Tuesday, 19 June 2012

Serius Cool - Stadium Al Ain : Stadium Dalam Padang Pasir (8 Gambar)


Stadium Bawah Tanah

Stadium Al Ain ialah sebuah stadium yang akan dibina di Al Ain UAE. Ianya sebuah stadium bolasepak dengan kapasiti penonton sebanyak 40 000. Stadium ini unik kerana ianya dibina didalam padang pasir yang mengelilingi Al Ain. Ia dibina sebegini bagi memastikan ruang dalaman stadium sejuk secara semula jadi. Pihak jurureka MX Architech yang mereka stadium ini mendapat inspirasi rekaan daripada rekabentuk koloseum lama. Kos pembinaan dijangkan mencecah USD 953 Juta. Woah! Stadium Al Ain memang stadium yang mahal tetapi yang pasti ianya juga antara yang paling unik di dunia!





Laporan asal InHabitat

19 comments:

  1. pergh.. x berpasir ke stadium tuh nanti?

    ReplyDelete
    Replies
    1. x kot...tpi klau pantat u berpasir, i tolong bersihkan, boleh??

      Delete
    2. pervert sial Aku_skandallxxx. malang sape jd bini kau.

      Delete
    3. agak ar...selama aku follow blog ni..ni lah 1st time aku jumpa komen paling biadap...

      Delete
    4. plz respect a woman.be a better meleis.

      Delete
    5. awek sikit punya comel lote suci muci pun kau nak melucah... lain la kalau bitch

      blog oh lucah

      Delete
    6. gila bodo punya org. dia ada blog la. nape x shit brixx kat blog Aku_skandallxxx.. perempuan ke? shit face. LBGT dowh.

      Delete
  2. hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib hidup najib

    ReplyDelete
  3. Adalah tu yg nak tertimbus nanti

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Tak palah. Senang nak talqinkan. 40000 sekali talqin. The Biggest Mass Graveyard in the World. Boleh masuk Guiness World Of Record. Kategori mati tertimbus terbanyak didunia. Lulz.

      Delete
  5. jersi purple nya lawa!! ada beli satu..

    ReplyDelete
  6. kurang2 x runtuh macam stadium Terengganu tuu

    ReplyDelete
  7. membazir je pak arab ni..
    bodoh punya bangsa.

    ReplyDelete
  8. still in concept stage, but the actual site for stadium ni banyak archaeological sites ( area Jebel Hafeet), so mungkin akan dpt few bantahan nanti, especially from Unesco.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails