Thursday, 7 June 2012

Serius Cool - Sekitar A380 Joyride Bersama Malaysia Airlines (18 Gambar)


Zoooom!!

Hello. Selasa lepas Blogserius kandas seharian kerana kami naik kapal terbang super Jumbo terkini MAS iaitu A380. Kami bersama lebih 400 orang penumpang bertuah terbang ke mengelelilingi Langkawi dan Kuala Lumpur pada paras ketinggian 5000 kaki. Sungguh awesome yo! Pihak Blogserius mahu mengucapkan terima kasih atas jemputan pihak Malaysia Airlines kepada kami.

Semasa penerbangan joyride kami duduk bahagian ekonomi. Surpringly seatnya sangat comfy dan lebih besar dari 747-400. Sistem audio video nya juga cool beans. Ada video on demand serta game untuk menghabiskan masa dalam penerbangan. Pada bahagian tempat duduk juga ada palam USB. Boleh recharge peranti anda while on air. This is cool.

Yang paling cool bagi aku ialah video terus menerus dari ekor kapal terbang. Boleh tengok masa take off, landing dan semasa in the air. Rasa cool melihat view pesawat kita dari vantage point sebegini. Setahu aku tak ada pesawat lain yang membenarkan penumpang melihat view unik sebegini pada skrin AV mereka.

Naik sekali tak puas. Kena kumpul duit pergi London untuk enjoice sepenuhnya. Mari kumpul duit!










55 comments:

  1. wei ko idup lg...!!! hahaha handal !!!

    ReplyDelete
  2. xpenah naik plane, tp ini kelihatan sgt wow!pling best bley tgok kpal yg kta naik terbang di awan biru..huhu

    ReplyDelete
  3. pramuagri belah kanan tu buat spoil mood sial.ayam pencen ke ape

    ReplyDelete
  4. " Setahu aku tak ada pesawat lain yang membenarkan penumpang melihat view unik sebegini pada skrin AV mereka "

    ader la bro Boeing 777 Vietnam Airline aku naik dulu pon ader tp ariel view - camera kat perut

    ReplyDelete
    Replies
    1. aritu sri lanka airline pun ada bro.,tpi camera gegar.,gambar x cantik

      Delete
    2. cathay pacific pn ade gak camera kat perut

      Delete
    3. flight emirates ade ariel view gak, bahagian perut, depan, dengan ekor ats.. utk games dan video pun sume ade, try naik atau search psl flight emirates, serius sume ni dah ade.. malaysia dah mula nak kearah moden mcm diorang gak. best.. :)

      Delete
    4. tapi dalam semua flight yg korang mention ni,belum lgi yg ada usb port ntuk charging kan :)

      Delete
    5. emirates ade usb duyut, siap ade plug lg kalau nak on lappy. :)

      Delete
    6. Emirates, etihad, qatar airways dah start benda ni lama. Dalam 6-7 tahun lepas. And i believe some other airlines also have the same features. Camera view time take off, landing, cruising, u named it. Sentiasa on. Usb port ada. Nak call ground/online internet time fly pun boleh. Nak sms/call member kat seat lain pun boleh janji ada credit card, and free kalau kau travel business/1st class. Nak order meal from seat takyah call crew pun boleh. Kalau bosan dgn ife system aircraft, kau nak transfer lagu/movie kau from laptop/ipad/iphone/ipod kau ke screen aircraft pun boleh. Nak check ur next connecting gate/flight pun boleh. Dan semua ni touchscreen. Some airlines, seat dia siap boleh urut2 macam ogawa. Sekarang ni macam2 dah boleh buat kalau kau travel dengan airlines with new aircraft. Cuma airasia memang tak la kan nak bagi semua benda ni free, and mas lambat benor nak beli aircraft baru. Banyak aircraft lama layak buat tukun. Tapi tiket mahal nak mampos. Pikir sejuta kali nak support airlines negara sendiri

      Delete
    7. Ok my bad. Nak sms/call ground time fly perlu credit card. Internet pun provided but economy has to pay, and free for business/1st class pax. But sms/call member seat aisle sebelah adalah free.

      Delete
    8. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. mintak mas tuko design baju pramugari......

    ReplyDelete
    Replies
    1. ruby tukar la profile pakai baju pramugari.

      Delete
    2. jom wat filem pramugari terlampau

      Delete
  6. "sekian, saya kamarudin mape melaporkan terus dari airbus 380"

    ReplyDelete
  7. Ni Take-Off Sure Pejam mata nie..wakakaka

    ReplyDelete
  8. 'Yang paling cool bagi aku ialah video terus menerus dari ekor kapal terbang. Boleh tengok masa take off, landing dan semasa in the air. Rasa cool melihat view pesawat kita dari vantage point sebegini. Setahu aku tak ada pesawat lain yang membenarkan penumpang melihat view unik sebegini pada skrin AV mereka.'

    Setahu aku byk je pesawat lain mcm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. obe naik air asia je apa dia tau,ke obe buat2 lupa pasal kamera tu

      Delete
  9. aku selalu bandingkan MAS dgn emirates.

    sistem hiburan ni sama sebijik macam dalam emirates punya, tapi emirates kapal kecik macam A320 pun pakai sistem ni.

    in flight movie dalam MAS lambat update. tapi ada la jugak filem melayu untuk mereka yang berminat.

    yang bes dgn MAS ada makanan malaysia. oh, dan tahniah kepada MAS sbb dgn adanya A380 ni baru reti nak letak kerusi besar sikit.

    ini first time aku tau ada flight letak camera kat ekor utk tatapan penumpang. yang aku tau emirates bagi penumpang tgk camera kat bawah perut kapal dan kat hidung.

    harga tiket MAS lagi mahal, tapi biasanya dapat direct flight. demmit MAS, kenapa tiket kau mahal sangat, aku nak sokong company malaysia pun rasa berat hati.

    ReplyDelete
  10. yang paling cool untuk joyride tu sebab dia terbang atas KL. mana nak dapat lagi zaman skrg nak terbang atas KL dgn ketinggian tu dgn pesawat penumpang. dulu2 zaman airport subang ada la kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo naik flight g japan...akan lalu atas KLCC n KL city...lg cantik kalo time mlm...MAS or JAL sama gak..

      Delete
  11. awek saye gambar no5 kat tengah2.sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha...memang lawa...cun siak....

      Delete
    2. eh?..hah hah mcm mke adik aku! rambut je lain

      Delete
    3. yes. average jane memang hot

      Delete
  12. gambar last tu sgt best dan mantap..lu boleh jadi pro photoq lah

    ReplyDelete
  13. eh tum mahathir pun ada mmg gempak hbis.

    ReplyDelete
  14. HAHA , dah tau nme obe yg btol =)

    ReplyDelete
  15. effi/sharudin ????????????

    ReplyDelete
  16. Must kumpul duit. Fuck, that aerial view sumpah debes. Hilang sikit trauma aku naik flight bila boleh tengok apa terjadi kat luar tu.

    Tapi, duit.

    ReplyDelete
  17. dalam situasi MAS masih lagik menanggung kerugian besar...dan masih lagik perlukan "wang rakyat" utk terus selamatkan survival mereka, aku rasa kata kata Kadir Jasin adalah sgt tepat, kalau lah managemant mereka ada sikit otak yg cerdik: Bagi saya, dalam keadaan di mana MAS berada sekarang, penerbangan seronok-seronok (joyride) bukanlah istilah yang tepat. Lebih molek kalau disebut penerbangan ujian laluan (route proving), penerbangan penghargaan atau penerbangan apresiasi - beri penghargaan kepada yang menolong dan mengapresiasi kehebatan pesawat baru itu. Wallahualam.

    ReplyDelete
  18. serius pramugari malaysia tak lawa...(no offence)

    ReplyDelete
  19. berapa kos utk ekonomi seat??

    ReplyDelete
  20. Gambar no.5..perempuan kat tgh tu aku kenal.Admin,kau bf dia ke? O_O

    ReplyDelete
  21. Mazidul ada gak post benda ni kat blog dia..
    http://www.mazidulakmal.com/2012/06/mas-rugi-bisnes-rugi-senyuman.html

    ReplyDelete
  22. besar gila screen. Boleh read pen drive?

    ReplyDelete
  23. saya nampak point8cam dan hanie hidayah yang comel :)

    ReplyDelete
  24. nasib x hidang arak masa launching kalo x dh terhempas langgar gunung mcm kat indon bulan lepas

    ReplyDelete
  25. mitak tajudin ramli bayar utang mas

    ReplyDelete
  26. A380 yg cantas beli pernah rosak... ada dlm youtube....

    http://www.youtube.com/watch?v=zb9GWy126M8&feature=watch-vrec

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails