Thursday, 22 September 2011

Serius LOL - Ahmed Ahmed : Stand Up Comedian Muslim Yang Funneh


Live di KL Jumaat ini

Jumaat ini beliau ada show di Manhattan Ballroom di Berjaya Times Square Hotel. I never heard of the guy tapi he is hilarious. In B4 Serbanistas butthurt.......



51 comments:

  1. If you like him, you should check out Azhar Usman as well. He was part of the same "Allah Made Me Funny" comedy tour.

    ReplyDelete
  2. One whore.... And a goat.

    Hahahaha. Nice!

    Try tengok Maz Jobrani. Tu lagi funneh macam hampeh.

    ReplyDelete
  3. vdeo persenda Islam ni ko post?smoga ko di laknat

    ReplyDelete
  4. This guy is amazing. Makes the best parodies of Muslims.

    "Don't talk about Islam, I don't like it. Heineken please"

    ReplyDelete
  5. Seorang hamba yang bercakap sesuatu kalimah atau ayat tanpa mengetahui implikasi dan hukum percakapannya, maka perkataan itu akan mencampakkannya ke dalam Neraka sejauh antara timur dan barat. (H.R. Bukhari

    ReplyDelete
  6. Apabila Islam dihina secara terang-terangan dan umat Islam hanya berdiam diri tanpa ingin bertindak atau tidak ada sedikit pun rasa benci atas perbuatan tercela itu, maka tiadalah Islam buat dirinya. Wajib pertahankan Allah, Rasulullah dan Islam walau kamu diancam bunuh.

    ReplyDelete
  7. Dan jika kamu tanyakan kepada orang-orang munafik (tentang apa yang mereka lakukan) tentulah mereka akan menjawab : "Sesungguhnya kami hanyalah bersenda gurau dan bermain-main saja", katakanlah : "Apakah dengan Allah, ayat-ayatNya dan RasulNya kalian selalu berolok-olok ?", tidak usah kamu minta maaf, karena kamu telah kafir sesudah beriman. (At Taubah, 65-66)

    ReplyDelete
  8. Ko kan stok-stok dengan geng sitt tu obe..hehehe..

    ReplyDelete
  9. ohhh ahmed ahmed is finally here...he is russell peters acquaintance. he did a show with russell previously.

    ReplyDelete
  10. vdeo persenda Islam ni ko post?smoga ko di laknat

    ReplyDelete
  11. 3rd!!! argghhhh!!!!!!!!!!!!1
    Good Wrting!! Best ever blog...
    ur my idol.. iam beginner..hope u support me..http://kongsicom.blogspot.com/
    visit me

    ReplyDelete
  12. axis of evil comedy..those guys are hilariously genius..making fun of themselves juz make americans look stupid and racist..reverse psychology at it's best

    ReplyDelete
  13. "jews never like to spending any money. muslims have any money to spend"

    hahaha. bagus idea.

    ReplyDelete
  14. teringat pelawak sweden beragama islam,yang marah pada rakan satu show dengan nya,rakan nya itu mempersendakan islam

    Filem Sambungan Titanic

    ReplyDelete
  15. aku tak rasa video ni mempersendakan islam... video ni mempersendakan orang islam yang mempersendakan islam...

    cuba tengok leklok... :)

    ReplyDelete
  16. why are these anons are so stupid? cant they see the message that Ahmed was saying?

    ReplyDelete
  17. hahaha we all enjoice all these butthurts! thats y we read this damm blog! XD

    ReplyDelete
  18. sejak bila pulak menyindir pak arab boleh di anggap sebagai menyindir Islam?

    bodoh betul para anons

    ReplyDelete
  19. MEMANG BODOH GILA BABI ANON YANG CAKAP MAMAT NIH PERSENDAKAN ISLAM. TAK PERNAH DENGAR "REVERSE PSYCHOLOGY" KE? BILA DENGAR BALIK, YANG DIA SINDIR, HINA DAN EJEK ADALAH WHITES DAN AMERICANS. OTAK KELDAI BETUL. eh, lupa nk off caps lock :P

    ReplyDelete
  20. anon2....cuba baca komen @cik puan olympus ....

    ahmed ahmed ni bukannya persendakan ALLAH ke, ayat2 ALLAH ke, Nabi ke....dia persendakan orang2 Islam yang kononnya islamik tapi.......heh!

    ReplyDelete
  21. oh! dan pastikan korang faham english yang dia ni guna...kalau x, mesti ada mesej yang x masuk otak punya...haha

    ReplyDelete
  22. bukan ritu dia datang malaysia ke?

    ReplyDelete
  23. Jap. Dia ni yg join ashton kutcher dlm punk'd kan? Dia punk kan travis barker...

    ReplyDelete
  24. agree with @uchiha ct-k... mana ada ahmed ni mempersendakan Allah or ayat al-quran or hadis, etc...

    aku rasa la @uchiha ct-k, diorang ni tak paham bahasa omputeh kot... tu yang bila dengar 'islam' jek, tros pukul rata cakap video hina islam...

    video ni kutuk :

    1) orang yang mengaku islam tapi bila tang praktiskan amalan, hampeh...
    2) marah orang kutuk islam tapi dirik sindrik sibuk wat menda bertentangan dengan ajaran islam (dalam video ni diberi contoh minum beer heineken)
    3) kata je islam, tapi dok togok arak, berzina and all... cuma babi jek tak makan...

    manyak lagik yang ahmed ni sindir orang islam yang mempersendakan islam... sila tengok btol2 video ni dengan hati yang terbuka...

    ReplyDelete
  25. hajah sitt alwuzara will love this vid

    ReplyDelete
  26. bila ahmed ahmed ckp org islam yg hipo tu.. gamble, drink, have sex, don't pray, TAPI tak mkn pork, adakah ahmed ahmed termasuk dlm golongan yg same?

    korang tak rase sedih ke bila dpt tau kwn semuslim korang tak practice islam dgn betul? mmg la kubur lain2, tp bila sy nmpk org islam mcm ni, sy cukup sedih. kiamat nak dekat dah. ckp org hipo, dia pon hipo jgk la kalo dia tak practice islam dgn betul.

    yes i agree he is funny, tp bab religion its not smtg u should joke about. lg2 kalo sendiri pon jahil agama.

    org yg baru convert islam bebetul ikut ajaran islam, tp yg born islam jd mcmni plak, sengaja nak jd kafir, bende dilarang, suke2 je buat.. malah seronok tunjuk kat org. tak rase malu ke?

    bila ramai2 dok pakat gelak.. kirenye setuju la. it is ok to not pray, to gamble, to have sex without marrying that person 1st.. etc?

    ReplyDelete
  27. Tolong la faham mesej dia dulu. Jgn cpt sgt nak melatah la anons

    ReplyDelete
  28. What do you guys expect from these taliban wannabe, if all the english phrases they know are "DEATH TO AMERICA", "DEATH TO ISRAEL", "ISLAM RULE(sic) THE WORLD", "ALL INFIDELS GO TO HELL", and "SAFE SEARCH OFF" ?

    ReplyDelete
  29. sebenarnya banyak apa yg dia cakap tu ustaz2 kat sini dah cerita dah..
    tu la anon, orang pegi mesjid dia main keyboard.
    cuba dengo betui2, tak faham tanya.. subjek dia takde pun menyentuh pasal agama islam.. yg dia kutuk orang islam je

    ReplyDelete
  30. Dengar BETUL-BETUL dulu. Ada elemen dakwah dalam stand up Ahmed Ahmed ni. Jangan main pakai bantai. Jangan salahkan orang lain bila penguasaan Bahasa Inggeris diri sendiri masih lemah. #ouch

    ReplyDelete
  31. Aiyoh...english edukesyen pon fail lgi ke, padehal dok blajar dri umur 7 tahun...adehh

    ReplyDelete
  32. baek sgt ke mamat nie mengutuk org islam yg x mgamalkn ajaran islam depan org kafir??untuk ape.. pengajaran kat org kafir yg org islam nie sbenar nyer xmengamal kn cara hidup islam pon.. laen la klau dier mengutuk org islam yg x mengamalkn ajaran islam depan org islam.. tu br la "REVERSE PSYCHOLOGY".. ORG YG PALING BODOH DLM KOMEN NIE ADALAH ORG YG MENGUTUK ORG LAEN CKP GILA BABI, MCM KELDAI LA KAT YG DH TENTU ISLAM SBB JUST KUTUK VIDEO NIE.. dan pelupa plak 2 nk tutup caps..

    ReplyDelete
  33. Pfffft. Pathetics anons.

    ReplyDelete
  34. anon 17:36 . orang suruh komen bukan buat karangan . funtart bodoh !

    ReplyDelete
  35. yup, dia tak hina islam pun. xkiralah kalo dia tergolong dlm golongan yg dia ckp tuh, yg penting dia xhina Islam. tuh yg pertama. even dia tergolong dlm golongan tuh pun, dia masih ade hak nk memperbetulkan kesalahan org lain, walaupun dia sendiri sedar yg dia jugak buat salah. am i right?

    ReplyDelete
  36. oh no no no no dont copy russell peters..

    ReplyDelete
  37. anon bodoh x paham bahasa inggeris... sumpah bodoh... sorry to say la...

    ReplyDelete
  38. Anon2 ni melatah sbb diorang terasa...kata2 ahmed ahmed ni mmg tepat atas batang hidung diorang haha

    ReplyDelete
  39. please mr,mrs anons use your own id before you comment...jangan duk jerit dari jao senyap bile datang dekat~pathetic..

    ReplyDelete
  40. sy setuju dgn anon 17:36 dan 21:28. kiteorg anon2 ni phm english ye. korang je yg tak phm ape yg kiteorg nak sampaikan. lantak korang la. korang2 ni mesti masuk golongan yg bila nmpk org buat bende yg dilarang islam tp tak cube pon nak nasihat/tegur, malah menggalakkan. korang2 yg tak terase tu, yg sebenarnye tak peka dgn keadaan sekeliling. korang nak islam pupus ke?

    ReplyDelete
  41. to all anons:

    aku rase ustaz azhar pon lawak die sinis camni jgk. xde plak org kate die mempersendakan islam?

    ReplyDelete
  42. ye lah ye lah anon semua betol...lol

    ReplyDelete
  43. tapi bila semua org lain hipokrit kenapa kita nak ikut hipokrit atau tinggal terus Islam kan?

    anyway, pada aku kalo raja lawak racist ni aku kasik kat Deve Chapelle la, dia pon muslim kan?

    ReplyDelete
  44. HOi tak reti English pergi baca metro sudahlah. ini baca blogserius pastu butthurt.. loser

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails