Thursday, 27 October 2011

Serius Kreatif - Seni Khat Menggunakan Light Painting (11 Gambar)


Awesome!

Light Painting ialah kegilaan para pengguna DSLR beberapa bulan yang lalu. Kita biasa melihat light painting tulisan rumi tapi hari ini kita akan melihat light painting tulisan jawi. Ianya dihasilkan oleh seorang artis dari Perancis yang menggelarkan dirinya Kaalam. Setiap light painting mengambil masa 10 minit. I dunno about you guys but these are really awesome! LOVE IT. Kalau mahu lihat lagi sila ke Flickr ini. So DSLRfags meleis... jom lakukan yang sama!






Laporan asal Flickr

23 comments:

  1. wah..cantiknya. tapi apa yang dia tulis? nama dia ka?

    ReplyDelete
  2. 1st !!

    obe aku ciplak item kat blog ko boleh??
    boleh je... amik la

    ReplyDelete
  3. gila kentang...cun siot....SAP

    ReplyDelete
  4. selow shutter dupe

    ReplyDelete
  5. kemon la obe.. mne ko tau tulisan jawi? kaligraf xsemestinye jawi, mcm jawi xsemestinye jawi.. tgk la btol2.. mate ltak lutut ke hape

    ReplyDelete
  6. Eleh.. tak kisah la die tulis khat ke ape ke...
    yg paling unik skrg ni teknik die melukis dengan lampu dan kamera..
    korang mampu.???!!!

    ReplyDelete
  7. kat Malaysia dah ada la.. ko tengok FB ni http://www.facebook.com/biszign?ref=ts

    ReplyDelete
  8. nak wat ni guna lampu ape? lampu torchlight leh x?cantik

    ReplyDelete
  9. He is one from fire nation. The avatar will kill them all.

    ReplyDelete
  10. malaysia da ade la slowpok https://www.facebook.com/hikarimojilightsgraffiti

    ReplyDelete
  11. anon yang bodoh. obe cakap "Kita biasa melihat light painting tulisan rumi tapi hari ini kita akan melihat light painting tulisan jawi."
    korang fikir guna otak lembu lepastu cakap slowpoke la apa la.LEMBU

    ReplyDelete
  12. subhanallah....seyus sangat cantik...


    asal sentiasa ad org y dengki ngn obe ye??

    ReplyDelete
  13. u mad bro? #troll :)

    ReplyDelete
  14. meleis bodo. lagi2 yang bajet kuat islamic28 October 2011 at 23:06

    pasal anon2 ni bodo??
    ramai betol meleis skrg bodo2..
    haih.. bapak ajar gi skola, xnak skola

    anon 27 oct 23:30

    'mcm jawi xsemestinye jawi'

    defuq?

    ReplyDelete
  15. nak tgk org buat karakter hangul/katakana/hiragana/hebrew dengan cahaya pulak~ ohohoho~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails