Friday, 25 April 2014

Serius - Kilang Ibu Tumpang Di India Untuk Pasangan Barat (18 Gambar)


Kilang Bayi

Di Malaysia banyak kes buang bayi oleh remaja yang terlanjur. Ini mengakibatkan kematian dan parents yang bertanggung jawab dipenjara kerana membunuh. Di India ada industri aneh yang kami percaya masih tiada di Malaysia. Ianya industri menjadi ibu tumpang untuk pasangan dari negara Barat. Wanita India meminjamkan rahim mereka kepada pasangan barat yang tidak mampu mempunyai anak mereka sendiri ataupun yang tak mahu mengandungkan anak mereka sendiri akibat pilihan peribadi. Setiap ibu tumpang diletakkan di dalam asrama khas selama tempoh mengandung berjauhan dari keluarga mereka. Semua aktiviti mereka dipantau bagi memastikan bayi yang dikandungkan sihat. India menjadi pilihan kerana kos menyewa rahim bermula dari GBP 5000 (RM27500) seorang dan ini adalah jauh lebih murah dari bayaran yang dikenakan ibu tumpang di negara barat. Ia juga membantu ibu tumpang untuk meringankan beban hidup kerana majoriti mereka berasal dari keluarga yang miskin. I guess bukan hanya pekerja kilang dan call center yang di outsourcekan ke negara ketiga. Kini rahim ibu juga boleh disewa. Kapitalisma!



Laporan asal SFChronicle

16 comments:

  1. Oh Rozana

    Tanpa sapa dan bertanya…
    kilatan tatapanmu telah bercerita tentang bisjut & royi

    mengadu disaat hadir gundahku,
    menghadirkan bisjut bukan royi seperti yang kuingin…

    tanpa sedar ceritamu
    ‘tentang cintamu yang kian membara padanya’
    telah memikat jejaka bangla

    Oh Rozana

    kau tak peduli setiap kata yang kau urai
    tentang bisjut & royi
    membuat nafasku mendengus perih..

    Oh Rozana

    sekian lama jalinan kita semai,
    kini terlerai seperti bisjut & royi
    alunan lagu rindu
    menarik perhatian jejaka bangla
    dalam sepi aku bertanya…
    berapa lagi tinggal bisjut & royi?

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  2. 1st! kapitalis at its best!!

    ReplyDelete
  3. Nasib baik keluar putih, kalu tetiba keluar warna...... hmm..... kik...kik

    ReplyDelete
  4. kalau dapat anak hodoh boleh terima ke?

    ReplyDelete
  5. enjut jgn tak enjut!!!!!!!!!!! 1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  6. 3 Gambar : anak Rozita Che Wan bersama hadiah kereta sportnya sempena hadiah mendapat 9A dalam SPM http://bit.ly/1lN5kjJ

    ReplyDelete
  7. kira ank keling la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kau pun anak keling gak..

      Delete
    2. ko pun ank keling

      Delete
  8. chori chori chupke chupke... mmg salman

    ReplyDelete
  9. ni dia buat kaedah tabung uji ni.. dia ambil telur matang ibu sebenar di bawa keluar dan dia ambil 1 sperma suami sebenar yang terbaik dan dimasukkan ke dalam tabung uji. bila sel sudah berjaya membelah, doctor akan suntik masukkan ke dalam rahim ibu tumpangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx.. ni komen trbaik bagi entry ni :)

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails