Monday, 12 September 2011

Serius Fakta - Vijayashanker Paramsothy : Salah Seorang Rakyat Malaysia Yang Mati Ketika 911


Read this shit

Vijayashanker Paramsothy (23) adalah salah seorang dari tiga rakya Malaysia yang tekorban di World Trade Center tanggal 11 September 2001. Vijayashanker atau lebih dikenali sebagai Vijay oleh teman-temannya bekerja di tingkat 103 menara Selatan sebagai penganalisa syarikat Aon Insurance. This is the same Aon yang menaja jersey Manchester United. In a strange conincidence Vijay ialah seorang penyokong tegar pasukan Manchester United. Beliau ialah anak tunggal kepada Sivapkiam Paramsothy dan Navaratnam Pathmawathy. Walaupun tinggal di Queen New York yang beribu batu jauhnya dari Petaling Jaya dimana dia dibesarkan, Vijay tak pernah lupa untuk menelefon ibu dan bapanya sertiap hari untuk bertanya khabar.



Check out his tie


Pada tarikh hitam 11 September Vijay baru sahaja pulang dari menghadiri majlis perkhawinan seorang teman di Sepanyol. Majlis perkahwinan berlangsung pada 8 September dan beliau berkeras untuk pulang segera ke New York untuk kembali bekerja. Mengikut laporan teman sepejabat yang terselamat, pada hari tersebut Vijay berjaya turun ke tingkat 78 sebelum berhenti bagi membantu Timbalan Presiden Kanan Aon, Howard Kestenbaum yang tercedera. Hubungan Vijay dan Howard bukanlah hubungan biasa antara seorang pekerja dan boss. Menurut isteri Howard, suaminya menjadi mentor kepada Vijay kerana mereka mempunyai minat yang sama iaitu bermain permainan video dan menyelesaikan soalan matematik kompleks.

Selepas menara utara dilanggar pesawat United Airlines Flight 11, semua orang didalam menara selatan diarahkan supaya mengosongkan menara. Vijay serta beratus-ratus individu lain segera turun ke lobi lif utama untuk turun ke bawah. Ketika menanti giliran masuk kedalam lif menara selatan dilanggar pesawat United Airlines Flight 175 . Pelanggaran pesawat ini menghasilkan ledakan bola api yang besar. Boss kepada Vijay, Howard Kestenbaum cedera parah. Vijay sendiri dilaporkan mengalami luka teruk dan melecur akibat letupan tersebut. Vijay menyuruh rakan sepejabat lain turun menyelamatkan diri sementara beliau tinggal di tingkat 78 bagi memberi pertolongan kecemasan kepada Howard.

Here is the thing. Aku masih ingat lagi selepas 911 ada cerita bodoh mengatakan tiada orang Yahudi mati di WTC pada 911. Sepuluh tahun kemudian aku masih dengar ada orang percaya dengan khabar angin ini . It's bullshit of the highest order. Howard Kestenbaum was a practicing Jew who was very active in his temple. He and Vijay died when the tower collapsed. So please stop spreading the myth of "tiada yahudi mati ketika 911". Ini penipuan besar dan memalukan sahaja sesiapa yang mempercayainya



Howard Kestenbaum - A pious jew man. Mentor to Vijay


Anyway kembali kepada kisah Vijay. Selepas kematian beliau ibunya menjadi seorang recluse. Beliau enggan keluar rumah kerana patah hati dan masih percaya Vijay akan "pulang ke rumah" suatu hari nanti. Bapa beliau
Sivapkiam pula bekerja di rumah anak yatim selama 10 bulan selepas bersara dengan harapan mengambil anak angkat yang dapat menggantikan tempat Vijay dalam hidup mereka. Selepas 10 bulan mencari Sivapkiam berkata;

"Saya mencuba mencari pengganti Vijay tapi saya menyedari beliau terlalu istimewa dan tempat beliau mustahil boleh digantikan. Selepas itu saya berhenti bekerja di rumah anak yatim tersebut"

Kematian Vijay walaubagaimanapun tidak sia-sia. Jabatan Negara US dan Fullbright Comission menubuhkan sebuah sebuah biasiswa atas nama beliau. Ibu bapa Vijay pula menubuhkan Fulbright-Vijayashanker Memorial Exchange Fellowship dimana penerima biasiswa Fullbright dari USA akan menjalani program pertukaran pelajar ke Malaysia.
Sivapkiam Paramsothy dan Navaratnam Pathmawathy percaya program pertukaran pelajar ini is the way to increase understanding of culture between East and West. Fulbright-Vijayashanker Memorial Exchange Fellowship akan memberikan biasiswa sebanyak USD 23 000 setahun kepada seorang pelajar selama 23 tahun berturut-turut. Angka 23 diambil kerana ianya simbolik umur Vijay ketika beliau meninggal dunia.





Sebagai tanda kasih terakhir mereka,
Sivapkiam Paramsothy dan Navaratnam Pathmawathy juga menerbitkan sebuah biografi bertajuk "The Perfect Son" bagi memperingati Vijay.

So please stop talking crap about 911. Korang cakap padan muka and shit but do you know selain dari
Vijayashanker Paramsothy, dua orang warga Malaysia juga turut tekorban di World Trade Center. Mereka ialah Ang Siew Nya (37) dan Khoo Sei Lai (38) .May God have mercy on their souls. RIP. Never Forget.



Ang Siew Nya


Diolah dari:

Legacy
New Straits Time
USinfo
USAtoday

93 comments:

  1. read this you conspiracy theorist fucks

    ReplyDelete
  2. ok, bukan melayu. so what?

    ReplyDelete
  3. Vijayashanker,we were from the same high school.he was a super super senior.there was a section in the highschool magazine for him.RIP.

    ReplyDelete
  4. kekekek.. emo sungguh hang ni..sabaq.. anyway..tq for the info.. RIP vijay and others.. hehu

    ReplyDelete
  5. touching...

    pssss word verification aku "getshe"
    damm!!!

    ReplyDelete
  6. Why the fuck I can't view the pics? Wakey wakey obefag!

    ReplyDelete
  7. This is very sad. RIP vijay. May your good deeds remembered by everyone.

    ReplyDelete
  8. alah, dia mati pun masuk neraka. apa nak sedih-sedih. kalau orang islam mati baru la boleh sedih. bodoh la korang ni.

    ReplyDelete
  9. bodoh betul saper yg sebar teori tanpa asas tu..bukan aku nak bela jews tp aku bela kebenaran..kalu aku start conspiracy nak kata "tak ada MELEIS MATI waktu 9/11.korang nak percaya jugak ker...geram aku..ader jer konspirasi bodoh..

    ReplyDelete
  10. kau study betol2 dulu pasal jews..baru kau tahu sape dorang ni.kalo tak kenapa hitler lebih dulu bunuh jews ni..renung2kan..

    ReplyDelete
  11. kebenaran memang takde pada jews.study mendalam psl jews.kalo tak,tak kan hitler dah bunuh dulu jews ni.tengokla ape jadi pada palestin..MEREMPAT KAT NEGARA SENDIRI

    ReplyDelete
  12. kebenaran memang takde pada jews,penipuan helah tipu daya saja ade pada mereka..study pasal jews lagi der..kenapa hitler bunuh jews??renung2kan

    ReplyDelete
  13. tote kau la bodoh..org macam kau la yg mmbuatkan agama dan bgsa nmpak bodoh paham tak bodoh..

    ReplyDelete
  14. yg part tiada jew yg terkorban tu mayb tak benar.tapi tetap konspirasi israel-us!contoh senang WWII.lepas si hitler slaughter berjuta-juta jews sedang elok je pak arab kene tipu dengan deme ni...so terhasil lah negara haram israel.masih tak nampak?

    ReplyDelete
  15. tak macam malaysian pon

    ReplyDelete
  16. USA-9september
    Dunia Islam-60saat,6ominit,24jam,7hari,4minggu,12bulan,

    dibunuh kejam oleh pihak amerika..
    obe buat la pasal orang islam dizalami setiap saat diseluruh dunia nie k...??

    bagi aku 9september direka yahudi amerika...

    dia xpeduli pun org sednri mati..asalkan dapat buat alasan menyerang dunia islam dan memburukkan nama islam...


    1)Video Yang Akan Buat kan Anda Memakai Tudung (Perempuan Sahaja)

    ReplyDelete
  17. hoh..gini rupenye..info itu emas..tq beb!

    ReplyDelete
  18. bodoh anon. kau memburukkan nama islam je. sedih atas dasar kita satu manusia yang hidup kat bumi ni la. perlu ke kau nak kaitkan agama dalam hal ni?

    RIP vijay.

    ReplyDelete
  19. 9-11, vijay, never foget.
    8-2, man u vs arsenal, never forget.

    Vijay would be smiling in his grave.

    ReplyDelete
  20. wah... ade pemegang kunci syurga neraka la kat blog obe ni. syabas.

    ReplyDelete
  21. Muslim's are still in state of denial bout 9/11... This is a wake up call, STOP fooling urself with bullshit docu regarding conspiracies ... No bomb or watsoever, its been done by Muslims n its Muslims who must take the responsibilities to clear their good name out...

    P/S where's the Ummah???

    ReplyDelete
  22. @tote
    die masok neraka ke masok syurga ke , tu hak Allah nak tentukan, ape salah nye seorang manusia nak rasa simpati ngn manusia laen, jgn rase ko mulia sangat weh

    ReplyDelete
  23. I remembered Shanker from our days in primary school, back then he had this sort of aura of confidence in him, not arrogance. Yet he's still a down to earth lad, never heard what happened to him after primary school. Was much more geeky back then. RIP man!

    ReplyDelete
  24. the only reason non meleis are not there is because meleis are busy making baby without dad. #sadbuttrue.

    ReplyDelete
  25. his face look like chris brown..

    R.I.P

    ReplyDelete
  26. Its not about muslim or jew or watever, its just some souls filled with retarded ideas caused loads of damage not only to those 3000 who perished on that day, but to over half a million of mostly iraqis who dead in the subsequent wars

    ReplyDelete
  27. jangan mainkan isu agama.
    jangan salahkan penjenayah sebab agamanya.
    Edward Tan, ko baca "Serius Fakta - Hubung Kait Agama , Ideologi dan Moraliti"
    sarang tebuan jangan dijolok, aku x usik agama ko kan..

    ReplyDelete
  28. To tote (what kind of name is that??), I'm not sure whether you are trolling or being serious. But people like you and the other anons who talk bad about others' religious are the reason why people hate Muslim so much. Kudos bro, you are the reason why Muslim being discriminate in US, Denmark and so many developed country.

    P/S: Ko dah konpem masuk syurga ke nak persoalkan syurga neraka orang?

    ReplyDelete
  29. yang saya tahu, tiada seorang Jedi pun mati ketika 9-11. whatever it is, RIP to those three.

    ReplyDelete
  30. pembaca tegar blogserius12 September 2011 at 09:15

    if tragedi 911 ini bukan konspirasi, kejadian ini takde kene mngena dgn agama Islam. terrorist is just a terrorist. he choose to be a terrorist not because of Islam teaching, tetapi tekanan yg dihadapi mereka yg memaksa mereka berbuat demikian. Please dont blame the religion. blame the person yg tak mampu berfikir dgn waras. lagipon membunuh adelah dosa besar dalam Islam.

    ReplyDelete
  31. I hate these fucking moronic thugs of god that hate jews just for the plain fact that they are jews. Its not like they had a fucking choice man.

    Knape empayar islam yg power gila dulu boleh jatuh kalau bukan sbb korup muslim leader?
    Renung2kan you wankers..

    ReplyDelete
  32. azlan chong abdullah12 September 2011 at 09:23

    kepada anoyingmous semua.melayu komfem masuk surga ka?
    gua cina, tp gua ISLAM, gua rasa gua 35.11% lg ada can masuk surga dari lu org melayu kalu ikut timbang kati. haha lol.

    yg penting itu agama islam dlm hati.
    lu punya mulut serupa belacan ada hati mau cakap pasal surga.pui

    ReplyDelete
  33. @tote soal syurga dan neraka itu hak Allah. Saya kadang kadang pelik sikap orang mcm ni, kemudahan kemudahan ciptaan barat cepat aja nak pakai tapi bila ada non-Muslim terbunuh cepat aja keluar komen sengal.

    ReplyDelete
  34. apa aku kesah ko hidup ke mampos ke...tepon mak bapak ko tiap2 hari...

    ReplyDelete
  35. ini baru aporang sbenar. good job.

    ReplyDelete
  36. yeah3..

    simpati simpati jugak..

    mereka memang tak bersalah..

    ikut logik akal memang tak logik America yang cukup power military die dan dan pulak ari tuh segala2nya noob belaka.

    tapi itulah media dunia akan sentiasa mengigati mereka yang terkorban waktu 9/11


    sedangkan hakikatnya dunia Islam di timur tengah merana 24/7.

    Hak negara sendiri dinafikan. Pembunuhan perkara biasa disana.

    Dimana pulak kemanusiaan korang semua waktu nih? hanya memikirkan yang telah pergi waktu 9/11 ataupun yang masih hidup di timur tengah tu merana tak cukup segala2nya????

    kalau nak suruh Obe buat fakta pasal keadaan orang awam dekat sana memang tak dapat la.

    Obe memang bias jek kat Islam nih. Always looking at the negative side of Islam but never look at the good side. Tapi nanti nak kahwin tahu pulak nak lafaz nikah ikut Islam unless you are planning to live with your future wife without marriage contract.


    So peeps, doesn't matter if you are bashing Obe for keep entertaining you with the American's stuff instead of about Muslim that keep suffering until now. Obe will always win. Just go and find blogs that have Islamic content. That's it.

    ReplyDelete
  37. Yawn.

    Sudah2 la tu. Same old story.

    Anyway. Why for fuck's sake call yourselves Malaysian then take your snobby little arses to work elsewhere? Kiasu parents make Kiasu children whom mantra is 'the grass is always greener on the other side'. Bila mati all Malaysian bloggers pon canang everywhere this fella and that fella Malaysian, mati katak di WTC, kesian kan...? Err not.

    Too good for Malaysia, that's why.

    Endless loop of bullshit, all going round and round and round. Yawn.

    But still, i give him credit for trying to save another human being, kiasu or not and nationality issue aside, he was a good and a brave person inside. Not many people are/ were as brave.

    ReplyDelete
  38. Anon extremist, yang aku nampak orang Islam Melayu ramai berlagak macam bangsa terpilih,dah macam Jews dah hahah. Konon kompem masuk syurga janji sebelum mati sempat mengucap. Ko tu keturunan Islam je, maksiat kuat palancau

    ReplyDelete
  39. Obe patut bertanggungjawab sikit dengan pemberi komen dalam blog ni.

    Byk sgt hatred dan komen yg provocative.

    Persembahan blog yg baik tapi kalau dipenuhi dengan komen2 yg entah apa2 adalah kurang sihat.

    ReplyDelete
  40. Dear Obe; Why the harsh words? Where are your manners?

    Dear Edward; There are some good Christian, there are some good Muslim. Same, thare are some bad Muslim & there are some bad Christian. The conspiracy theories are just theories. Some believe it, some do not. Even Christian believe them also. Not only Muslim. Same like DSAI's conspiracy theory that the government did to topple him down. Some believe, some do not. Having said so, killing innocent people is a big sin. Islam does not teaches that. But reason why people become suicide killers should be made clear. Why they are willing to kill them self should be understand. Solve that problem and the world would become a better place, insya'allah.

    ReplyDelete
  41. thanks Obe...
    the comments on your blog has never failed to brighten up my day knowing there are so many piece of trash Meleis out there...

    ReplyDelete
  42. I am so sick of these conspiracies about the CIA and aliens or Jews..
    Close to 3000 people died in a single act of terror that defied any act of human cruelty.
    I also sick of people bringing up the Palestine plight in this. Two wrongs do not make a right, OK??

    ReplyDelete
  43. aku x bercakap pasal conspiracy theory semua 2...aku sendiri benci conspiracy theorists...tapi 9/11 dibesar2kan...ia bukan tragedi yang malang sangat...yang beribu2 orang Islam mati kat Bosnia sebab pembersihan etnik 2,aku tengok xde pulak ko amik kisah nak buat sampai banyak entry macam ni...xyah dok kalut pasal 9/11...

    ReplyDelete
  44. @PAWI

    why the harsh words?

    Malaysian are DUMB FUCK who will not listen to you unless you maki them

    the time for cakap elok2 has passed.No more mr nice guy

    The world is FUCKED UP and only the usage of the WORD FUCK on a regular basis can make people take notice

    ReplyDelete
  45. @ANON

    kau dah berapa lama baca blog aku?

    Iran Iraq war anniversary i covered that shit

    Bosnia war criminal captured.. i covered that shit

    Afghanistan after the war..... i covered that shit

    Just how many ISLAMIC entries do i need to post per year to satiate your "ISLAM ARE FUCKING VICTIMS HERE" needs?

    This year marks the TENTH anniversary you fuck wad!

    tengok 911 last year. How many entries did i put up?

    Is is so wrong to make a special edition for 911 on its tenth anniversary

    JESUS FUCKING CHRIST muslims never happy when they are not the centre of "PITY US PLEASE" circlejerk

    Get over it

    ReplyDelete
  46. Spot On! Quoting John Doe from Se7en

    "Wanting people to listen, you can't just tap them on the shoulder anymore. You have to hit them with a sledgehammer, and then you'll notice you've got their strict attention."

    ReplyDelete
  47. Sesungguhnya, zaman sekarang ni, susah untuk kita percaya sesiapapun.

    Dulu mungkin senang untuk kita tengok sesuatu isu tu ada hitam-putih. Untuk orang yang makin dewasa pemikirannya, dia akan sedar yang tiada hitam atau putih dalam dunia ni; hanya tona kelabu yang berbeza-beza. Orang buat baik mungkin ada niat jahat, dan orang buat jahat mungkin ada niat baik.

    Pasal WTC, kita takkan tau apa atau siapa yang bertanggungjawab pada dasarnya: Orang Islam ekstrem hisap-candu-banyak-sangat(Taliban)? Yahudi nak rosakkan Islam? Dick Cheney nak alasan kayakan syarikat minyak dia? Ramai orang ada motif untuk serang Amerika, tapi kita tak dak bukti kukuh untuk kaitkan sesiapapun.

    Bagi aku, aku hanya mampu buat apa yang aku tahu: Luahkan simpati kepada para keluarga si mati.

    Untuk mereka-mereka yang bukan CIA, Mossad atau kalangan perancang serangan ni, tak payah sibuk berkonspirasi. Apa yang anda tahu sudah melalui pelbagai orang, dan pelbagai perubahan secara sengaja atau tidak sudah berlaku ke atas maklumat tu setelah ia melalui pelbagai interpretasi. Usah nilaikan orang benar atau tak, kerana anda sendiri tidak boleh memberikan bukti kukuh atas apa yang anda percaya.

    Wallahu-a'lam.

    ReplyDelete
  48. kesian ayah Vijay.. siap nak cari pengganti anak dia.. mana lah jumpa.. tsk tsk.. muka baik & smart anak dia. umur baru 23. klu skang still alive dah 33. RIP~

    ReplyDelete
  49. @Remy

    Aku plak amik ni balas kat orang pesimis macam hang:

    "Ernest Hemingway once wrote, "Our world is a fine place, and worth fighting for". ...I believe in the second part."

    ReplyDelete
  50. @Anon,

    At least i don't hide behind Hemmingway....

    pessimist or optimist, depends on which side of the fence ur sitting, bub!

    ReplyDelete
  51. obe, ko percaya x pada kitab? pada akhir zaman nanti akan keluar dajal yg menyebarkan fitnah yg paling besar. ko xpercaya ke semua tu

    aku xpercaya wujudnya orang islam yang bom2 orang ni, ini semua fitnah. aku xpernah dgr lagi mane2 org islam yg bunuh orang, rogol, buang anak dalam tong sampah, rompak dan ragut beg tangan. yg melakukan kegiatan jenayah tu pastinya orang dari agama lain seperti kristian atau buddha atau yahudi. agama islam mana ada ajar buat mcm ni. dan aku rasa ini semua kerja yahudi untuk memecah belah kan islam tercinta

    terpulang la ko nk percaya ke x obe, aku dah jalankan tugas aku sebagai saudara islam. i rest my case

    ReplyDelete
  52. Rest in peace to all 9/11 victims.

    ReplyDelete
  53. @xermua100

    the eff you talking about? muslim or not, people are sinners. they do bad things. muslim yang kau cakap tu cume wujud pada nabi. bagitaw ape agama ajar bunuh orang, rogol, buang anak dalam tong sampah, rompak dan ragut beg tangan. give any verse, any prove. ya dig?

    ReplyDelete
  54. kene ke tulis with all the "fuck" ?

    ReplyDelete
  55. harga nyawa org di us tak sama ngan harga nyawa rakyat Iraq?Afghan??

    ooo..sebab diorang kat us,kerja bagus..bijak pandai..maka perlu diingati??

    pergi mampus...perang ideologi...manusia biasa jadi mangsa

    bush.yahudi gelak sampai muntah hijau...

    ReplyDelete
  56. This is why i stop reading all the conspiracies theories AGES ago. Just a question, benci yahudi. Benci AGAMA atau BANGSA die?

    ReplyDelete
  57. @xermua100

    Peerrggghhh~~!! mantap la ayat lu...holy nya kata2 ko bro...salute la sama ko sbb ko mmg duduk dlm lubang 10kaki..smua ""bunuh orang, rogol, buang anak dalam tong sampah, rompak dan ragut beg tangan"" kerap kali ku jumpa meleis islam..bapak rogol anak, abang rogol adik, rompak guna parang kat perumahan & ragut, curi di supermarket...yg 75% penghuni tetap penjara di Malaysia ni siapa (setakat 2009 ada 45K penghuni penjara seluruh malaysia)? sorry to say bro...mmg islam tak ajar semua ni...abis ko ingat agama lain mcm Kristian, Buddha, Hindu, yahudi ajar ke semua benda jahat ni? Kalau takat ilmu islam ko tu setitik embun tak nya nak tunjukkan kejahilan ko yang sederas air terjun Nigara...seorng ilmuan agama yg baik adalah mereka yg hormat n fham agama org lain. Buddha ko ckp bunuh org? semut pun diorg tak leh bunuh apa lagi manusia..pahamkan dulu agama2 di dunia ni sblum kuar statement extremist ko tu...di dunia kita selamat...di akhirat blum pasti masuk syurga tak kira apa agama sekali pun. Jgn kerana sikap extreme kita jadi pelampau agama...

    NY tu sebahagian besar penduduk nya yahudi jd for sure sebahagian pekerja di WTC tu adalah mereka yg bergelar Jews..

    Nway..RIP to all victims

    ReplyDelete
  58. "aku xpercaya wujudnya orang islam yang bom2 orang ni, ini semua fitnah. aku xpernah dgr lagi mane2 org islam yg bunuh orang, rogol, buang anak dalam tong sampah, rompak dan ragut beg tangan. yg melakukan kegiatan jenayah tu pastinya orang dari agama lain seperti kristian atau buddha atau yahudi. agama islam mana ada ajar buat mcm ni. dan aku rasa ini semua kerja yahudi untuk memecah belah kan islam tercinta"

    Habih tu, yang hari-hari keluar berita kedai kena rompak, orang pecah amanah, bunuh orang tu orang ni dalam TV tu semua tipu? Dey, kalau betul manusia boleh ikut Islam 100%, kita tak perlu polis, dan Allah takkan perlu sebut pasal Neraka sebab takdak manusia nak campak dalam sana. Tapi Allah sebut jugak dalam Al-Quran sebagai amaran. Kenapa? Sebab Allah tahu tak semua manusia akan anut Islam, dan tak semua yang mengaku Islam ikut ajaran dia.

    Selagi seseorang tu masih manusia, dia boleh ada peluang buat apa jenayah sekalipun kalau dia rasa dia boleh lepas, hatta cuma di dunia sekalipun. Kita takkan jumpa Allah selagi kita tak mati, jadi mudah untuk orang hilang iman.

    ReplyDelete
  59. sapa pulak yang terselamat dan nampak kejadian mamat yang mati tu? i wonder sapa lah yang bercerita semula..macam make up je story

    ReplyDelete
  60. kenapa negara2 barat nak bunuh org arab???...renung2 kan la....

    ReplyDelete
  61. bomba ni pun x cukup technical knowledge psal building....yg duk bwh building terbakar tu knapa....kan dah mati kena hempap...

    ReplyDelete
  62. should i care bout this?
    hundred thousand of innocent people died in the so-called war against terror, and no one mourn for them. no one going to write such a sad story for them like you did to this fella..they also have parents. they also have wives and children..
    what make these people who died on 9/11 so special?

    ReplyDelete
  63. xermua100 adalah meleis paling bengap tahap cipan gaban tapir yg penah aku jumpa...ko hidup kat dasar bermuda triangle ke xermua100??

    ReplyDelete
  64. lolol at all anons being offended by xermua..

    actually he is just trolling all you guys ok?

    from all his previous comments on other posts,he meant just to troll you guys..


    dont take it serious ok?

    ReplyDelete
  65. Hahaha... Melayu ni kalo cakap bangsa lain.. Dorang mmg pandai lah... Kutuk bangsa lain mmg bakat semula jadi Melayu... Sedar-sedar lah Melayu... Sedarlah dunia nie dah mmg bukan melayu yang pegang... Ekonomi, teknologi, pendidikan, semua aspek dalam dunia nie.. Bangsa lain yg control.. Melayu cuma tau antar pelancong melayu ke bulan, buar kajian yg sampai skrg x nampak hasil buang kat mana... Bila melayu berhujah, bila tak laku, mulalah nak kait dgn agama... Pastu salahkan agama lain... manusia jenis apa spesis Melayu... Asyik "menyalahkan" bangsa lain... Bangsa lain beruasaha utk capai kejayaan, melayu ni tunggu kejayaan sampai depan kaki. Bila tak sampai angan2, salahkan bangsa lain. Asal berniaga nak campur aduk agama. Jus buah kononnya dr tok guru agama. Jual buah kurma kononnya dibaca ayat2 suci...

    Tak boleh kah Melayu ni merendah diri sikit..? Jan jadi bodoh sombong.. Bertahun tahun mempersoal bilangan bangsa melayu terkaya d malaysia... Mmg patut melayu bertanya.. Dah pelbagai jenis bantuan/sokongan utk tingkatkan ekonomi melayu.. Bangsa yg paling byl kaya.. India dan cina. Nak salahlan dorang ?? Cuba lah... Maka timbul lah wajah kebodohan melayu... Hahaha

    Sya tak nampak org melayu mati semasa 9-11... Mungkin kah dirancang oleh melayu..?? Hebat... !! Syabas utk melayu... Satu pujian "ikhlas" dr sya

    Sya suka blog obe sbb sya dpt lihat "wajah2" sebenar melayu....

    ReplyDelete
  66. aku rase US jatuhkn wtc just utk cover & delay credit crunch (2008 kalau tak silap) yg sepatutnye berlaku around 2001.. kot.....

    banyak senjata = more income for US

    ReplyDelete
  67. Sedeh tol aku tgk komen kat Cnie, most of them r Racist, mcm sialll..

    ReplyDelete
  68. the biggest conspiracy on 911;

    There was not a single cat or dog wandering around the buildings on that day.

    oh shit! We are owned by cats and dogs any time soon but we don't even see it coming.

    ReplyDelete
  69. hehe pandai bercakap tapi tak mengerti ape yang berlaku di dunia ni...orang islam di arab x sama dgn orang islam di malaysia..ko akan tau nanti..obe i know your feeling,your statement here is good but still not good enough..about jews lak,aku ade kawan yahudi dan x semua yahudi jahat..dan aku tau knpe yahudi islam..there's no smoke without a fire

    ReplyDelete
  70. komen aku senang je..there is no smoke without a fire

    ReplyDelete
  71. seigt aku xde ape2 ajaran dlm islam mmbole kn kte fitnah sne sni, x kre ape matlamat nye.. tduh xde org yahudi mati dlm kjdian is a form of fitnah..

    korg nk bela islam, tpi dgn mlnggar hukum islam? jgn wat lwak bodo..

    pls be open minded skit.. jgn dok lkat ngn ideologi yg x ubah mcm zaman jahiliyah dlu.. sifat prkauman..

    ReplyDelete
  72. After reading this post, I can only offer my deepest condolences to Vijay's parent.

    To all the commenter who says "Muslim is the real victim here", did you know why is there such a thing called Islamophobia? It's because Muslim extremist terrorist fly a plane into their buildings. Not Jewish conspiracy.

    The US government even donated US$900 Million to the victim of Indian Ocean Tsunami in 2004 (This is after 9/11). Mind you, Indonesia is the country that has the world's largest population of Muslim. If US was secretly controlled by Jews, and Jews want to kill off every Muslim on the face of earth, why should US donated at all? They should have let the victim rot.

    Admit it, the image of Islam as a religion of peace was destroyed the moment these delusional terrorist who think of themselves as a soldier of god fly a plane into WTC.

    But since this is Malaysia and Malaysia Boleh, I guess we could say the exact opposite of truth and still feel pretty righteous about it.

    ReplyDelete
  73. hahaha....gaduh lagi!gaduh lagi...kasi gempak ini blog

    ReplyDelete
  74. jangan nak pndai2 buat teori macam2.. org2 yg ada kat sna lagi paham apa yg terjadi sbb mereka ada kat sana. kita di sini baru baca artikel konspirasi sikit, tgk video dah buat macam2 kesimpulan. sbb tu lah bangsa kita mudah ditipu dan MUNDUR.bahlul


    obe plis approve this

    ReplyDelete
  75. osama pengganas babi

    ReplyDelete
  76. Wow ada lagi ke orang yang percaya teori-teori konspirasi ni? Wtf?

    ReplyDelete
  77. let me get the popcorn,keep the comments coming in.

    ReplyDelete
  78. To the people who died on 9/11-RIP.

    Muslims have to be honest here. Al-Qaeda launched the attack on the World Trade Center. And Osama used Quranic verses to justify his attacks. Might not be Islamic, but I have yet to hear anyone refute him. If he's wrong, then why is he wrong, Islamically-speaking?

    Here's a link to an anti-Islamic website. Now keep in mind, just because it is anti-Islamic, doesn't mean the arguments do not stand. So if there's any refutation to the arguments other than "Ini website anti-Islam, tak boleh pakai, tak payah baca nanti lemah iman," I would appreciate it.

    http://wikiislam.net/wiki/Why_terrorism_is_allowed_in_Islam

    Oh, and if Al-Qaeda really existed because of the Palestinian issue, how come Palestine was never part of their attacks? They bombed everywhere except the place they are 'fighting' for?

    ReplyDelete
  79. @ruzaini
    If read carefully, the wiki link you provided used very few (and vague) verses of the Quran. The only time God allowed war is when a person is oppressed (di zalimi). The other references is from "hadiths", which means a MAN said that another MAN heard from The Prophet saying this and that. Those are not words of God.

    If you really want to listen to God, do refer to the Quran and the Quran alone.

    For easy reading and reference, read this:

    http://www.submission.info/perspectives/striving/terrorism.html

    ReplyDelete
  80. kah weng WIN !!!!

    ReplyDelete
  81. bukan anon n takde gk akaun blogger, eh tp ade ke kenal aku kt sini? ok aku letak nama Hamba Allah13 September 2011 at 13:36

    Hampir sumer agama mahukan konsep aman, kebaikan, mengajar ke arah kebaikan. ade ke agama yang suruh buat jahat? suruh mencuri? suruh rogol org?

    Tapi bila manusia melakukan kesalahan, jgn SALAHKAN agamanya. Salahkan manusia tu sndiri sbb taknak pikir btul2 dgn otak yg Tuhan bagi, taknak belajar mendalami ilmu akhirat, taknak mengamalkan ilmu agama dengan SEBAIK BAIKNYA, taknak mengubati KEJAHILANNYA. kalo dia kata dia serang sbb mahu tegakkan agamannya, tp kter kena tgk dulu, kaji dulu, bukan main kutuk melulu je agama dia.

    Jangan jadi Muslim atas nama sahaja. Tu yg jadi mcm tu. Contoh senang, kate je Muslim tp aurat tak tutup. Kate je Muslim tapi puasa kantoi, tp bab raya, bukan main meriah. dan etc etc

    Kalo org tu bukan Islam pun, maybe Kristian, agama Kristian pn mengajar bende2 yg baik2. Kalo dia jahil gak, maknanya dia pun jahil dalam agamanya.

    Org Muslim yg dilahirkan Muslim sngt beruntung kerana Islam sejak lahir. Ada non-Muslim yang baik masih tercari-cari mahukan agama yang benar. Jadi kter sbg Muslim sejak lahir ni, jadikan lah contoh yang btul2 baik yek.

    Bukan utk tunjuk pandai di sini atau digelar emo or whatever, tp sekadar berdakwah kerana dakwah tu dituntut dlm Islam biarlah sepatah ayat. Yang menunggu komen2 masuk, siapa yang positif, amik positif komen2, siapa yang tak, tak dapek den nk nolong. Lgpun kdg2 den suka masuk blog ni sbb ada fakta2 menarik. tp bila timbul isu2 cmni, kena jalankan tanggungjawab gak utk berdakwah.

    pendek kata, don't be an ignorant. LEARN, please.

    Wallahualam n assalamualaikum.

    ReplyDelete
  82. @lordapes
    Apes, ko dah belajar solat belum??
    Cakap berapi2 tapi solat pn x.. Jgn jadi hipokrit sgt la wei..

    ReplyDelete
  83. selepas baca banyak comment bodoh daripada "redneck meleis" yang rasa dia konfem masuk syurga firdausi, aku rasa sistem sekolah malaysia ni kena ada subjek Religious Education, iaitu subjek di mana kita dapat memahami tentang essence/basic ajaran pelbagai agama.

    ReplyDelete
  84. Apa laaa korang semua ni...
    Korang bila beri pendapat seolah2 Amerika Syarikat, Eropah(Barat) dan Yahudi Israel tu bangsa yang bodoh sangat ke?.....

    Kita lihat hasil yang dinikmati oleh mereka itu semua akibat daripada 911 pun kita dah tahu matlamat mereka : Buat apa selama mereka tu membodohkan diri sanggup 'berkorban nyawa' tentera2 mereka dan kos ratusan billion US untuk 'membantu Iraq', Afghanistan, Libya dan Somalia serta untuk 'menegakkan demokrasi' di negara2 Islam itu yang mereka anggap tidak bertamadun' itu. Kita tak perlu lihat apa yang berlaku, kita lihat apa hasilnya : Iraq, Palestine dan Afghanistan dapat dijajah, Libya dan Pakistan dapat dikuasai, maka tidak lama lagi Somalia, Iran dan Syria akan mereka cuba2 mencari alasan buat2an untuk dijajah demi menyelamatkan Yahudi Israel.

    Dan sememangnya negara2 Islam tersebut kaya dengan simpanan minyak (Petroleum) yang banyak -
    Amerika dan Barat akan dapat menguasai rantau yang memiliki simpanan petroleum yang akan bertahan 100 tahun lagi dan seterusnya menguasai ekonomi dan politik dunia dan mereka akan terus kaya-raya, menjadi 'tuan besar' serta 'polis dunia' kepada penduduk dunia selama2 nya !

    ReplyDelete
  85. oi kapir lahanat, May God have mercy ko cakap. Kalau dorang mati dalam kapir, mati kesian macam mana pun xder mercy dah.. ko xboleh doa utk kapir yang dah mati. nabi pun xdoa untuk abu talib. ko ni xhabis2 nak menjahanam kan fikiran budak2, memang ejen setan terbaek la ko ni..

    ReplyDelete
  86. @Anon 13 Sept 16:54 - Libya dikuasai? Libya was in a turmoil because of a dumbfuck named Gaddhafi.

    ReplyDelete
  87. salam.

    Rasullullah ade menasihati umatnye supaya tidak sekali2 mempercayai jews. dalam hadisnya, "Jangan percayakan mereka, dan jangan dustakan mereka.."so bile ade byk kekeliruan dalam hal agama kite,sebaik2nye pulangla pada yg asas iaitu berpegang teguh pada al-quran sunnah dan hadis. panduan sepanjang zaman dan sebaik2 panduan.bukan nye ikot pahaman dan emosi sendiri.org islam lemah sebab satu je..tak ikot semua ini.. sy tak bijak agama tp yg asas insy' Allah sy th. kite tak th mane betul mane salah..tp kalau kite pandukan al quran dah sah2 datangnye dr Allah dan tiada keraguan tentang kesohihannye..wallahualam.

    ReplyDelete
  88. Orang - orang islam abad ke 21 ni memang bebal, bukan semua tapi kebanyakkan.

    Dan atas kebebalan tu la kafir dok ambik kesempatan.

    meleis skrg pun ada yang liberal.

    salah 1 contohnya yang nak bakal berkahwin tu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails