Friday, 16 September 2011

Serius Cool - Mari Melawat Kilang Plastinasi Dalian Hoffen Dar Von Hagen (14 Gambar)


Cool!

Sebelum ini di Blogserius aku paparkan hasil kerja plastination Doctor Von Hagen yang macabre tetapi sungguh educational. Hari ini mari melawat Kilang Dalian Hoffen Bio-Technique di Dalian dimana jasad manusia dan haiwan yang digunakan oleh Dr Von Hagen disediakan. Not safe for people yang tak suka dead bodies.






Laporan asal REUTERS

19 comments:

  1. 1st...time dpt first!~ mengerikannnn..apa hukumnya dlm Islam ek?

    ReplyDelete
  2. jap2..
    plastination ni dari subjek asal,or direka saja???

    ReplyDelete
  3. sure mayat tu jerit2 sakit......ek?

    ReplyDelete
  4. hukum klo nak belajar diharuskan dalam islam ...

    pergh klo ada kat malaysia .. sure anatomy ako 4.0!!

    ReplyDelete
  5. M'sia dh pon sdh ada itu la,
    khas utk stdnt medic.

    g la buat lwtn ke muzium anatomi UM

    ReplyDelete
  6. jibai. yg org uh org betolla kirenye? gross

    ReplyDelete
  7. yg ni mmg real body. dimasukkan bahan kimia melalui urat dibahagian peha supaya semua cairan bdn keluar dan bhn pengawet masuk.kemudia di wax. berbulan2 nk buat ni. aku dah bbrp kali masuk disection pun still seram tgk benda ni.

    ReplyDelete
  8. orang yang buat ni tak rasa seram ke ek?
    tetibe ada je penanggal di kalangan model2 tu...hewhewhewhewhew....

    ReplyDelete
  9. bosss.. pls update ur daily mail link.. amende pegi kat imej plak

    ReplyDelete
  10. Made In China Rupanye..... =..="

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails