Thursday, 20 October 2011

Serius Shit - Gambar Sekitar Rusuhan Anti Kapitalisme Di Rom (16 Gambar)


Occupy Wallstreet- Italian Version

Pergerakan Occupy Wallstreet yang menentang ketamakkan sistem perbankan dan kewangan dunia merebak keseluruh dunia. Pergerakan ini mahukan para kapitalis yang bertanggungjawab menyebabkan eknonomi dunia menjadi sungguh senggama dipenjarakan atas kesalahan mereka. Di New York demonstrasi diadakan dengan aman tapi lain pula ceritanya di Rom Itali. Disini demo menjadi ganas dan rusuhan berlaku. Berpuluh orang cedera dan harta awam musnah dalam rusuhan sabtu lalu. Walaupun tak seganas rusuhan London tempohari, gambar-gambar dibawah masih lagi lolwut. Pergerakan Occupy Wallstreet juag sudah menular di Asia dengan demo diadakan di Taiwan dan Jepun. Di Malaysia tak ada kerana kita bangsa gembira dan puas hati dengan kepimpinan Dato Seri Najib yang menjamin masa hadapan yang gemilang lagi suci selari dengan corak pemerintahan beliau yang mengikut syara'. Syukurlah pada kamananan yang dikecapi. 1Malaysia #Sarcasm #lowl







Laporan asal Reuters

37 comments:

  1. aku 2nd? ni bukan gambar bersih ke? buang karan aku ja..

    ReplyDelete
  2. Terima Kasih datuk najib. Saya sayang malaysia ni.

    ReplyDelete
  3. kat mal;aysia pun ada sambutan occupy wallstreet kat dataran. boleh check FB fahmi reza.

    sapa yang tak kenal fahmi reza, boleh tuduh straight dia komunis. umno tuduh orang direct ja, korang nak tuduh orang tak boleh apahal?

    ReplyDelete
  4. fffuuu, stupid. hooligans taking seizing the chance to wreak havoc like the stupid london riot.

    ReplyDelete
  5. gambar penaja blog nie lebih menarik..kalau dpat sebijik mahu aku gegar satu satu kl..hehe

    ReplyDelete
  6. kah kah kah kah. org putih nak Malaysia jadi macm ni la kot, sebab tu diorang dah ready dengan Aljazeera, CNN, ABC, BBC semua bagai.

    sekali Malaysia tak jadi bersih 2.0.. london ngan italy yang jahanam.. kah kah kah

    ReplyDelete
  7. Obe tipu! kat Malaysia pun ada la.cuma kita tak ganas.lembab je.

    Hail #occupydataran!

    ReplyDelete
  8. Kita bangsa gembira dan puas hati.. agak dalam maksudnya tu..

    ReplyDelete
  9. amik paku keras obe!

    ReplyDelete
  10. obe, asal x ko je yg pegi sana. xpun ko balin umah org sebelah. yela, kasi tunjuk demo.stakat post kat blog sbb nk dptkan duit pe brg bro. pegi kat boston.com lg bnyk gmbr kalo stakat nk tgk gmbr.ko just amik sources dr internet and ko xkredit pun sources ko tu. wat de hell obe.

    ReplyDelete
  11. Masyarakat US sana tamak. Dah ada satu rumah, nak beli rumah lagi padahal duit tak cukup.

    Fannie Mae pun sama tamak. Dah tau orang nak meminjam tak cukup duit, dibaginya orang sana meminjam jugak. Last2 Fannie Mae tak cukup duit nak bayar bank.

    Syarikat US pun tamak, nak cheap labor cost, melabur kat China, India, Indonesia, Vietnam, Myanmar. Dah orang US takder kerja. Cuba tengok Detroit, dah jadi bandar mati padahal dulu maju giler dengan industri kereta GM.

    Bila tak puas hati, masing2 saling menyalahkan orang lain.

    ReplyDelete
  12. nasib baik masa aku pergi rome dulu tak terjadi benda2 macam ni.

    ReplyDelete
  13. Kratos is on his rampage....Gods beware

    ReplyDelete
  14. Sbaik tak kena..

    tengok nih..

    http://dahujan.blogspot.com/2011/10/pwned-drop-test-iphone-4s-vs-samsung.html

    ReplyDelete
  15. Obepig memang laju..dia main dgn meen 5sec dah pancut.mmg laju dia...meen la bgtau aku..

    ReplyDelete
  16. Occupy sudah pun ada di Malaysia sejak 30 July di Dataran Merdeka.

    Untuk lihat video OccupyDataran baru-baru ni boleh lihat di ;

    http://www.youtube.com/watch?v=IqL9jHjhpUY

    atau

    http://www.youtube.com/watch?v=h25tgs_mTfg

    ReplyDelete
  17. Di Malaysia terlalu takut nak lawan pemodal kapitalis seperti di USA dan Eropah, itu pasal barang2 keperluan harian asyik naik tanpa kawalan.....

    Boikot sajalah barangan keluaran pemodal atau peniaga kapitalis yang mengaut untung nak kaya cepat itu tanpa prihatin kepada masalah pengguna2 (kita)yang berpendapatan rendah. Orang2 kaya pun peduli apa kalau harga barang2 naik; lagi diorang suka berbelanja - itu pasal barang2 terus naik seperti roket! Jangan beli kalau naik harga

    ReplyDelete
  18. this should happen long time ago!

    ReplyDelete
  19. Dude,kau nak ke rusuhan rusuhan macam kat UK/US/Rome ni? kacau je la kerja kerja orang lain. banyak orang yang join rusuhan ni orang yang tak ada pekerjaan tetap or biasanya the unemployed. orang nak pergi kerja/berniaga/buat perkara-perkara seharian memang akan terkacau. senang kata,memang kacau ah rusuhan ni. aku rasa kau pun tak join pun kalau ada rusuhan-rusuhan macam ni.

    the best way kalau tak puas hati dengan sesuatu,work it out with your own way, through economics (doing your own business) or just through general elections. dah ada negeri yang memang opposition punya,i dont know why malaysians will still want to whine? riots are not the way...please be mindful of spiting political tension

    ReplyDelete
  20. ini semua agenda freemason utk memporak perandakan rome!!!!!!!

    #LOL

    ReplyDelete
  21. Undilah BN / UMNO

    BN - Barang Naik
    UMNO - Untungkan Melayu Nayakan Orang

    ReplyDelete
  22. terbukti polis malaysia handal melee combat dan dalam range weapon!

    polis malaysia no 1!

    ReplyDelete
  23. "Di Malaysia tak ada kerana kita bangsa gembira dan puas hati dengan kepimpinan Dato Seri Najib yang menjamin masa hadapan yang gemilang lagi suci selari dengan corak pemerintahan beliau yang mengikut syara'. Syukurlah pada kamananan yang dikecapi. 1Malaysia #Sarcasm #lowl"..tk perlu letak sarcasm tuh..walhal dah kata bersyukur.masih ada lagi org tak paham.setiap kata itu doa,tapi at the end,mempersendakannya.tak baik.

    ReplyDelete
  24. itu ada campur tangan orang luar lah tu... semua sama je...

    ReplyDelete
  25. inb4 ini agenda Islam nk jatuhkan Pope di Rome.

    ReplyDelete
  26. Kapitalis - menguntungkan penanam modal dan penindas rakyat yang lemah.

    Komunis - penghalang usaha giat kreativiti serta kekayaan individu dan memeras usaha rakyat yang gigih.

    Sistem Islam - Berpada2 didalam mengaut keuntungan komersial disamping interaksi prihatin terhadap tuntutan sosial

    ReplyDelete
  27. Rome wasn't built in a day, maybe destroy in a day...

    ReplyDelete
  28. OBEyahudi! OBEyahudi! He's a prick and son of a whore! Hail OBEshittyPIG. He's full of shit as he's not HUMAN, His mother is a bitch, his father is an ANIMAL

    ReplyDelete
  29. wei obe makin bnyk org menyampah dgn kau aku tgk...tu ada yg komen tunang kau tu...by the way ...obepig.

    ReplyDelete
  30. kt kl pun ader check kt sini
    http://www.demotix.com/news/875745/occupy-malaysia

    http://blogs.wsj.com/dispatch/2011/10/15/occupy-protests-spread-to-malaysia/

    ReplyDelete
  31. anti-christ telah muncul~ anti-christ telah muncul! inilah perancangan dajjal tuan2 dan puan2~

    walaubagaimanapon, dia malaysia, di bawah pimpinan IMAM BESAR NAJIB razak, kita selamanya akan selamat dari kerja2 dajjal ini ya tuan2 dan puan2, tahun depan jangan lupa undi najib~

    ReplyDelete
  32. haha, those banker of florence

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails