Friday, 18 April 2014

Serius Indo - Poster Pilihanraya Dimusnahkan Kerana Tidak Mematuhi Peraturan (13 Gambar)


Syabas!

Benda paling annoying bila ada pilihanraya di Malaysia ialah perang poster yang macam bangang. Kesemua permukaan bersatah rata akan dipenuhi muka Jibby, Rosmah, Anwar, Nik Ajiz dan Lim Kit Siang. I mean seriously kini sudah tahun 2014 kenapa masih nak SPAM pemandangan orang ramai dengan perang poster yang HONESTLY does not sway who the fuck you want to vote for. Right? Adakah anda bangun pagi pada PRU yang lalu nak undi Barisan Nasiona kemudian nampak wajah Lim Kit Siang dan terus "Hey I think I want to fucking vote for this DAP party because uncle Lim face is 40 inch high and got some fonts on them". Di PRU hadapan ada baiknya perang poster diminimumkan dan dihadkan zon pemasangannnya. Di Kepong kami nampak poster di lampu isyarat dan road signage. Paling bebal di pantai timur ada yang meninggal apabila poster BN yang dipasang menggunakan buluh menusuk leher pemandu motosikal. Damn sad as shit way to die I tell you!

Anyways di Indonesia pihak berkuasanya at least ada kotel untuk menanggalkan poster yang melanggar peraturan. Yang memasang pada kawasan larangan dan tidak mempunyai permit ditanggalkan like a bawse. Kan bagus kalau di Malaysia pihak berkuasa tempatan juga ada telur untuk melakukan benda yang sama. Ini tidak. Bila parti dacing And Justice For All Metallica letak poster di lampu isyarat depa buat buta. Tapi bila parti GOATSE letak di persimpangan jalan poster dicabut. Seriously guys. Be fair. 




Laporan asal Yahoo

15 comments:

  1. Oh Rozana

    Disini masih di antara malam
    Sepertiga bintang
    Dan seperempat rembulan
    Aku menunggu
    Terdengar suara bangla
    entah dari mana arahnya
    Semakin lama semakin jelas
    Memanggil-manggil bisjut & royi
    Bisjut & royi seakan tergerak
    suara itu tak asing bagiku
    Bisjut & royi tak sejalan
    Ingin pergi namun bangla melarangku
    tatapan matanya merenung bisjut & royi
    Terpesona siapa saja yg terlihat

    Oh Rozana

    Entah dari mana aku memulainya
    Air mata mulai menetes
    Membasahi pipi bangla
    hingga sampai ke bisjut & royi
    Seribu tanda tanya di hati
    Mana lagi bisjut & royi yang tinggal?

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  2. Dilema PBT
    tanggal poster dacing nanti kena tangkap
    tanggal poster mata satu nanti dituduh macai
    tanggal poster polka dot nanti dituduh menolak Islam
    tanggal poster mercun roket nanti dituduh halang kebebasan bersuara

    baik gi tanggal baju bini kat rumah...dapat pahala

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahaha, like your comment. kikikikikikikiki

      Delete
    2. Setuju 100% komen anda

      Delete
    3. hahahahahaahh..... cibai punya idea

      Delete
    4. You sir get 2 thumb up from me

      Delete
  3. Pemandu motosikal? Betul lah, tahap pelajaran makin merosot...

    ReplyDelete
  4. Kerja sambilan di rumah

    Ingin Membuat Pendapatan Sampingan Di Rumah Secara Part Time? Contoh-Contoh Kerja Part Time Seperti Data Entry/ Penterjemah
    Data Entry, Admin Support, Virtual Assistant, Typist, Translator, Customer Support, Web Research, Proof Reader, Writers, Copywriters dan lain².
    Gaji RM1500 - RM2500 sebulan.

    Berminat sila layari:
    ==>https://www.jobdirumah.com/ahisyamm

    ReplyDelete
  5. aku macam nak lempang si rozana nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. lempang orang cerdik jugak.

      Delete
  6. rase xtsu nk guna duit buat ape....so SPAM la keje.....kalau la cut cost dari buat bende nie kan bgus

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails