Thursday, 24 April 2014

Serius Cool - OnePlus One : Telefon Pintar Berkuasa Tinggi Dengan Harga Mampu Milik (11 Gambar)


Do Want

One Plus ialah nama baru dalam penghasilan peranti pintar. Ianya syarikat berpengkalan di China yang percaya bahawa peranti berkemampuan tinggi tidak seharusnya dijual pada harga mengoyakkan dompet. Peranti OnePlus One mempunyai skrin sebesar 5.5 inci, pemproses 2.5 GHz Empat Teras Snapdragon 801, RAM 3 GB, Kamera 13 Megapixel dan muatan dalaman bermula dari 16 Gigabyte. Peranti lain yang mempunyai spesifikasi ini dijual pada harga mencecah 600 dollar tetapi OnePlus One dijual pada harga USD 299 (RM 976) sebuah. Ini adalah harga tak masuk akal bagi peranti dengan spec yang sehebat ini. Needless to say we are interested. Rekaan nampak kemas dan ianya menggunakan Android edisi CynogenMod. Epic!





35 comments:

  1. Boleh tahan cantik nya

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak kau cun la anoy!!!

      Delete
    2. phone Lenovo lagi murah dan mempunyai spec yang sangat hebat.
      apa bezanya?

      Delete
    3. h Rozana

      aku terasa bisjut & royi,

      bisjut & royi yang datang tanpa di jemput

      bisjut & royi yang menganggu hariku

      bisjut & royi yang begitu menyakitkan hati sanubariku

      Oh Rozana

      mengapakah kau nak menganggu hidupku

      menganggu konsentrasiku terhadap apa yang akan kulakukan

      pergilah jauh dirimu

      bersama seketul bisjut & royi

      Oh Rozana

      Biarlah jiwaku tenang tanpa menjual bisjut & royi lagi

      lebih tenang akan kurasa tanpa menjual bisjut & royi

      kerna ada benda yang harus ku lakukan hari ini

      berbanding melayan dirimu yang inginkan jejaka bangla

      pintaku pergilah kamu bersama bisjut & royi

      Nak bisjut?

      Delete
  2. Nak tanya obe.... Agak2 bila phone ni nak masuk di malaysia ni yer.....??

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya phone ni takde di pasaran malaysia. paling dekat pun hong kong kot

      Delete
  3. Don't want....china no class, cheap....cannot show off

    ReplyDelete
    Replies
    1. hekelleh...satu badan ko penoh barangan cina tak sodar....puuiiihhh

      Delete
    2. dua2 kat atas ni aku yang komen

      Delete
    3. lendir cine ko layan plak...bulu2 halus mulus. bau mulut out seyh. ya bulu2 bulu2 bulu2burin

      Delete
  4. 1st..........nanti aku nak keluar kan semakfon sendiri keluaran malaysia........jenamanya adalah "1st".........

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku nk beli!

      Delete
    2. nme x de kelas...ape kate bubuh name BISJUT....

      Delete
    3. letak nama henpon najib 1malaysia kompen laris

      Delete
  5. Oh Rozana

    aku terasa bisjut & royi,

    bisjut & royi yang datang tanpa di jemput

    bisjut & royi yang menganggu hariku

    bisjut & royi yang begitu menyakitkan hati sanubariku

    Oh Rozana

    mengapakah kau nak menganggu hidupku

    menganggu konsentrasiku terhadap apa yang akan kulakukan

    pergilah jauh dirimu

    bersama seketul bisjut & royi

    Oh Rozana

    Biarlah jiwaku tenang tanpa menjual bisjut & royi lagi

    lebih tenang akan kurasa tanpa menjual bisjut & royi

    kerna ada benda yang harus ku lakukan hari ini

    berbanding melayan dirimu yang inginkan jejaka bangla

    pintaku pergilah kamu bersama bisjut & royi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa nak lempang kau laju2 bodoh...

      Delete
  6. "never settle" adalah quote steve jobs masa dia speech kat princeton. meh bagi bisjut kt aku skrg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku bagi ko taik rosmah

      Delete
  7. Harga No.3. Telefon ni tahan ke macam Nokia @ samsung, beli tak sampai 3 minggu dah rosak. camne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thn bro, tgk lenovo wpon mrh ok ja

      Delete
  8. ni la wajah-wajah bintang bola sepak Malaysia yang terpinggir ----- > http://bit.ly/1lApD3J

    ReplyDelete
  9. negeri air percuma yang tiada air hendak di beri

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
      undi pembangkang lagi..bodoh..

      Delete
  10. ni semua nak buat duit je ni . jangan tertipu

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. Oh Rozana

    aku terasa bisjut & royi,

    bisjut & royi yang datang tanpa di jemput

    bisjut & royi yang menganggu hariku

    bisjut & royi yang begitu menyakitkan hati sanubariku

    Oh Rozana

    mengapakah kau nak menganggu hidupku

    menganggu konsentrasiku terhadap apa yang akan kulakukan

    pergilah jauh dirimu

    bersama seketul bisjut & royi

    Oh Rozana

    Biarlah jiwaku tenang tanpa menjual bisjut & royi lagi

    lebih tenang akan kurasa tanpa menjual bisjut & royi

    kerna ada benda yang harus ku lakukan hari ini

    berbanding melayan dirimu yang inginkan jejaka bangla

    pintaku pergilah kamu bersama bisjut & royi

    Nak bisjut?

    ReplyDelete
  13. Ein Verdampfer ist in der Verfahrenstechnik ein Apparat zur Umwandlung einer Flüssigkeit in ihren dampfförmigen Zustand. Industriell werden verschiedenste Verdampfer eingesetzt. Beispielsweise der Robert-Verdampfer in der Zuckerindustrie oder der Dünnschichtverdampfer zum Eindampfen von Lebensmittelkonzentraten oder pharmazeutischen Lösungen. Zur Kostenreduzierung ist es üblich mehrere Verdampfer hintereinander zu schalten. Dazu wird der erste Verdampfer mit Heizdampf (möglicherweise mit Überdruck) beheizt. Die nachfolgenden Verdampfer werden mit dem erzeugten Brüden (= Lösungsmitteldampf) aus dem vorigen Verdampfer beheizt. Vom ersten bis zum letzten Verdampfer muss schrittweise der Druck gesenkt werden, um Energie aus dem Brüden zu gewinnen.
    Prinzip

    Zur Verdampfung der Flüssigkeit ist die Zuführung thermischer Energie erforderlich. Verdampfer bestehen deshalb in der Regel aus einer Oberfläche, durch die Wärme von einem Heizmedium auf die zu verdampfende Flüssigkeit übertragen wird. Bei Direktverdampfern kann im Gegensatz dazu das Heizmedium direkt mit der Flüssigkeit in Kontakt gebracht werden. Das Heizmedium kann aus einer heißen Flüssigkeit, die gekühlt oder aus einem Dampf, der kondensiert wird, bestehen.

    ReplyDelete
  14. stail!!

    minat seni grafik dan ingin memuat turun vektor percuma?
    jemput singgah ke http://akiwaart.blogspot.com/
    thanks~ ^_^

    ReplyDelete
  15. rasa2 masuk malaysia ni (kalau masuk la) bape diorg nak mark up?? plg kurang 1500..

    ReplyDelete
  16. jgn budak2 skolah jadi bodoh sebab asyik main smart phone sudah..

    ReplyDelete
  17. belum guna lagi, dah sumpah menyumpah, dah guna sekali, lenovo, dan sgala mcm smartphone akan dilupakan. Spesifikasi setanding dengan S5, Z2, HTC One, Note 3, tapi harga xsmpai separuh...terbaik..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails