Monday, 18 June 2012

Serius LOL - Iklan Kahwin Lari Dari Perak (2 Gambar)


Cinta IT!

Wah nampaknya dunia nikah lari ke Selatan Thai juga tidak mahu ketinggalan menggunakan teknologi Informasi untuk memudahkan lelaki keji untuk kahwin lari dan berpoligami. Mereka mendakwa apa yang mereka lakukan ini sah disisi undang-undang. Siapa disini ada cable yang boleh memberitahu kami sama ada iklan ini LEGIT ataupun penipu. Kami merasakan ada sesuatu yang tak kena dengan iklan dibawah. Diharap pihak berwajib boleh memantau dan memberi pencerahan. Kita sedia maklum kahwin luar dari Qariah boleh didenda. Tak percaya tanya Bung Mukhtar dan kakak Shaheizy Sam.

Thanks @NetraKl for the find





Laporan asal Adoos

17 comments:

  1. dunia sekarang, semua nak expres...

    ReplyDelete
  2. tak baik =.=

    jom blog eddiefadhli.blogspot.com klik sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape bende kau merepek ni syaiton!

      Delete
  3. Bini aku dah pre-signed borang untuk kebenaran berpoligami. Aku jer yang tak nak. Huhuhuhuhu.....Betul tak yang ???? (Bini aku pun baca blogserius). LuLzzz.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.bukan borg tuntut cerai. sebab die ada laki lain.lulz

      Delete
    2. ikan bilis nanti i sign borang poligami untuk u ea..~

      Delete
  4. penipu besar. nnt dia charge smpi 2,3k. walhal sebenarnya kawin dekat sana tak sampai RM500 pon.

    boleh kawen dekat sana tapi balik Malaysia daftar la, kena denda dua orang 2k je.

    meh, sapa nak kawen sana. aku bagi petunjuk sket.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa petunjuk dia? cik sizlin dah pernah buat banyak kali ke?

      Delete
  5. as far as i know..
    berkahwin di selatan Thai tak salah dari sisi Islam, jika cukup syarat..
    yg tak sahnya di sisi undang2 negara, cthnya bila balik pasangan tu akan dikenakan denda sbb berkahwin di luar negara,

    atau yg lain jika wali wanita tu masih hidup, wali tersebut layak utk membatalkan perkhwninan pasangan tu

    yg ketiga, kalau dpt tau kat bini 1st lelaki pasangan tu.. habeslah. hehe..

    Dekat songkla ade satu Masjid faymes yg mana ramai org Msia pegi sane utk kawen. Slalu yg nak kawen sane ni sbb tk dpt restu family, atau kawen dua tanpa pengetahuan bini..

    so kesimpulannye, kahwin di sana sah di sisi Islam,
    tapi tak sah di sisi undang2 Malaysia. Wallahu alam =)

    >baru balik dari Hatyaai & Songklha last 2 weeks

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sah. tapi kahwin tak dpt restu ni susah idupnya. ketahuilah bahwa restu Allah tu terletak pd restu ibu. =) kang sebuk bercinta sgt, sanggup buang family bagai asalkan sah.. pastu laki buat hal la ape..kene check balik la berkat/restu perkahwinan tu. benda baik,buat la cara elok2. tak payah nak sorok2 sgt...

      Delete
  6. Sindiket nih... sbb kalo kawin kat Siam kene ada surat pengesahan berkahwin dari Konsulat Malaysia di Songkla... tu sbb ramai kahwin kat Songkla berbanding tempat lain...

    Saper jadi saksi x der masalah selagi cukup syarat base on Islam... ayat pancing je tu senator la apa la...

    Mcm ne aku tau? member aku kawin kat Songkla n mudah je daftar kat sini lik...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails