. dan tiba-tiba nama Sultan Johor pun terbabit, ada yang cakap plat 1 hanya untuk kerabat la, haha kat Johor ada je orang biasa guna number plat 1. tak ada masalah pun? sudah lah kawan-kawan takde benda kot stakat no plat. kalau Tok Guru nak pakai biarlah. janji mereka bahagia. DV1 and WWW1 memang menarik. untunglah kan.

    ReplyDelete
  48. kereta dan no pendaftaran ni adalah kurniaan sultan muhammad 5 kpd nik aziz..dlu kereta ni kgunaan sultan kelantan smasa mjadi tengku mahkota..

    ReplyDelete
  49. please hormat la kt semua sultan. dont judge suke2 kalo xde bukti nanti kne daulat bru tau...jgn sibuk kutuk org kalo xde bukti yang kukuh..sukahati diorang la nak pkai kete or no plat apapun..diorg sultan yang berdaulat...korg yang kutuk2 ni pe ada????lg dpt dosa...sudah2 la...elok perbaiki diri dulu kearah kebaikan n cermin diri tu skit...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada lagik manusia bangang yang percaya daulat maulat ni... bangang siakk

      Delete
    2. eh bangang ke apa ko ni?

      Delete
    3. dude, hang mai dari zaman mana ni weh. this is fucking 21st century la bro kahkahkah

      Delete
    4. kah kah kah ...dah sendirik bangang...nak fakofkan orang lain pulak...dolat dolat

      Delete
    5. bangang mcm pe? mcm korg yg kunun sokong TG tp bahase same je mcm org BN..cani ke contoh pnyokong parti Islam?? ade ustaz korg ajar suh maki2 org??..len la kalo status dia offensive ley ar..opss lupe..dlm ceramah diorg pn ade gak msuk sesi maki hamun..jgn tipu la klau kate xde, umah ak dkt je dgn tmpt parti2 ni bg ceramah..so, pd sume haters korg pn same je busuk mcm org bn,umno..sokong bodo je tp pghayatan parti xde..dlm hati da tanam rse bnci dalam2 smpai yg buruk org gebang 1 page tp kurap sndri wat dek je..btw, ckp brani tp komen pkai anon je??

      Delete
  50. Dari tak tahu apa2 baik diam sahaja. kalau keluar 1 ayat yang x betul dah jadi dosa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde button like..kalau ada sepuluh button, seploh2 aku tekan..

      Delete
    2. kalau diam ko pun tak tulis komen kat sini kakakakaka... btw obe gemuk ni dah 2 hari tak update blog. ni satu keajaiban dunia.

      blog no. plat Sultan Indonesia

      Delete
    3. banyak plak tapak sleman komen kat post ni...lambat toi aku

      Delete
  51. Aku rasa klo setiap owg dpt merz free mst hepi gile korg. aku for surela.. Xyah la kutuk2 weyh.. tmbh dosa lg dpt.. bttr wt bnde bermanfaat.. Obe post sumthing informative.. dpt gk pahala share ilmu berguna.. :)

    ReplyDelete
  52. num plat mak cik goreng pisang simpang umah i lg cun...

    ReplyDelete
  53. pedulila la woi! yg penting org Kelantan butthurt

    ReplyDelete
    Replies
    1. lor emo ke?
      cool la..
      mcm dewa plak dibuat nye pok nik tu tak boleh diusik..

      ini lah dinamakan troll - tak perlu lah emo

      Delete
  54. Gemok ni wat panas la.. Cepat la update sakai

    ReplyDelete
  55. Blogger yang menyampaikan berita yang tidak benar yang berunsur fitnah - sama sahaja dengan mereka yang sengaja mengaibkan dan mentebar fitnah.

    maka dari itu fitnha adalah sebesar2 dosa dan kalian akan ditanya di akhirat kelak.Moga Allah mengampunkan kita.,wallahualam.

    ReplyDelete
  56. DV1 ni tengku faris yg punya.. dia pinjamkan ke nik aziz.. dulu DV1 ni atas lambo purple

    ReplyDelete
  57. yang lain2 tu aku tak nak ambik tahu.. YG PENTING TOLAK UMNO!!!

    ReplyDelete
  58. sesuai la dgn kete nya...tp dikelantan plat MB or Sultan dijawikan... Ini DV1 no plat motor honda lampu bulat ni.. tukar no motor ke kereta je...

    ReplyDelete
  59. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...



    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...



    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...



    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails