Thursday, 5 April 2012

Serius Kreatif - Seni Duit Kertas : Idea Hantaran Kahwin? (7 Gambar)


Lipat.. gulung.... create!

Dalam budaya melayu duit hantaran kerap kali digubah menjadi bunga. Masa aku kahwin aku tak buat benda ini kerana aku pakai band draft. Takut wang hantaran dan maskahwin kena cilok. Seriously majlis kahwin pun ada naharoms yang berani mencuri. So better be safe dan hantar bank draft sahaja! Anyways kalau korang nak kekalkan tradisi tetapi wanna make it more awesome Kristi Malakoff pastinya akan memberikan inspirasi. Kristi dari Kanada menggunakan wang kertas untuk menggubah rekaan geometrik beliau dibawah. Awesome stuff!

In B4 "nanti nak bukak balik lepas gulung mesti shit bricks"






Laporan asal MyModernMet

27 comments:

  1. giler la...mcm mana dia uat....

    ReplyDelete
  2. Wow. Aku paking berkenan yang bola tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun paking suka yg tu gak

      Delete
    2. sila paking bola betul2

      Delete
    3. haha aku tersalah paking konek.

      Delete
  3. macam susah je nak buat! nnti nak bukak balik,susah pulak! hhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak silap kau ni pengomen yang agree dengan mykhalis bahawa blog serius sucks sebab hina islam(kononnya la).

      apehal hari ni tetiba kau boleh ada dalam blog 'so called by mykhalis' hina islam ni?

      tak malu ke?

      Delete
  4. "Masa aku kahwin aku tak buat benda ini kerana aku pakai band draft"

    hantaran rock kapaks band

    ReplyDelete
  5. kalo sume org buat camni, cash deposit machine akan memaki hamun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YESS!! Sangat betoi. dah la duit hat elok2 pun CDM dok buat barua takmau amek.

      Delete
  6. Kalau aku,aku nak diorang balut duit tu kemas-kemas,aku tak suka duit aku terkepak sini sana..

    ReplyDelete
  7. kalau zaman mangkuk freemason kt blog ni dulu..(dulu...hohoho)...
    gambar 1st tu favorite la nak buat troll bangang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar pertama menunjukkan illuminati cuba menyesatkan pembaca blogserius!

      you mad bro?

      Delete
  8. serius lawa beb ...kreatif gilak ni

    ReplyDelete
  9. Dia guna mathematica wolfram kut

    ReplyDelete
  10. haha tak terpikir ak nak buat mcm tu...
    hebat. kalau tak potong duit tu.

    ReplyDelete
  11. pergh. amik duit seratus buat deco. pastu pening nak bukak balik.. huhhhu

    lawati blog saya,Kisah Alfredo Ferrari!!

    ReplyDelete
  12. Aku nak wat b/draft byk2pastu nak lipat lipat jd patung starwars..pastu nak claim balik aku buat buat menyesal kat kaunter bank

    ReplyDelete
  13. cantik giler kot..pastu terkoyak duit time nk bukak balik..harusslah menyesal..huhu

    ReplyDelete
  14. i'll do this. with a printed paper counterfeit money. the real ones i sent via bank draft.

    in that sense, kalau ada yang gatai curi dia akan bengong dua kali--dahlah susah nak buka lipatan, bila buka rupanya palsu. haha

    ReplyDelete
  15. Gambar 1 : Ahli Fizik yang hantar (Nampak mcm atom yang tak stabil)
    Gambar 2 : Mat Pet yang hantar (Nampak mcm daun ganja)
    Gambar 3 : Ahli Mateorologi yang hantar (Nampak mcm bintang)
    Gambar 4 : Mat Bunga yang hantar
    Gambar 5 : Outdoor designer yang hantar
    Gambar 6 : Kaki bola yang hantar
    Gambar 7 : Kaki rokok yang hantar (Macam puntung rokok yang disumbat dalam botol coke yang penuh.

    Muahahahahahaha....

    ReplyDelete
  16. yang pertama tak silap nama dia -five intersecting tetrahedra-
    kedua - butterfly kusudama ( traditional model)
    kelima- arabesque kusudama
    yang last tu snapology.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails