Tuesday, 24 April 2012

Serius Sadis - Jika Manusia Menjadi Haiwan Makmal (10 Gambar)


Sadis!

Setiap tahun puluhan ribu haiwan menjadi radas didalam makmal seluruh dunia. Haiwan sepertio tikus, monyet rhesus dan anjing digunakan untuk menguji ubat dan kosmetik sebelum boleh digunakan oleh manusia seperti kita. Pihak Human Society International semalam melakukan sesuatu yang agak sadis bagi menarik perhatian ramai tentang kekejaman terhadap haiwan atas nama sains. Seorang artis bernama Jacqueline Traide, diperlakukan seperti haiwan makmal di tengah ibu kota London selama 10 jam. Sepanjang tempoh "eksperimen" , orang ramai boleh melihat sendiri bagaiman kejamnya eksperimen makmal jika manusia digunakan bukannya haiwan

Personally I understand what they are trying to do tetapi pro lebih banyak dari kontra dalam penggunaan haiwan untuk kajian sains. Adakah anda bersetuju ujian menggunakan haiwan diharamkan?







Laporan asal DailyMail

27 comments:

  1. Replies
    1. bila 2 ekor beruk makmal pegang laptop...

      Delete
    2. yeaaah hidup beruk!! kami nenek moyang manusia.. yihaaa..

      Delete
    3. Ohh.. Nenek moyang manusia ye?? Nah, aku cepuk sekali.. Dish! Abis kenapa banyak lagi geng kau yg maintain beruk kat hutan sana? Kenapa x berevelosi sama? Huh?

      Delete
  2. manusia nampak jelas macam seksa. haiwan yang digunakan, tak nampak perasaan.


    Warung Kopi Klang

    ReplyDelete
  3. kalau takda haiwan jenuh juga la nak cari manusia relawan...

    ReplyDelete
  4. ok gak. terus test kat org la, kan senang?

    ReplyDelete
  5. cari saja manusia di malaysia yang meroyan siang malam menyusahkan orang tu buat macam ni, tobat lepas kena diam sampai mati

    ReplyDelete
  6. suruh je aktivis xde kerja tu yg jadi bagahn kajian kalau x setuju guna binatang kan....tengok dia nak ke x....

    ReplyDelete
  7. so maksudnya sesuai la haiwan digunakan utk eksperimen... sbb kalau buat kat manusia teruk sangat nampak gayanya...

    blog oh eksperimen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau nak hentikan semua ni hentikanlah jugak makan ayam, lembu, ikan.. Semua pakat jadi vegetarian.. Setuju?

      Delete
  8. in b4 "ini dah macam citer The Skin I Live In"

    ReplyDelete
  9. gile.. mcm saw...

    http://adf.ly/7unPR

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails