Tuesday, 24 April 2012

Serius Cool - ITALO : Keretapi Ferrari Itali (12 Gambar)


Vrrom!

Italo ialah keretapi halaju tinggi yang akan mula beroperasi hujung bulan ini di Itali. Italo ialah hasil kerjasama Ferrari dan SNCF (Syarikat Keretapi Perancis). Ianya mampu bergerak pada kelajuan maksimum 350 kilometer sejam dan menyambungkan bandar Naples ,Rome,Florence, Bologne dan Milan . Kabin Italo dilengkapi degan kemudahan terkini seperti WIFI serta palam elektrik.Maka anda boleh melakukan kerja sambil menanti tiba di destinasi. Selain daripada itu ia juga akan dilengkapi dengan gerabak "wayang" dimana sebuah gerabak menjadi wayang bergerak. AWESOME!

Kami kini memanti kerjasama SCOMI dan Proton untuk menghasilkan keretapi halaju tinggi buatan Malaysia .

In b4 "nanti kalau SCOMI Proton buat train tayar tercabut macam Preve dan Monorel!"







Laporan asal CNN

18 comments:

  1. Nurulazwan bin Wahab. Ade org kutuk SCOMI. Nak banned blog ni ke??

    ReplyDelete
  2. boring gile. Apa da...keretapi. Kasi la hot sket...tulis la satu gerabak utk Homos ke...masuk Malaysia homos dapat diskaun ke... baru la reply 30-40.

    ReplyDelete
  3. Saiful Azly xbole terima kritikan ke!!!!!!!!
    xgentl la...ahaha

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. shit in cho pants madafaka

      Delete
    2. Kasi tanam kepala dalam tanah la maca.. hahaha..

      Delete
  5. hati2 dgn ayat "in B4" dari gemok ni. agenda memulakan perang

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebal,tayar tercabut tuh prototype..rileks sudah

      Delete
  6. untungla keretapi pun nak ferari.
    klu kat malaysia ni..jenama apa pun x tau asyik sangkut2..

    ReplyDelete
  7. smua ni tak de makna klo rakyat 1Najib suka baling batu kat ketapi .. hMm pundek..

    ReplyDelete
  8. well, about time. sistem keretapi itali agak selekeh, kadang2 aku rasa KTMB lagi bagus.

    bagus la dah ada tren laju.

    ReplyDelete
  9. http://en.wikipedia.org/wiki/Automotrice_%C3%A0_grande_vitesse

    Check this out.. Takde pon collaboration ngan Ferrari.. Benda ni memang hasil kerja Alstom..

    AGV is an improved version of TGV..

    ReplyDelete
  10. dik...ko ni tak sudah2 nak mengutuk....ko bagus ke?

    ReplyDelete
  11. sementara itu di malaysia keretaapi bernilai 17billion hanya untuk beberapa km

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails