Thursday, 19 April 2012

Serius Genius - Hold Chair : Kerusi Memudahkan Vakuum Ciptaan Malaysian (6 Gambar)


Poh Liang Hock

Poh Liang Hock ialah seorang designer yang berasal dari Malaysia. Hold Chair rekaan beliau memenangi anugerah rekaan industrial RED DOT AWARD yang berprestij baru-baru ini. Hold Chair membolehkan kerusi diletkatkan kepada meja jika tidak digunakan. Ini memudahkan anda untuk menyapu atau memvakum ruang bawah meja. Genius! Sebagai seorang pemvakum tegar aku memang rage bila nak vakum bawah meja makan. Kena main selit-selit tangkai vakuum to get to those weird angles between chair legs. Awesome job Poh Liang Hock





Laporan asal Red Dot Awards

20 comments:

  1. x cool pun obe, try something else

    ReplyDelete
  2. Ko vakum ? Mean buat apa obe ? Hehehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. obe pemvakum tegar? mestilah vakum yg ni

      Delete
  3. Replies
    1. cuba ko tgk betul2 ada kegunaan juga...ko pandai tgk ke x tgk kerusi tu?....kira power juga apa kerusi tu...senang org nak bersih umah dowh...bgs ciptaan dia dowh..ko memang xmemahani...ikut sukalah..

      Delete
    2. panjang nye statement...aku tuju pada obe bkan kerusi kau ni..kau mmg memahami budak emography

      Delete
    3. mesti budak emography malu dan insaf

      Delete
  4. mcm xstable je krusi tu uhuhu

    ReplyDelete
  5. kayu nipis, murah... kalau org gemuk duduk sure patah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ironi
      orang gemuk = yg minat kt kerusi ni = Obe

      Delete
    2. jahat doe korang... ekekeke..

      Delete
  6. kerusi magneto ini vs. kerusi biasa aje

    angkat kerusi lekat kat meja vs. tarik kerusi ke luar meja

    vakum sambil elak kaki kerusi yg dah lekat vs. vakum tak yah elak kaki kerusi sbb dah keluar dari meja

    letak balik kerusi magneto vs. masukkan balik kerusi ke meja

    Apa bezanya. ya, aku memang negatif. Haha hoho.

    ReplyDelete
  7. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni ape skim cepat kaya ke?
      ko tau x itu ape kepuasan?
      Wang bukan segalanya,
      wang cuma keperluan jgn jadikn wang sebagai kemahuan.

      Delete
    2. ucapan aq senang je.
      baik ko gi mampus dgn skim ko ni babi!!!

      Delete
    3. apasal ade iklan skim cpat kaye nih

      Delete
    4. pulangan dah ditetapkan.
      haram.
      lebih baik gi kutip tin aluminium.

      Delete
  8. mmg sngt tk cool...ingt org rajin sngt ke nk angkat kusi atas meja..kalo ade pn yg rajin, baik angkat terus sume kusi atas meja.lg senang vakum..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails