Sunday, 23 October 2011

Serius Sadis - Nasib Jenazah Gaddafi (7 Gambar)


Bila dah mati

Arwah Muammar Gaddafi meninggal beberapa hari yang lalu dan selepas mati mayat beliau menjadi tarikan utama di Misrata, sebuah bandar di Libya. Rakyat Libya beratur panjang untuk melihat sendiri jasad bekas ketua negara mereka bagi memastikan beliau memang sudah meniggal dunia. Jasad beliau turut dipamer bersebelahan anak beliau Mutassim dan Menteri Pertahanan Abu-Bakr Yunis Jabr. Gambar dibawah mengingatkan aku kepada gambar Ernesto Che Guevara. John Dillinger dan Bennito Mussolini yang dipamerkan kepada orang ramai macam haiwan buruan.






Laporan asal DM

89 comments:

  1. obe, kenapa nama alam maya ko obefiend weiland?
    kenapa ko dilahirkan lelaki?
    kenapa ko post pasal benda nie??

    ReplyDelete
  2. macam tuh je letak mayatnya?

    ReplyDelete
  3. ................................. sapa lepas ni???

    ReplyDelete
  4. should they did this? sigh.

    ReplyDelete
  5. sedih...knp dibiar bergitu shj....mne nilai2 murni umat islam...

    ReplyDelete
  6. @borhan.. apehal pulak ko cakap islam??? yang buat macam ni orang2 libya tu, bukan islam. nak taip tu agak2 la..

    ReplyDelete
  7. Astagfirullah....kesian,btol tu jahat mcm mana pon dia...dia tak boleh diperlakukan sedemikian rupa...dia masih islam...dan islam tak ajar buat mcm tu...AL-FATIHAH

    ReplyDelete
  8. padan muke..bile ko tindas rakyat, ni la balasan cash dari tuhan..

    ReplyDelete
  9. ini adalah komunis

    ReplyDelete
  10. Kepada anon-anon yang kata kesian, kalau waktu demonstration Bersih 2.0, polis dah handle dengan cukup baik ko boleh kata police brutality, sedangkan Gaddafi bertindak kejam terhadap rakyat negara dia selama 42 tahun, dan korang kata kesian? Fuck Gaddafi.

    Use your brain, PLEASE, I beg you. God did not give you a brain for decoration. Sebelum kamu kata ini semua konspirasi orang yahudi nak conquer minyak Libya, cuba fikir, kalau bukan disebabkan Gaddafi menindas rakyatnya, orang luar mana ada chance nak menghasut.

    Lagipun dia memberi wang kepada kumpulan pengganas macam al-Qaeda dan Jemaah Islamiah. Jadi kalau korang sokong sangat orang macam ni, lain kali Malaysia diserang pengganas kamu jangan menangis. Dan jangan kata negara Islam takkan kena, sebab Indonesia dah kena dah banyak kali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. seriously you don't even know behind scene this is all conspiracy by israel and america everything are false news in BBC and CNN by that stop talking trash you've no evident to prove he is major founder for terrorist if do post here, even america citizen nowadays believe they've notice they own government lie agaist terrorist but the truth they intent been in warzone because of oil, look back search most former american soldier has confession they gone into war because no reason by killing out of no where more to citizen there no such thing in historical of world war 1 and 2 the reason for peace don't be kidding if came said testimonial because terrorist

      Delete
    2. diam ahh ko kapir!

      Delete
    3. saya tak setuju..pengganas..blh kata itu mainan politik juga..mereka boleh upah sesiapa yg menyamar kononnya ektremis islam yang bertindak sebagai penganas...dtambah pula peranan media barat yang menyokong..maka masyarakat pun percaya ia adalah pengganas..sama seperti apa yg berlaku di iraq. sampai kini tiada senjata pemusnah ditemui..kerana ia hanya rekaan semata-mata

      Delete
  11. kah weng anda duduk kat libya brp tahun? macam tgk dengan mata kepala sdiri je..? byk nau tau bukti tu bukti ni?

    ReplyDelete
  12. kita perlu menghormati jenazah.

    ReplyDelete
  13. gaddafi out,peace in-little kid with face mask

    ReplyDelete
  14. dh boleh dikebumikn dah tu..kang die bangun cekik sorg2 kang..^

    ReplyDelete
  15. kah weng

    you got the point

    gaddafi brutality is not even new,the way his body now is not worth for what he already do to his own people

    dia ni baik sangat ke?anak dia baik ke?,islamik amat ke gaddafi ni?kalau rakyat dia sendiri yang buat begini,anda sebagai rakyat luar mengatakan kejam dengan menyimpan mayat,bagaimana pula kalau pemerintah negara anda sendiri mengarahkan pesawat pejuang mengebom rakyat ?dan skang dah berapa ramai yang anti gaddafi yang di bunuh?fuck up kan,mereka di war zone la bro,gaddafi tu jahat + kuku besi + kejam,bukan macam anwar yang baik,anwar cuma main jubur dan demonstrasi,xda berbunuh2 pun

    kalau betul kejam,mayat dia sepatutnya di mutiliated atau di potong2 je,tapi jenazah still in 1 piece,x kan nak di buat macam mayat Osama kan?nanti bitches akan cakap,ini semua PROPAGANDA illuminati shit,nak memperdaya umat Islam shit

    jangan di lupa,tentera pro gaddafi sendiri pernah bakar mayat rakyat yang anti gaddafi,sila check post obe ni sendiri dia pernah post,jangan di lupa gaddafi ni sendiri yang mengatakan libya akan bermandi darah wtf shit skang dia yang mandi darah sampai mampus

    karma is a bitch,what goes around comes around,and Allah pay to him CASH!

    gaddafi deserve it and one more thing






    BITCH.....PLEASE......

    ReplyDelete
  16. obe,i need you to verify this thing about arwah gaddafi...is this true?

    https://www.facebook.com/notes/al-muhaimin/rahsia-tersembunyi-yg-amat-digeruni-yahudi-laknatullah/234353863284759

    ReplyDelete
  17. jika kamu menutup aib saudara2 kamu maka Allah akan menutup aib kamu di akhirat kelak.

    nih ditujukan utk org2 yg kat sana tu bukan utk korang kat blog nih. korang kat blog ni ingat je lah jadikan sempadan.

    not interested to debate. chiow!!!

    ups lupa.. INDAHNYEEE ISLAM....

    ReplyDelete
  18. (la darara wa la dirara fil-Islam) "harm may neither be inflicted nor reciprocated in Islam"

    ReplyDelete
  19. He lost because the interference of NATO> NTC will never kill him if there was no support from NATO..... Moral of the story.. Nothing Last Forever...

    ReplyDelete
  20. Arwah Kolonel Muammar Khadafi merupakan "amjing gile" yang digelar oleh segelintir pemimpin barat yang PENGECUT N PENAKUT...so kawan, aku teramat terasa akan pemergian Kolonel ni(walupun x dinafikan pemerintahan KUKU BESInya)...korang jangan nilai Kolonel nie dari aspek negatif semat2 jer..banyak die buat kat libya sampai kuasa barat buleh takut dengan die(korang buleh pikir mulai skrg)..42 tahun barat cuma membunuh die nie..last2 mati ditgn perjuang libya(perjuang ini digunakan oleh barat untuk meningkatkan stmen anti ghadafi pada rakyat libya supay membenci ghadafi - n secara titba NATO bulshit datang kononnya nak tolong perjuang libya ni....korang x pikir ker aper hubngan perjuang libya ni dengan NATO(baik sagat nak tolong)???cerita kat gaza pun dieorang x leh settle lagi..) yang bodoh n bongong yang x sedar bahawa negara die akan dijual x lama lagi cth yang terdekat iraq bodoh2 dah kena..

    ReplyDelete
  21. Gadafi ni memang kejam orgnya, i got friend from Libya, dia suruh askar2 upahan luar sembelih & bakar rakyat sendiri, siap tunjuk gambar lagi...sedih

    ReplyDelete
  22. sekejam mane pon seseorang itu,yg paling layak menghukumnya selepas dia mati adalah tuhannya sendiri dan bukan kite sesame manusia.....x elok cakap pasal keburukan org laen terutame klu orang tue dah xde...sedangkan diri kite sendiri x lengkap...ape ape pon bersyukur kerane negare kite aman......

    ReplyDelete
  23. Rakyat malaysia dah puas aman tu yg sibuk2 nak Bersih 2.0, nak tengok negara kita cam Libya kot.

    ReplyDelete
  24. tapi lihat pada ekonomi Libya banyak yg muammar bantu dan majukan..Libya antara negara paling membangun di Afrika..tapi mungkin disebab mengamalkan diktator dan autokratik menyebabkan rakyat ak suka..tapi apa2 hal pun dia Islam ,,mari lah kita sedekah kan Al-Fatihah..apa yg berlaku sewaktu dia hidup tu Wallahuallam..biar Allh swt yg menentukan

    ReplyDelete
  25. Who are we to judge this. Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikulnya.

    ReplyDelete
  26. http://www.celebritymorgue.com/

    pergi web ni untuk gambar gambar mayat orang femes!!! ohsem!!!!

    ReplyDelete
  27. kalau dia kejam sekalipun, patut ke dia dinafikan hak dihakimi, biarlah dia dihukum oleh mahkamah melalui perbicaraan yang adil. Kalau camnilah yang pejuang 'kemerdekaan' buat. apa bezanya mereka dengan gadafi yang mereka benci dulu.. Membunuh orang yang menjadi tawanan sebelum perbicaraan. hurm...

    ReplyDelete
  28. look at those desert monkeys...

    ReplyDelete
  29. yg penting MANSHITTER UTD dibelasah MAN SAJA..eh..bukan ...itu org ganu yg slalu kena belasah dlm BINI2 KU GANGSTER..MANSHITTER UTD dibelasah MANSAJA CITY 1-6 di Old Trafford. what the hell (tmpt paling sesuai utk para devils..)?

    wakakakaakakakakakaaaa...

    ReplyDelete
  30. http://www.youtube.com/watch?v=lXLQAUUpJwU&feature=autoplay&list=PL3F7D63C744E34B2D&index=2&playnext=1

    tgokla....xkyah percayapn xkpe tp at least tengok

    ReplyDelete
  31. siapa pon dia, ape pon dosa dia, kita bukan tuhan nak hukum dia~

    enuff said~

    https://www.facebook.com/notes/al-muhaimin/rahsia-tersembunyi-yg-amat-digeruni-yahudi-laknatullah/234353863284759

    ReplyDelete
  32. Actually, banyak yang Arwah Kolonel Muammar Gaddafi ni bangunkan untuk rayat dia. Minyak dekat sana 14 sen satu gelen, hospital semua free, sekolah + universiti pun free, pembinaan ‘Sungai Buatan Manusia’di tengah²padang pasir untuk support bekalan air untuk pertanian. Dan macam² lagi. Dia memang salah, ada bunuh rakyat nya sendiri. Tapi mostly yang kena bunuh tu semua "pembangkang". Dia ingin mengekalkan kedudukan dia, sebab dia sayangkan negaranya.

    Tahu kenapa aku suka libya? Sebab ada demolition truck dalam Red Alert 2. Sekian.

    ReplyDelete
  33. LimauNipis,

    aku baca komen korang. pastu bandingkan apa yang ghadaffi dah buat utk rakyat libya, jauh lebih baik dari malaysia. pendidikan, letrik, perubatan sume free. bank xde interest. malaysia?

    ReplyDelete
  34. Kita Semua Tahu Amerika Adalah Anak Emas Yahudi. Bukan Yahudi Tu Anak Emas Amerika.

    Jd Sebarang Tindakan Daripada Amerika y dikepalai Yahudi Dalam Berurusan Dengan Org Islam, Pasti ada udang disebalik batu y menguntungkn mereka dlm pembasmian Islam.

    Xmampu Guna Dinar, Gunalah Dirham.

    ReplyDelete
  35. Sometime we are to busy thinking about our own bruises our own scars that forget how to forgive. but if take a time to peek into sumone else world. even the unforgivable can be forgiven.

    sekejam mana pon org tu, kita sebagai manusia tidak pernah berhak untuk menghakimi seseorg, biarlah yg maha adil menentukan, lagipun kita sendiri xpernah tahu, whether dye tu betul jahat ke baik ke. kalau dia baik, sia2 kita dapat dosa. so biarlah yg Maha Adil yg menghakimi segala perbuatannya. kita kalau boleh diam baik diam :)

    #justsaying

    --------------------

    selalu kita dengar keburukan dia, now cuba baca ape yg dia buat untuk negara dia :)

    1. There is no electricity bill in Libya; electricity is free for all its citizens.

    2. There is no interest on loans, banks in Libya are state-owned and loans given
    to all its citizens at 0% interest by law.

    3. Home considered a human right in Libya – Gaddafi vowed that his parents
    would not get a house until everyone in Libya had a home. Gaddafi’s father has
    died while him, his wife and his mother are still living in a tent.

    4. All newlyweds in Libya receive $60,000 Dinar (US$ 50,000 ) by the government to buy their first apartment so to help start up the family.

    5. Education and medical treatments are free in Libya. Before Gaddafi only 25%
    of Libyans are literate. Today the figure is 83%.

    6. Should Libyans want to take up farming career, they would receive farming
    land, a farming house, equipments, seeds and Livestock to kick- start their farms – all for free.

    7. If Libyans cannot find the education or medical facilities they need in Libya,
    the government funds them to go abroad for it – onnot only free but they get US
    $2, 300/month accommodation and car allowance.

    8. In Libyan, if a Libyan buys a car, the government subsidized 50% of the price.

    9. The price of petrol in Libya is $0. 14 per liter.

    10. Libya has no external debt and its reserves amount to $150 billion – now
    frozen globally.

    11. If a Libyan is unable to get employment after graduation the state would
    pay the average salary of the profession as if he or she is employed until
    employment is found.

    12. A portion of Libyan oil sale is, credited directly to the bank accounts of all
    Libyan citizens.

    13. A mother who gave birth to a child receive US $5 ,000

    14. 40 loaves of bread in Libya costs $ 0.15

    15. 25% of Libyans have a university degree

    16. Gaddafi carried out the world’s largest irrigation project, known as the Great
    Man-Made River project, to make water readily available throughout the desert
    country.

    ReplyDelete
  36. Gaddafi death is just the beginning...

    ReplyDelete
  37. for all the good stuff he done...why the people still hate him? less freedom?

    ReplyDelete
  38. hanya Yahudi laknat sokong pembunuhan gadaffi!!
    Kah Weng nie da tentu kafir, so xpyh la kite dgr ckp org kafir!!

    ReplyDelete
  39. tahniah gadafi anda baiik tapi kukubesi tiru umno dia kejam rampas hak rakyat,kukubesi gak,tapi pandai gunakan perasaan melayu 2

    jom lawat blog saya

    blogtakserius.blogspot.com

    ReplyDelete
  40. i have a classmate from Libya.

    since the first attack by the western power, she has no idea about her parents whereabout at all. yes, until today she cant contact them. she used to cry non stop even during the lessons but now, we dont see her crying anymore

    i asked her how could she remain so calm, she said she has no more tears to produce

    i asked her is Gaddafi that bad? she said NO. she said Gaddafi did so many good things to the country n people. it's d media(aljazeera) which made up the very bad stories of his.n some people were influenced(i think paid) to exaggerate the bad situation to become the worst

    on the day of Gaddafi's death, we saw her crying again

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. ape2 pn kte tdk bleh mghukum seseorg...biar lar tuhan yg tentukan..k...

    ReplyDelete
  43. pic 5 got gaddafi. itu mayat palsu.

    ReplyDelete
  44. macamana kejam dia pun, jenazah patut disempurnakan dengan elok. bukan macam ni. al fatihah

    ReplyDelete
  45. Kesian pulak tengok...
    Menjadi tanggungjawab Islam menguruskan jenazah dgn sempurna....

    ReplyDelete
  46. aiya..perang Serb-Bosnia Nato slowpoke gila..tapi kes Libya..laju je join..siap senjata freebie..permainan apa kah seterusnya :)

    ReplyDelete
  47. jahat macam mana pun, jenazah tak patut diperlakukan macam tu. jahat nak kena balas jahat jugak ke? is that what we are taught?

    ReplyDelete
  48. Lepas ni jgn pulak puak pembangkang kat Malaysia tiru pemberontakan di Libya. Maklumlah fanatik kat Parti Pembangkang tanpa usul periksa & fikiran rasional. Nanti negara hancur mcm ni. Nyawa jadi murah boleh dibunuh mayat boleh dihumban & dibiar reput tepi jalan je.

    ReplyDelete
  49. i feel orang yg ckp pasal org lain xde brain ni should think twice before they preach

    their terms of "kesian" is on the fact that as a muslim he too deserve to be bury
    yeah sure he did wrong to his people
    but who are you to judge if hes a muslim or not?
    even if he did wrong, if hes not murtad he is still a muslim

    I feel humiliated having brothers and sisters from another part of this world who put avenge ahead of what Islam teach us

    but then again blame the people dont blame the religion. I pray that hidayah will reach these people and Allah will have mercy on them

    ReplyDelete
  50. Rasullullah S.A.W :"Jangan melambat-lambatkan dalam tiga perkara. Pertama: Solat, apabila telah masuk waktunya.
    Kedua: PENGKEBUMIAN MAYAT, apabila jenazah sudah disiapkan.
    Ketiga: Mengahwinkan seorang wanita, apabila jodoh yang sesuai sudah didapati"
    Nabi manusia yg paling kasih pd manusia lain, andai Nabi masih ada, pastinya Baginda manusia paling sedih melihat keadaan umat...

    ReplyDelete
  51. aku mnyirap btol spe yg bndingkn bersih 2.0 ngn kes gaddafi...fuck off bartardos...

    ReplyDelete
  52. Dia kejam sbb pnduduk sn degil2 kalo dia berlembut jd mcm Malaysia la...xnak dgr ckp pemerintah....Yahudi nmpk la..pastu amik ksempatan..bole piki la weyhhh bnyk yg dia buat tuk LIBYA tuh...Al Fatihah...

    ReplyDelete
  53. kenapa perlu percaya kepada yahudi? semua cerita yang disebarkan tidak benar, kebanyakkan orang muda libya yang masih mentah tak tau pasal sejarah..sama je macam malaysia! kalau dah di hasut macam ni la jadi nya..tak hairan la yang bunuh gadafi ni pun umur masih belasan tahun..tepengaruh dengan pengaruh2 fitnah yahudi...lidah sepanjang 3inci boleh membunuh orang setinggi 6 kaki

    ReplyDelete
  54. kesian jenazah, dia tetap seorang yang beragama islam.tak sepatutnya jenazahnya diperlakukan sedemikian.. Aib jenazah dipertontonkan untuk apa? kepuasan siapa? siapa yang meloncat gembira? siapa yang sedih mengenang nasib negara mereka? Mungkin cara pemerintahnya sesetengah tidak menyokong tapi sekurang2nya, arwah sgt lantang bersuara sehingga pihak barat tak suka melihat kelantangannya bersuara ! (Al-Fatihah)

    di negara arab libya misalnya, (pendapat saya) mungkin mmg perlu ade seorang diktator yang memerintah. lihat skrg, apabila pihak pemerintah sudah tiada, masing2 sebok untuk merampas kuasa.

    semoga di negara kita tidak terpengaruh dengan dakyah barat untuk menghancurkan pemimpin sama ada pihak kerajaan ataupun pembangkang semata-mata kerana pangkat, darjat, dan kuasa. Allahu Akbar!! Islam itu indah !

    ReplyDelete
  55. Inilah yang dimahukan oleh Amerika Syarikat dan negara2 Barat (Eropah) yang gila memperjuangkan demokrasi ciptaan mereka dengan merosakkan negara2 umat Islam.....

    Mencipta 'demokrasi' kononnya; disamping menjajah negara2 umat Islam yang kaya dengan minyak ( untuk menguasai minyak dunia )dan mengikut telunjuk orang2 Yahudi Israel yang berniat untuk menguasai dunia demi menyelamatkan bangsa/negara Yahudi.

    Ini berpunca dari sikap pemimpin2 negara Islam itu juga; termasuklah Arab Saudi, Qatar, UAE dan Kuwait yang menjadi 'kuda tonggangan' Amerika dan Barat.

    ReplyDelete
  56. Kah Weng, maybe because you arent a Muslim, so awak tatau sgt. thats okay, diterima akal. Tapi dalam Islam, betapa jahat pun someone, darah Muslim adalah haram untuk dibunuh oleh Muslim juga. Unless, when it is call as legal rules. The pictures above tu menunjukkan kekejaman and yes, Gadafi mungkin zalim tapi bukan manusia yang harus menghukumnya. Itu Islam.

    ReplyDelete
  57. walau mcm mana pun gaddafi ni jahat tahap lahanat kasi urat kentut manusia pecah.nilai nilai kemausiaan tu kita kena jaga juga.Bagi aku nilai nilai mcm tu dah lupus dlm benak manusia zmn sekarang.

    ReplyDelete
  58. Terima kasih kpd allahyarham muammar gaddafu atas sumbangan besar beliau ketika PEERTUBUHAN KEBAJIKAN ISLAM MALAYSIA hendak ditubuhkan dimana sebahagian besar nya adalah derma dari beliau.. juga terima kasih atas sumbangan besar beliau untuk pembinaan beberapa mashid di malaysia dan indonesia yg dibiayaai sepenuhnya seperti masjid al-gaddafu yg baru siap di indonesia dgn kos RM4.5 juta

    ReplyDelete
  59. Sama-sama kejam! Inilah yang dimahukan oleh kuasa - USA dan Barat berlaku dinegara2 umat Islam.....

    Gadafi memerintah Libya dengan kejam selama 42 tahun, tetapi rakyat yang memberontak pun bersikap kejam dan tidak bersikap mengikut ajaran Islam walaupun cuma memerintah hanya selama sehari saja!

    Libya akan menjadi kucar seperti Iraq - sesuai dengan kehendak2 ajaran Yahudi Israel....Hidup Israel!

    ReplyDelete
  60. Cuba lihat apa yang tidak kenanya dengan Kerajaan Libya dibawah pimpinan Mua'mar Al Qaddafi:

    1. Setiap individu rakyat Libya menerima imbuhan daripada hasil minyak petrol Libya yang dimasukkan terus ke akaun Bank masing-masing. Tak payah nak tuntut royalti dah! Ini juga amalan Kerajaan Emirat Arab Bersatu yang memperuntukkan didalam Perlembagaan bahawa 40% daripada hasil minyak UAE adalah untuk rakyatnya!

    2. Cukai pendapatan paling maksimum pun hanya 12%;

    3. Bank di Libya tidak mengenakan sebarang faedah/ riba';

    4. Qaddafi bersumpah bapa dan keluarganya tidak akan memiliki rumah selagi tiap rakyat Libya tidak mempunyai rumah. Bapa Qaddafi sudahpun meninggal dunia tanpa punya rumah, dan Qaddafi serta anak isterinya masih duduk didalam khemah;

    5.Di Libya tidak ada rumah yang dipajak;

    6. Mana-mana rakyat yang mahu bertani atau berladang akan diberikan tanah, haiwan ternakan dan benih percuma;

    7. Tidak ada bil elektrik di Libya;

    8. Pendidikan adalah percumn;

    9. Kemudahan perubatan adalah percuma;

    10. Tiap pasangan pengantin baru mendapat peruntukkan one-off payment berjumlah 6,000-00 dinar daripada Kerajaan;

    11. Harga gas terlalu murah pada nilai 12 cents per liter;

    12. Pembelian kenderaan diberi pembiayaan kewangan tanpa faedah;

    13. satu sistem pengairan dan saliran yang hebat dibina untuk mengujudkan kawasan pertanian yang membebaskan Libya daripada pergantungan kepada sumber makanan luar;

    14. Rakyat dan negara Libya menikmati mutu kehidupan yang tinggi berbanding dengan negara Afrika yang lain.

    15 Kebanyakan sekim kesihatan umum, pendidikan dan minyak dibawah subsidi kerajaan.

    16. Libya mempunyai kadar kematian bayi yang paling rendah dan kadar hayat yang tinggi;

    17. Kadar celik ilmu adalah 90% (sedangkan semasa rampasan kuasa oleh Qaddafi terhadap Raja Idris kadar celik-ilmu hanyalah 10%);

    18. Kurang daripada 5% penduduk yang kelaparan/ tanpa rumah; satu jumlah yang jauh daripada Amerika Syarikat;

    19. Apabila berlaku kenaikan harga makanan, Qaddafi menghapuskan semua cukai atas makanan;

    Sebenarnya Qaddafi berjaya membawa rakyat dan negara Libya kepada tahap yang hebat tanpa bergantung dan menjadi hamba kepada tamaddun dan cengkaman Barat dan Yahudi zionis la'natullah. Sebenarnya apa yang dibawa oleh Qaddafi adalah ciri-ciri sebuah negara kebajikan yang berteraskan kepada Islam tanpa tunduk na'am kepada kafir harbi dan musuh-musuh Islam. Qaddafi boleh membuatkan Barat ketar lutut kepada kekuatan ekonomi negaranya!

    Malahan Qaddafi mula menuntut Barat supaya membayar pembelian minyak dengan emas. Sudah tentu Amerika Syarikat, Barat dan Yahudi Zionis la'natullah tidak bersetuju kerana mereka tidak mempunyai simpanan emas yang mencukup untuk membayarnya


    is this true?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TheFisabilillah319 January 2012 at 11:37

      betul semua.. libya negara padang pasir paling berjaya di hijaukan dan beribu telaga air banyak di bina untuk pertanian dan paling terakhir conspiracy yahudi tidak bersetuju allahyarham ghadafi pembelian minyak negara dengan emas oleh kerana kebodohan rakyat membabi-buta percaya propaganda CIA america dan yahudi memporakperandakan negara mereka menyemarakkan kemarahan rakyat dengan memfitnah pada ghadafi akhirnya economi negara mereka telah manipulasi oleh amerika tahniah rakyat libya yang tamak dan bodoh menjahanamkan negara sendiri tanpa mengikut al-quran dan hadis dan akibat percaya bersongkol dengan america yahudi laknatullah, semoga allahyarham muammar ghadafi di cucuri rahman al-fatihah

      Delete
  61. simpan mayat lama2 ni macam adat kaum sebuah negeri di mesia..
    sekarang ni mayat gadafi dah mula busuk.. demi dendam sanggup mereka hidu bau busuk tu..

    lepas ni tak tau la ada ke yang sanggup beli makanan yang disimpan dalam bilik beku tu

    ReplyDelete
  62. http://www.facebook.com/photo.php?fbid=298643286814037&set=a.222692614409105.65288.100000051031411&type=1&theater

    ReplyDelete
  63. Manusia... biarlah baik manepun pemimpin. umpama, hujan setahun, kemarau sehari.

    ape yang dia nampak, yang buruk je.

    dan seperti di dalam hadis, manusia memang takkan penah bersyukur dan puas dengan apa yang ada.

    Jika ada dua gunung emas, nescaya manusia akan mencari gunung yang ketiga.

    kerana sikap tamak, manusia buta dan manusia lain yang jadi mangsa.

    Al- Fatihah untuk Arwah Gaddafi.

    ReplyDelete
  64. But at least now, he does not have the worldly worries anymore, which you and me have to live with everyday until our time is over.
    And before he died, I believe that he had lived in a heavenly paradise on earth for decades, which you and me only can dream of.

    May you RIP Muammar Gaddafi.

    ReplyDelete
  65. no 4 dia x valid. kan ada gmbar dorang pecah masuk rumah dia?

    ReplyDelete
  66. diam je lebih baik dari komen...hanya tuhan saja yang tahu.

    ReplyDelete
  67. HYE TUMPANG LALU YE OBE SAYANG.HIHI

    MAHUKAN BLOG YANG LEBIH SERIUS DAN TERPANAS ABAD INI?
    CEPAT2 JANGAN TERLAMBAT!

    boraksyamliayiem.blogspot.com

    ReplyDelete
  68. BLOG NI LAWAK HAHAHAHHAHAHA!

    http://senoritadiaries.blogspot.com/

    ReplyDelete
  69. http://senoritadiaries.blogspot.com/

    ReplyDelete
  70. http://senoritadiaries.blogspot.com/

    ReplyDelete
  71. Mayat dia x nampak pucat pun macam orang tido jer... Entah2 mati syahid... Al-fatihah.

    ReplyDelete
  72. Obe,ko sebagai manusia dan setahu aku ko seorang islam x takut ke apa yg ko tulis ni salah?apa yg ko cuba sampaikan ni salah?macam mana kalau salah ko nak mintak maaf kat gadafi ?aku tau ko byk baca,byk ambik tahu tapi apa yg ko baca dan ambik tahu x semestinya betul.kalau ko rasa ko nak tahu cite sebenar elok ko tanya org2 libya sendiri.tapi kalau secara logik apahal lak nato nak sibuk2.mesir punya cite lain dowh.x payah nak bantuan luar kalau dah bangsat tu jatuh gak.revolusi mesir student je start.kadang2 tu ko x boleh tulis ikut sedap ko je.aku cabar ko pergi research balik pasal ghadafi dan libya pastu ko post kat blog ko ni.ko kena ingat byk gak budak2 yg percaya je apa ko tulis dan gambarkan.tapi kalau apa yg ko tulis tu salah macam mana?

    ReplyDelete
  73. @Anon 11:58


    DOnt be suprise when you check who's who behind the al-jazeera actually...
    media is so powerful nowadays..
    'they' know Muslims will not believe what CNN told them and wont even look at it.
    al jazeera is so look Islamic in a way..certain issues seems backing muslims problems...but later...slowly...without even you realise it,al jazeera will support 'them' in a way...

    ReplyDelete
  74. yang dikatakan 'kesalahan' gadaffi

    1) Gaddafi mengeluarkan dana lebih dari AS$300 JUTA utk membuat sistem satelit Afrika.

    sebelum adanya sistem ini, negara Afrika terpaksa membayar AS$500 JUTA harga sewaan setahun. Gaddafi membebaskan Afrika drpd pemodal antarabangsa setiap tahun selepas pembinaan satelit itu.

    adakah salah tindakan gadaffi ini?


    2) Gadaffi merancang untuk menubuhkan Tabung Kewangan Afrika (AMF). Lembaga AFM ini berperanan seperti Tabung Kewangan Antarabangsa (IMF)

    Bezanya AMF ini bukan untuk mencari keuntungan. AMF ini bukan untuk memberi hutang atau menjadi along untuk negara Afrika. AMF bertujuan membebaskan negara-negara Afrika dari sistem penjajahan ekonomi yang sedang memiskin benua itu.

    Lembaga AFM ini juga akan mewujudkan Bank Pusat Afrika yang beribu pejabat di Abuja, Nigeria. Ini bererti, nilai duit Afrika bukan lagi ditetapkan oleh dolar, bukan lagi ditetapkan oleh pound sterling atau euro. Dengan wujudnya bank pusat ini maka putuslah penjajahan ekonomi kaum pemodal antarabangsa dengan benua Afrika.

    Gadaffi juga akan mewujudkan Bank Pelaburan Afrika yang beribu pejabat di Libya. Tujuan bank ini untuk mencari modal dan melabur di negara-negara Afrika. Semua lembaga kewangan ini akan diwujudkan pada tahun 2011.

    Semua perancangan berjalan dengan lancar. Semua perjanjian telah ditandatangani. Kini semuanya tinggal impian. Kini semuanya dimusnahkan oleh serangan Nato.

    adakah salah gadaffi lagi?


    3) Kuasa imperial Anglo-Amerika tidak mahu Afrika bebas. Kuasa imperialis mahu rakyat Afrika terus bodoh dan dibodohkan. Ramai warga Afrika datang belajar di Libya. Sistem pembelajaran percuma di Libya menjadi ancamaan kepada kaum pemodal.

    Bertambahnya warga Afrika yang bijak bermakna berkuranganlah pengaruh pemodal antarabangsa di Afrika. Justeru, kaum pemodal antarabangsa mahu Afrika terus diperintah oleh ditaktor seperti Mobutu Sese Seko, Idi Amin Dada atau emperor seperti Bokasa.

    again, adakah ini kesalahan gadaffi sekali lagi?


    KENAPA SAYA BERSIMPATI DENGAN SEORANG DIKTAKTOR YANG MERAMPAS KUASA SEMENJAK TAHUN 1969?


    1) Kolonel Gadaffi ini memberi pembelajaran percuma dari sekolah rendah hingga universiti di Libya. Gadaffi juga memberi warga Libya perubatan percuma.

    2) Gadaffi menggunakan duit minyak petrol untuk membuat rumah dan memberikan secara percuma kepada warga Libya.

    3) Gadaffi memberi sokongan kepada banyak perjuangan pembebasan antarabangsa pada tahun-tahun 70'an dahulu.

    Sokongan dana dan diplomatik diberikan pada Pertubuhan Pembebasan Palestin (PLO), Tentera Merah Jepun, Tentera Republik Rakyat Ireland (IRA) dari Ireland Utara, Euskadi Ta Askatasuna (ETA) dari Sepanyol, termasuk menyokong dan memberi dana kepada Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) dari Mindano.


    Pekara yang ditulis ini tidak akan dilaporkn oleh CNN, BBC, New York Times, Washington Post atau pun Utusan Melayu. Tidak ada media arus perdana yang berani menyentuh pekara ini.

    Laporan yang kita baca, dengar dan tonton hanya menyatakan warga Libya bangun menentang Kolonel Gadaffi. Apakah ini betul?

    Sila cari gambar, sila cari klip di YouTube, sila selidiki semua media dunia, adakah pernah anda ternampak beribu-ribu anak anak muda berkumpul menentang Gadaffi seperti di Dataran Tahrir?

    Adakah anda pernah terlihat gambar puluhan ribu rakyat Libya berdemonstrasi seperti perhimpunan BERSIH pada 7 Julai dahulu?

    Atau pernahkah ternampak gambar beribu-ribu anak anak muda berdemonstrasi dan terus bermalam berminggu-minggu di Benghazi?

    TIDAK.

    p/s jangan mencaci gadaffi jika anda hanya menonton tv1, tv2, tv3, ntv7 dan seangkatan dengannya.

    p/p/s jangan mengadili gadaffi jika anda hanya membaca berita harian, the times, new straits times, dan sekutu dengannya.

    p/p/p/s sebaliknya, bebaskanlah negara kita ini drpda pemimpin yg merompak duit rakyat. adakah itu lebih baik. yang pergi biarkan pergi menghadap Tuhannya. itu semua kerja Tuhan, bukannya kerja kamu. jadi jangan pura2 busy dengan kerja yang bukan kamu sepatutnya lakukan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tu ko nak bagi sapa yang memerintah. gadafi pun jahat gak sebab tu rakyat die sendiri merusuh. tidak semua yang die buat rakyat dia boleh terima.
      jadi pesan aku kat ko liberal kalau ko nak spesis lain pun jadi pemerintah malaysia pun tak kan memuaskan semua pihak. Dan ko pasti ke jika ada pemerintahan baru malaysia akan seperti sekarang.

      Delete
    2. TheFisabilillah319 January 2012 at 11:49

      adakah anda mempercayai kejahatan yang allahyarham gadafi lakukan dengan bukti sahih? jangan terlalu percaya pada dengan CNN dengan BBC tv news yahudi, memang benar dia kurang bijak mengatasi provoke rakyat mungkin kerana pertama kali terjadi pada negara apabila rakyat memberontak dan mungkin muammar ghadafi marah kerana rakyat percaya propaganda CIA yahudi dengan buta-tuli tanpa usul periksa terlebih dahulu, tetapi mengaitkan terdahulu dengan pembelian minyak dengan harga emas yang tidak di setujui oleh yahudi america memang benar ini semua conspiracy yahudi laknatullah

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails