Monday, 17 October 2011

Serius Cool - Lukisan Hiper Realistik Hubert De Lartigue (10 Gambar)


Take that DSLRfags!

Hubert De Lartigue ialah seorang illustrator dari Perancis dan beliau mengahsilkan lukisan diatas kanvas yang kelihatan sungguh realistik. Mula bekerja sebagai seorang pelukis cover majalah Hubert menghalusi bakat beliau selama berpuluh tahun sebelum menjumpai teknik meghasilkan lukisan yang nampak serius macam gambar. Damn nice!







Laporan asal MyModernMet

31 comments:

  1. those details of the lips are WOW!

    ReplyDelete
  2. yang kena iron tu style gila kot.

    ReplyDelete
  3. 6th bitch

    Did u know that the hands are the most difficult to draw?

    ReplyDelete
  4. Bapak Stylo.Nk buat camni kena banyakkan latihan ni.

    ReplyDelete
  5. cmna dia wat hah ?
    ini syirik ni, dia guna setan, haromm

    ReplyDelete
  6. FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

    ReplyDelete
  7. Gambar last tu macam Bella jer..

    ReplyDelete
  8. dia guna teknik spray sbb tu halus jer warna dia, tu yg nampak real.. peh! kagum!!

    ReplyDelete
  9. Coool..artist dia tak payah pun pakai pelik2 utk showoff artisticonon. Lek..je..mcm orang biasa.Tapi, kerja fuuuu.... apa2 pun ni semua freemason.

    ReplyDelete
  10. still he uses real photo as guide. but anyway giler detail.

    ReplyDelete
  11. kalu maw atas moto @ kereta lg cun.

    ReplyDelete
  12. mmg la still use real photo as guide tp ramai pelukis yg tiru gambar pon nampak cam kartun...

    hebak aah mung hubert...

    wv : <-- sape tulis word verification die gay.

    ReplyDelete
  13. apa babi babi bitch bitch ni *contoh* nnt bgtau emak

    ReplyDelete
  14. super reallll!! i cant brain thisss! too awesomeeeeeee. HNGHHHHHH!

    ReplyDelete
  15. Anonymous said...

    yang kena iron tu style gila kot.
    18 October 2011 07:49

    kejadah apa kebelakangan ni budak2 banyak pakai perkataan "kot" ni?

    kot apa? kote?

    ReplyDelete
  16. aduhh!!..memang la nak real foto as guide dol...ko snap gambo pakai kamera mahal gila babi pon nak kene ade benda(guide) yg nak di'snap;...apada~~~~

    ReplyDelete
  17. HOLY DAMN! Also, leave "Penampan" alone gays. Obvious troll is obvious, and he's not even attempting to be funny.

    ReplyDelete
  18. obe ko suruh la mamat nie lukis gambor kahwin ko sure best ... tapi jangan la sekeping ... buat la semua ... konpom menangis nak buat ... tak pun menangis nak bayar ... hahahaha ...

    ReplyDelete
  19. try google latiff maulan. hasil kerja dia nice jugak

    ReplyDelete
  20. @zulfahmi

    sape kata tangan yg paling susah nk lukis? itu andaian ko ke fakta? buku ape yg ko baca?

    aku ni budak art.

    benda paling susah nk lukis ialah figure,dn dlm bnyak2 figure,figure manusia yg paling susah nk lukis.

    aku kecikkan lg skop. Dlm figure manusia tu plak paling susah nk lukis ialah muka [dan bukannya tangan].

    ko khatamkan dulu baca Art Form ngan Art Fundamental.

    ReplyDelete
  21. new generation of Chuck Close nuff said FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUhhhhhhh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails