Wednesday, 11 April 2012

Serius Cool - Mari Melihat Rupa Ronald McDonald Asal (5 Gambar)


Ronald versi old school...

Tahukah anda, dalam sebuah bancian yang dilakukan di Amerika Syarikat, Ronald McDonald lebih mudah dikenali kanak-kanak berumur 9 tahun kebawah dari wajah Jesus dan Abraham Lincoln? Kita semua mengenali muka badut Ronald yang digunakan dalam mengiklankan restoran makanan segera No 1 dunia ini. Tapi tahukah rupa asal Ronald ketika pertama kali muncul pada tahun 1963? Ronald dicipta oleh Willard Scott untuk penggambaran 3 buah iklan pada tahun tersebut. Willard Scott sebelum itu melakonkan watak Bozo The Clown, sebuah rancangan TV yang pernah ditayangkan di TV2 pada awal 90an dahulu. Tak pasti sama ada newfags dikalangan pembaca Blogserius kenal atau tidak dengan Bozo.



Menurut Willard pada ketika itu rancangan mempunyai badut sangat popular di US. Pihak McDonald mahukan sebuah watak badut yang mampu menarik minat kanak-kanak untuk makan di restoran mereka. Oleh sebab itu Willard mencipta wata"Ronald McDonald, the Hamburger-Happy Clown". Beliau kemudian melakonkan watak Ronald dari 1963-1965. Sejak Willard bersara dari menjadi Ronald, sebanyak 11 orang telah diambil oleh McDonalds untuk melakonkan watak Ronald didalam iklan mereka. So now you know.






Laporan asal Wikipedia

17 comments:

  1. macam pembunuh bersiri pun ada, macam pedo pun ada..lol

    ReplyDelete
  2. hahah dlu kan byk watak mcdonald ni hambuglar la dlln

    ReplyDelete
  3. fuck! takot aku smpi aku mencarut! hahaha

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Memang,,, Big Mac ada 5% dna babi,,, Ronald tu illuminati kepala gondol tapi pakai wig

      Delete
  5. kalo tgk video ronald mcdonald asal nih lagi ngeri: http://www.youtube.com/watch?v=QIuXv7Y8QA4&feature=fvst

    ReplyDelete
  6. cam crite "IT" yang badut bunuh kanak2 tu....last2 rupe2nye alien... dulu kecik2 nk masuk tndas pun tkut lpas tgok cite tu

    http://www.youtube.com/watch?v=zPgjOcdQ0fE&feature=related

    ReplyDelete
  7. Eeeee,, takoootttt,,, tobat x nak makan mcd dahhh,,,,

    ReplyDelete
  8. Tak lalu lak nak makan McD pasni..

    ReplyDelete
  9. this is fucking scary. i don't even understand why kids love clown.

    ReplyDelete
  10. What's with the double eyebrows?

    ReplyDelete
  11. Ok. Enuf is enuf. New Ronald is better. The old one is look like a serial killer clown. LOL WTF

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails