Friday, 1 March 2013

Serius Konsep - Rekaan Dalaman Titanic 2 (17 Gambar)


You jump I jump again?

Titanic tenggelam pada tahun 1912 selepas melanggar bongkah ais di lautan Atlantic. Tetapi seorang usahawan Australia Clive Parmer kini sedang membina Titanic 2 yang dijadualkan berlayar pada tahun 2016. Titanic 2 akan dibina sebagai replika Titanic dengan penggunaan teknologi terkini yang minimum bagi menghasilkan feel awal kurun ke 20 yang sebenar. Bilik-bilik di atas Titanic 2 tidak mempunyai televisyen ataupun internet. Titanic 2 kini dibina di China dan to be honest I don't see the point.




Laporan asal DesignBoom

15 comments:

  1. try cari rekaan dalaman bahtera nabi nuh pulak..**rss..aku 1st lagi..hahaha

    ReplyDelete
  2. It's global warming and the north pole is melting !!

    NO ICEBERG TITANIC 2 IS 15 MILLIONS SAFER

    ReplyDelete
  3. made in china

    ReplyDelete
  4. interesting idea but with the history of titanic i think most people would be scared to be on it.

    And the fact that it's made in china. I'll pass.

    ReplyDelete
  5. Ok watt!! Mne ko nak dapat naik kapal yang retro camni klo dia tak buat?
    Kapal skang sume sme jer, too mainstream
    Seblom ni pon ade bwat ulang tahun titanic, berebut jer orang nak naik, siap pakai macam zaman dulu lagi...

    ReplyDelete
  6. tetiba nak nyanyi lagu celine dion

    ReplyDelete
  7. Harga kapal yg bgitu mahal suatu ketika dahulu...

    ReplyDelete
  8. such a waste

    ReplyDelete
  9. dh siap nnt, pakat2 nak berebut dok kt muncung kapal berpelukan sambil mendepa tangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada org nak naik ka? made in china kot.

      Delete
  10. biarlah made in china pon. sekurang kurangnya china negara pencipta. malaysia? negara pembeli. adil la tu. teknologi china skrg pun da makin maju. lain kali bace la jurnal jgk kalau x mampu nk tgk sndri negara china. mcm la semua brg china xde kualiti.

    ReplyDelete
  11. bodo punye anon

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails