Wednesday, 2 April 2014

Serius Indo - Tim SABER : Pembersih Jalanraya Jakarta Dari Paku - Paku Yang Ditaburkan (14 Gambar)


SABER!

Ini bukan SABER Rider and the Star Sheriff tetapi Tim Sapu Bersih. Mereka ditugaskan membersihkan jalanraya Jakarta dari paku-paku yang ditaburkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab yang mahu membocorkan tayar kereta dan motosikal. Tim Saber terdiri dari relawan yang menyapu permukaan jalan menggunkan mangnet yang ditarik oleh mereka secara berjalan kaki. Dalam setiap shift mereka mampu mengumpulkan secara purata 5 kilogram paku dari permukaan jalan raya. Ini adalah sangat mengejutkan dan menunjukkan betapa terdesaknya sesetengah individu pemilik bengkel menampal tayar Jakarta untuk mendapatkan bisnes. 

Kesemua paku-paku yang dikutip pada akhir hari akan dijual sebagai besi buruk. Orang baling paku nak hasilkan bisnes haram menampal tayar, Tim Saber sapu bersih dan jana pendapatan menggunakan paku yang dicampak. Karma! Respect to Team Saber! Di Malaysia ada tak Tim Saber? Kami dengar di lorong motosikal ada juga nakharomz yang menabur paku macam di Indonesia!




Laproan asal Yahoo

28 comments:

  1. https://www.facebook.com/pages/Kacamata-5A-Online/536773109740633

    ak peminat tegar blogserius tlng like page ak cermin mata cool suma ada kat cni dengan harga yang brpatutan gred 5A...grab 1 now...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh Rozana

      masih kulukiskan wajahmu

      pada sisa bisjut yang merinai

      menjadi sepotong royi

      sebab senja telah melengkapkan usia

      pada putih rambutmu

      sementara bayangan bangla sedang bergerak

      bergerak ke sudut-sudut kedai bisjut & royi

      menjelma angin

      yang tak lagi dihidu bangla

      yang inginkan pembelian bisjut & royi

      Nak bisjut?

      Delete
  2. https://www.facebook.com/pages/Kacamata-5A-Online/536773109740633

    ak peminat tegar blogserius tlng like page ak cermin mata cool suma ada kat cni dengan harga yang brpatutan gred 5A...grab 1 now...

    ReplyDelete
  3. indon gila nak mampus!!

    ReplyDelete
  4. besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual pakubesi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku
    besi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual pakubesi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual pakubesi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual pakubesi buruk jual paku-kedai tayar beli paku-kedai tayar tabur paku-polis kutip paku-jual kat besi buruk-besi buruk jual paku

    ReplyDelete
  5. mcm ni la nk sertai BERSIH..

    ReplyDelete
  6. Oh Rozana

    masih kulukiskan wajahmu
    pada sisa bisjut yang merinai
    menjadi sepotong royi
    sebab senja telah melengkapkan usia
    pada putih rambutmu
    sementara bayangan bangla sedang bergerak
    bergerak ke sudut-sudut kedai bisjut & royi
    menjelma angin
    yang tak lagi dihidu bangla
    yang inginkan pembelian bisjut & royi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  7. PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!PKR pukima bodoh babi lancau..anwar dan penyokong kaki bontot!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian macai sekor ni

      Delete
    2. bodoh pnye macai.....
      ko jd macai dapat apa....
      anwar kaki bontot la apa la....
      dh knfirm ke anwar yg buat...
      pkir dulu la sedare, jgn hdup ibarat katak bawah tmpurung...
      jgn jd hamba kerajaan...

      Delete
    3. Anonymous2 April 2014 14:40
      ko ni ckp jelah nak kena sontot bontot ko yg empuk tu.ko ckp pulak anwar tu kaki sontot.nampak sgt ko dah lama x kena sontot dgn najib sbb tu ko fitnah anwar tu.

      Delete
  8. KUALA LUMPUR: Timbalan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR) Azmin Ali menolak dakwaan bahawa Datuk Seri Anwar Ibrahim menghalang beliau daripada bertanding jawatan presiden pada pemilihan parti yang akan datang.

    Azmin akan mempertahankan kerusi timbalan presiden yang disandangkan dalam saingan enam penjuru.

    "Saya memilih untuk kekal bertanding jawatan timbalan presiden selepas berbincang bersama rakan dalam parti.

    "Ini bukan keputusan saya. Saya perlu berbincang dengan pelbagai pihak. Apa yang lebih penting adalah parti diperkukuh dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-14," katanya kepada pemberita di lobi Parlimen pada Selasa.

    Sebelum hari pencalonan pada Sabtu, timbul spekulasi bahawa Azmin menawarkan diri bertanding jawatan presiden, mencabar presiden parti, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, yang juga isteri Anwar.

    Wan Azizah dan Anwar masing-masing bertanding merebut jawatan presiden.

    Azmin berkata berdasarkan rekodnya dalam parti dan kerajaan Selangor sebelum ini, akan membantu beliau mendapat sokongan daripada ahli-ahli parti untuk mempertahankan jawatannya.

    "Akhirnya, mereka akan menentukan siapa yang berupaya membawa parti ke peringkat tertinggi. Saya mempunyai buku laporan dan ahli-ahli boleh melihatnya sendiri," katanya

    ReplyDelete
  9. jual semua paku tu boleh kayo tu. btw jangan klik sini kalau nak kaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jual balik kat kedai hardware... pastu si malaun beli pastu tabur balik... loop...

      Delete
    2. Aku dah cukup kaya la kimak..mmg betul pun.tk yah nk jana pendapatan bagai.si miskin bodoh.aku buka internet utk hiburan dan blue kimak.

      Delete
  10. PAAAAAKUUUUU...

    ReplyDelete
  11. dikatakan ade sindiket menabor paku di area laluan motosikal tol sg besi arah utara dan selatan sehingga ke arah petronas sg besi....berhati2

    ReplyDelete
  12. bila pimpinan dah tak betul, rakyat/pengikut apatah lagi. malaysia ni sama je. tunggu masa nak musnah je masing2, tetap dengan perangai sombong, berlagak, tak ambil endah. bila tiada kasih sayang masakan ada harmoni aman damai. tak mungkin. jumpa di padang nanti dengan masing2 muka menyesal

    ReplyDelete
  13. [cuaca] alternatif bagi mereka yang kerja dalam cuaca panas http://bit.ly/1hzsDNR

    ReplyDelete
  14. cara alternatif yang bagus. malaysia pun tak terpikir nak buat macam ni

    ReplyDelete
  15. Webportal berita edisi percuma tanpa perlu melanggan PORTALKINI

    ReplyDelete
  16. Kalo di malaysia tentera yng buat benda alah ni tabur paku kat lorong motor utk cari bisnes terutamanya org kelantan tk cuya cal no tayar pancit tu loghat negeri mana keluar..buat report palsu sebab duit dah habis kat mesin judi.takut bini marah.berapa ramai yng kantoi.pengalaman aku sendiri la.tk semua.tp kebanyakan.

    ReplyDelete
  17. sebenarnya macai umno nak orang awam tahu betapa celakanya pemimpin mereka so in term of reverse psychology dia maki pkr dulu jadi orang awam akan cari salah pemimpin umno yang dia nak highlightkan tu..macam urusan BR1M sekarang ni... dulu kat kampar ni umno nak buat majlis besar-besaran untuk menyerahkan baucer BR1M (tujuan untuk nak tunjuk kat orang ramai bahawa umno prihatin dan bermurah hati keluarkan BR1M dan dengan cara itu nampaklah kononnya umno berjasa besar -walaupun duit BR1M tu bukan duit mak bapak diorang) tetapi pada hari tersebut orang ramai serbu pejabat umno (yang menyewa bangunan milik Syarikat Perlombongan SEK berhadapan simpang trafic light ke Tapah / Mambang Di awan, Kampar) orang umno kelam kabut - kerana buat kerja macam tengin sebab semasa MCA Kampar yang kendalikan BR1M sebelum ni cina-cina MCA dah siapkan secara teratur dengan meminta bantuan RELA, JPAM dan Pejabat Daerah. Tapi kerana bangang bin tengin bin bahlol punya orang umno buat kerja takde sistem (macam celaka lahanat pukimak) lepas 3 hari langsung pejabat umno menutup tempat tu.
    Sekarang sesiapa yang nak mendapatkan voucer BR1M terpaksa pergi ke Pejabat Daerah Kampar.., betul-betul punya celaka Umno (buat kerja kerana nak dapat nama) mujur lah kat Pejabat Daerah Kampar kakitangan mereka cukup teratur dan tak payah berebut-rebut. Kami nak sangat pesan kat umno kampar - kalau tak reti buat kerja jangan nak cari nama kononnya korang bagus sangat tapi kerja ghopa haramjadah.
    Dua hari sudah kami pegi kat pejabat daerah kampar (lepas dengar kawan-kawan puji cara orang pejabat daerah menguruskan BR1M) kami terjumpa dengan seorang petugas umno (yang pakai baju pekerja hospital serba putih tu tak tahu siapa nama anak haram tu) dulu dia ni yang marah-marah masa kena serbu kat pejabat umno dulu . Nampak sangat cara berkerja orang pejabat daerah ngan orang umno macam langit ngan bumi. Orang Pejabat Daerah lebih teratur dan sistematik berbanding kerja orang umno yang langsung tak bersistem, bangang, celaka, celanat macam duit mak bapak demer

    pengundi mudi DUN N 41 - Parlimen Kampar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakcik aku dapat BR1M masuk akaun bank. Tak yah beratur, dan teratur :)

      Delete
  18. Racis dan maki hamun amalan rakyat malaysia.

    ReplyDelete
  19. ape jenis makhluk la tak bertamadun nk sepah2kan paku...bengap btul..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails