Wednesday, 16 April 2014

Serius Cool - Mari Melawat Pusat Ujian Peranti Galaxy Samsung (16 Gambar)


Galaksi

Telefon Samsung Galaxy (insert model) memang laku di Malaysia. Cleaner di KLCC pun pakai Note 3. Kami sendiri tak mampu beli new handphone on a yearly basis so kami dapat free dari manufacturer like a bawse. LOL. Anyway ini ialah fasiliti milik Samsung di Suwon. Di dalam makmal ujian ini peranti terkini keluaran Samsung diuji sebelum dijual kepada orang ramai.

Antara ujian yang dilakukan ialah melihat kesan radiasi, tahap kualiti audio, kamera, ketahanan hentakan, ketahanan debu dan kekuatan antena. Ujian audio dilakukan menggunakan robot. Sangat menarik dan tidak disangka. Ujian haba dan radiasi dilakukan dengan melihat berapakah suhu air yang naik apabila peranti berada berhampiran dengan mankuk air yang diambil suhunya. 

Malangnya tiada ujian terhadap akaun bank pengguna dan tangisan yang dititiskan apabila telefon rosak selepas habis tempoh warranty. Damn sad I tell you. Galaxy Note kami pernah jatuh dan kami kopak RM600. FUUUUUUUUUU!




Laporan asal Business Insider

15 comments:

  1. ini test yg standard for all electronic products..based on the pictures, this is clearly the EMC test..even new develop vehicle pun go through the same test..nothing special actually...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bugimak ape EMC 2 natang?

      Delete
    2. Emak Mu Cikaro...

      Delete
    3. Mu kabo mende? mok kite goreng kepok leko xdok teh mende pung. Special doh ni kabo ke mung

      Delete
    4. Electromagnetic compatibility

      Delete
    5. klu bodoh tk faham,, xpyah reply .. kt skolah, mlas blajar.. kna asyik nak buli budak

      Delete
  2. kalah kilang kat Malaysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. malaysia ada kilang kondom bai

      Delete
    2. kilang bisjut dan royi pon adooo

      Delete
  3. Oh Rozana

    Badai telah berlalu
    musimpun telah berganti laku
    namun bisjut & royi ku,
    cintaku,
    masih saja diam disitu

    Oh Rozana

    entahlah,,,
    dimana lagi bisjut & royi ku cari
    segugus harapan yang dulu bisu
    paling tidak jangan lagi kau mengganggu
    bisjut & royi ku lagi

    Oh Rozana

    aku tahu
    rasa bisjut & royi ini masih tersisa
    tersimpan disudut hati
    namun aku juga tahu
    bangla telah pergi
    membeli bisjut & royi
    kembali

    Oh Rozana

    tapi mengapa kau tak pergi saja ke kedai bangla
    membeli bisjut & royi
    dia yang dulu kau puja
    dia yang dulu kau damba
    dia yang dulu kau inginkan
    bukan si bangla yang diam disini dan bercengkeramah dengan kepedihan

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  4. Kerja sambilan di rumah

    Ingin Membuat Pendapatan Sampingan Di Rumah Secara Part Time? Contoh-Contoh Kerja Part Time Seperti Data Entry/ Penterjemah
    Data Entry, Admin Support, Virtual Assistant, Typist, Translator, Customer Support, Web Research, Proof Reader, Writers, Copywriters dan lain².
    Gaji RM1500 - RM2500 sebulan.

    Berminat sila layari:
    ==>https://www.jobdirumah.com/ahisyamm

    ReplyDelete
  5. SAMSUNG akan memberi Galaxy Note II sebagai hadiah kepada 1000 orang pertama yang menjawab soalan mereka mengenai SAMSUNG GALAXY S5! http://bit.ly/1iktOkG

    ReplyDelete
  6. kilang sony tv bangi r&d pun ada buat camni . samalah ..

    ReplyDelete
  7. Telefon Canggih2 x guna kalau x beri kita duit...

    Tukar jerr simkad tu sbb simkad saya beri saya duit... MACAMMANA???

    Klik Nama Saya Akan saya kongsikan Rahsianya

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails