Saturday, 19 April 2014

Serius Cool - FEED : Kedai Daging Paling Cool Di Dunia (12 Gambar)


Nice Gila

Kedai menjual daging ialah kedai yang paling tidak cool di dunia. Kalau di Malaysia daging dijual secara terbuka tanpa refrigeration di pasar malam dan pasar pagi. Di pasaraya pula daging dijual dalam suasan suram. I mean just go to TESCO anda look at the meat section. Bloody depressing. Tak nampak ceria dan lezat. Di Eropah ianya mungkin  ceria sedikit kerana ada jual pelbagai jenis luncheon meats dan daging salai. Tetapi di Brazil ada kedai jual daging paling cool dan stylo mengalahkan Starbucks habaq hang.

Feed ialah kedai konsep jualan daging yang terletak di Sao Paolo. Ianya dimiliki syarikat Feed yang menjual pelbagai produk berasaskan daging lembu baka Bonsmara berkualiti tinggi. Kerana daging yang dijual adalah berkualiti tinggi dan mahal rekaan kedainya juga harus classy as hell. Daging beku dipamerkan seperti beg tangan berjenama dalam ruang jualan stylish. Terdapat juga kaunter menjual dagin segar di bahagian belakang. Sebuah dapur kecil diletakkan pada bahagian dalam yang akan mengajar pelanggan cara terbaik memasak daging serta membolehkan produk dirasa sebelum dibeli. Pendek kata kedai daging ini looks  a lot nicer than most of our home decor. For that I am jelly.


Laporan asal ArchDaily

16 comments:

  1. jikalau lah daging murah di Malaysia..hari2 aku beli daging

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak daging murah bukak kedai sendirila bangsat

      Delete
    2. makan daging babi je la kalau nak murah. lel

      Delete
    3. daging babi la mahal bangang..bodoh betol kau ni..

      Delete
  2. orang cerdik nokharommmmmmmmmmmmmm sila komen please..!!

    ReplyDelete
  3. Kerja sambilan di rumah

    Ingin Membuat Pendapatan Sampingan Di Rumah Secara Part Time? Contoh-Contoh Kerja Part Time Seperti Data Entry/ Penterjemah
    Data Entry, Admin Support, Virtual Assistant, Typist, Translator, Customer Support, Web Research, Proof Reader, Writers, Copywriters dan lain².
    Gaji RM1500 - RM2500 sebulan.

    Berminat sila layari:
    ==>https://www.jobdirumah.com/ahisyamm

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. apa kata dr harap buka branch, ko start buat business yg takde di malaysia... bila ko pioneer ko ble patent concept kedai ko just for malaysia...

      Delete
    2. mohon muka tu jgn bapok sgt

      Delete
  5. Oh Rozana

    Selama ini aku cuba mengerti
    mengalah dan sabar hadapi sikap bangla
    kadang bertentangan dengan hati kecilku
    menutupi kesedihanku dengan bisjut & royi

    Oh Rozana

    Andai kau tahu rasa bisjut & royi
    begitu sangat kau bererti
    begitu besar rasa sayangku
    berapa kali kau menyakiti hati bangla

    Oh Rozana

    Tapi kenapa tak membuatmu sedar
    aku yang selalu mengertimu
    tapi kau tak mau mengertiku
    walau itu hanya mencilok bisjut & royi saja

    Oh Rozana

    Sampai waktu terus berlalu
    kehadiranmu selalu mendatangkan kesedihan bangla
    aku selalu memakan bisjut & royi
    tapi aku sedar bisjut & royi masih dijual bangla

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pepek kau la..

      Delete
    2. Hahaha bangla bodoh

      Delete
  6. Kerja sambilan di rumah

    Ingin Membuat Pendapatan Sampingan Di Rumah Secara Part Time? Contoh-Contoh Kerja Part Time Seperti Data Entry/ Penterjemah
    Data Entry, Admin Support, Virtual Assistant, Typist, Translator, Customer Support, Web Research, Proof Reader, Writers, Copywriters dan lain².
    Gaji RM1500 - RM2500 sebulan.

    Berminat sila layari:
    ==>https://www.jobdirumah.com/ahisyamm

    ReplyDelete
  7. babi ada babi?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails