Wednesday, 2 April 2014

Serius Cool - Pentas - Pentas Festival Electronic Dance Music Yang Menakjubkan (15 Gambar)


Epic!

Festival FMFA di Malaysia menjadi buah mulut orang ramai selepas kematian pengunjung akibat dadah. Festival muzik tarian eletronik kini memerima imej negatif sepertimana konsert rock dan black metal menerima imej negatif sejak berdekad lamanya. Ini adalah unfortunate kerana kenapa genre muzik yang menjadi mangsa atas kebodohan peminatnya? Di Eropah festival musik EDM dilakukan pada skala yang jauh lebih besar dan extravagan dari di Malaysia. Lihat sahaja pentas-pentas yang dibina. Sungguh menakjubkan! 




Laporan asal AsianTown

32 comments:

  1. Replies
    1. iilluminati tuh ape?

      Delete
    2. jenama underware

      Delete
    3. underware g-string

      Delete
    4. gstring selit jubo tu ke?

      Delete
  2. https://www.facebook.com/pages/Kacamata-5A-Online/536773109740633

    ak peminat tegar blogserius tlng like page ak cermin mata cool suma ada kat cni dengan harga yang brpatutan gred 5A...grab 1 now...

    ReplyDelete
  3. Ni Tomorrowland lah gemok!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni EDM la Bodoh!!! tomorrowland utk budak2 kecik je la!!

      Delete
    2. Nampak sgt tak penah pegi tgk tomorrowland.. ni EDM la...

      Delete
  4. Oh Rozana

    masih kulukiskan wajahmu

    pada sisa bisjut yang merinai

    menjadi sepotong royi

    sebab senja telah melengkapkan usia

    pada putih rambutmu

    sementara bayangan bangla sedang bergerak

    bergerak ke sudut-sudut kedai bisjut & royi

    menjelma angin

    yang tak lagi dihidu bangla

    yang inginkan pembelian bisjut & royi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  5. hedonisme overload!!!

    ReplyDelete
  6. dude, the rave/dance/parties ...they need this kinda over-the-top stage setup because they are no human talents and movement to see on stage. usually techno/dance/rave concerts need this kinda stages to ffill in the blanks ya know and also to stimulate the drugs that the audiences have taken. the sounds, the heat, the lights and the mesmerizing objects on the stage is a perfect combination. the malaysian rave gigs incidents is a stupid situation. they should banned this type of gigs years before but the authorities just ignored it like it was nothing. Rave/Trance/Dance and DRUG cannot be separated. Period. and what we are getting after this whole fiasco? The metal and hardcore gigs for sure going to suffer from this as the malaysian govt is kinda paranoid in a way. Theres a saying " kerana nyamuk seekor, satu kelambu dibakar : well, if we wait next few months its not the kelambu that get burned but the whole house. I mean im from the metal music community had enough of this shit. Theres been a few of metal/hardcore gigs that already been cancelled. and Malaysian Govt personnel that say this type of concerts attract tourist,...@#$%??? c'mon...bring metallica, megadeth,slayer and anthrax and you gonna get a sold out venue with tonnes of revenue profit chances. ..and to those who took drugs for just the fun and pleasure of it... FUCK YOU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. komen panjang sgt sampai malas nak baca

      Delete
    2. lain kali buat perenggan bangang.!

      Delete
    3. Tulisla dalam bm bodoh..kerek keparat batak like..

      Delete
    4. anon1: cool comment.

      Anon2: ko mmg pemalas, mesti kau ni melayu kan?

      Anon3: Mesti kau ni cikgu bahasa melayu yang bodoh dan imbicile kan kan?

      Anon3: Mesti kau ni melayu dari hulu kedah yang tahu tengok cerita melayu yg suka rogol rogol tu kan kan kan?


      kesimpulan: nampak sangat korang semua ni melayu yg melayu tahap sebelum zaman islam masuk ke tanah melayu... erti kata lain..anon2,3,4 korg ni melayu hindu. hak hak ha k hak hak

      Delete
    5. Anon atas aku ni mesti jenis anon melayu sakai sebab suka buat kesimpulan sendiri berdasarkan sesuatu perkara..haktui

      Delete
    6. ANon atas aku ni mesti melayu tapi bukan islam sebab meludah merata rata

      Delete
  7. obe memang suka. suku sakat mcm obe boleh la pi ke luar negara untuk nikmati nikmat dunia yg sementara tu. aku dan sebahagian umat lagi tetap menolak perkara ni. tak berfaedah... cukup le konsert jom heboh. err... jom heboh takde pun bagus jugak.

    ReplyDelete
  8. Bahaya budaya Islam ni

    ReplyDelete
  9. tiba2 semua orang jadi "islam" semula, tp topeng je ke atau jujur wallahualam..

    as for this post, impressive work of effort. one thing malaysian should learn from them is to be more outside of the box and passion 110% for everything they do.

    ReplyDelete
  10. [hot] alternatif bagi mereka yang kerja dalam cuaca panas terutamana sekali wanita! http://bit.ly/1hzsDNR

    ReplyDelete
  11. qdance event mmg besar2x giler event dorg buat..

    ReplyDelete
  12. daripada buat gini bek la p bg duit kat anak yatim ke...orang2 miskin ke....klau buat gini..konfem2la arak, dadah, sex bebas smua ada..1 malaysia boleh dapat dosa..bukn nk jdi ustaz...kita ni umat akhir zaman..bila2 je bole kiamat..tanda2 kecil bnyak dah kuar....baiklah kita p msjid ke, surau ke, library ke, majlis2 ilmu...ilmu dpat, pahala dapat, dosa xdpat..in syaa allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. akhir zaman ... tahu tak , org pertama yg dicampak ke dalam api neraka ialah ustaz ustaz dan ustazah ustazah yang tidak mengajar orang dgn sempurna?

      Delete
  13. Replies
    1. org ke 3 mak ko, ke 4 bapak ko, ke 5 bini ko...aku liwat dulu baru masuk, ke 6 ko laa.

      Delete
  14. ni tomorrowland la..nk support konsert mcm ni konon..

    ReplyDelete
  15. nak buat event macan ni dkt melaysia boleh, tapi dengan syarat dkt poster event ni kena tulis terang-terang: "This is a non-halal event. Strictly no Malay Muslims allowed".

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails