Thursday, 24 April 2014

Serius Cool - New Anfield : Rekaan Stadium Terbaru Liverrpol Football Club (9 Gambar)


#YNWA

Liverpool FC ialah kelab paling power dalam sejarah bolasepak England kerana memenangi piala Eropah sebanyak 5 kali. Setelah bertahun menjadi bahan ketawa kelab gergasi ini akhirnya bangkit dari ketagihan daum ketum dan kini mengungguli persaa Liga Perdana Inggeris. Sejak 2002 pembangunan semula stadium Anfield  telah dirancang tetapi menghadapi masalah kewangan dan kebenaran dari pihak berkuasa. Tetapi kini rekaan New Anfield akhirnya diperlihatkan kepada umum dan ianya akan kekal di tapak asal dan tidak diubah ke Stanley Park seperti perancangan tahun 2007. Kapasiti New Anfield akan mencecah 60 000 orang berbanding hanya 45 500 sekarang. Penambahan tempat duduk adalah penting bagi menjana kutipan yang lebih lumayan. Projek pembangunan semula bernilai GBP 150 Juta (RM 822 Juta) ini dijangka bermula musim panas 2016. Apabila siap kelak ia akan menempatkan pusat membeli belah, pusat komuniti dan juga hotel. Looks good. 






Laporan asal Skyscraper City

17 comments:

  1. YNWAAA. We Won It 5 Times. Make Us Dream.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sandarkan pada kenangan?

      Delete
  2. you`ll never walk alone

    ReplyDelete
  3. Oh Rozana

    aku terasa bisjut & royi,

    bisjut & royi yang datang tanpa di jemput

    bisjut & royi yang menganggu hariku

    bisjut & royi yang begitu menyakitkan hati sanubariku

    Oh Rozana

    mengapakah kau nak menganggu hidupku

    menganggu konsentrasiku terhadap apa yang akan kulakukan

    pergilah jauh dirimu

    bersama seketul bisjut & royi

    Oh Rozana

    Biarlah jiwaku tenang tanpa menjual bisjut & royi lagi

    lebih tenang akan kurasa tanpa menjual bisjut & royi

    kerna ada benda yang harus ku lakukan hari ini

    berbanding melayan dirimu yang inginkan jejaka bangla

    pintaku pergilah kamu bersama bisjut & royi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  4. ada sape2 kat sini level hackers tahap neo? bleh bongkarkan tak identiti sebenar orang cerdik ni. nak tau jugak. mana la tau sbnrnya perempuan cun level anzalna ke.

    ReplyDelete
  5. one season wonder...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oiii . taruk muka laaa . eat your word la next seasopn . ini kompom ejen MUnyit .

      Delete
    2. dah 20 tahun geng2 liverfool tggu...biar lah dorang celebrate,sian aku tgok...hahahahahahaha....

      20 tahun,
      hanya sekali,
      merayakan hari yg mulia ini~

      Delete
  6. [ 20 gambar ] isteri dan awek bintang bola sepak eropah ! http://bit.ly/1lApD3J

    ReplyDelete
  7. LIVERRPOL? Serious?

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. Oh Rozana

    aku terasa bisjut & royi,

    bisjut & royi yang datang tanpa di jemput

    bisjut & royi yang menganggu hariku

    bisjut & royi yang begitu menyakitkan hati sanubariku

    Oh Rozana

    mengapakah kau nak menganggu hidupku

    menganggu konsentrasiku terhadap apa yang akan kulakukan

    pergilah jauh dirimu

    bersama seketul bisjut & royi

    Oh Rozana

    Biarlah jiwaku tenang tanpa menjual bisjut & royi lagi

    lebih tenang akan kurasa tanpa menjual bisjut & royi

    kerna ada benda yang harus ku lakukan hari ini

    berbanding melayan dirimu yang inginkan jejaka bangla

    pintaku pergilah kamu bersama bisjut & royi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  10. #YAWN!
    #YAWN!
    #YAWN!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails