Wednesday, 21 September 2011

Serius Cool - Poster Etika Yang Perlu Ada Dalam Keretapi di Malaysia (6 Gambar)


Kalaulah ada....

Ini ialah set poster yang dihasilkan Jay Shells, seorang artis dari New York. Beliau bengang dengan pe'el sesetengah pengguna Subway dan terus mendapat ilham menghasilkan set poster etika dibawah. Aku rasa mesej yang disampaikan Jay Shells boleh diguna pakai di Malaysia.








Lapotan asal Animal

52 comments:

  1. good idea, tp org msia ni makan saman ke?

    ReplyDelete
  2. 1st poster should be in ktm where all i****** like to play their songs with loudspeaker even the ktm is like sardine..

    ReplyDelete
  3. "Keep your finger out of you nose" HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

    Jangan korek hidung calit merata-rata la babi!

    ReplyDelete
  4. mereka lebih setangga dari kita dari pelbagai aspek...cuma mereka bukan Islam je..

    Terhangat Sekarang :
    [Klik Sini]
    Jana Pendapatan Online PERCUMA [Dibayar Dalam USD]

    ReplyDelete
  5. its the way to educate our people too, harapnya admin lrt ke erl baca blog ni.

    ReplyDelete
  6. passenger yg berbau badan camner???haha...angkat tangan tinggi plak tu... :P

    ReplyDelete
  7. some of the posters contain too much information. or, TLDR. poster camtu kurang menarik bagi aku.

    ReplyDelete
  8. setuju dengan poster ni dan blog serius. tenkiu untuk perkongsian ni ya.

    ReplyDelete
  9. i like..translate to bahasa.

    ReplyDelete
  10. poster ni patut letak dlm sume public trnsport kt msia..WIN

    ReplyDelete
  11. kalau ade ni mesti best.

    ReplyDelete
  12. good..
    memang patut digunapakai dalam apa sahaja public transport kat malaysia nih

    ReplyDelete
  13. kool....memg patut dalam pon letak especially dalam KTM...

    ReplyDelete
  14. ini sangat cool la sial.! hahaa

    ReplyDelete
  15. Haahaahaa terbaik yer poster etika....mmg kat Malaysia perlu ader benda2 nie...

    ReplyDelete
  16. memang patut sesangat di tampal kat M'sia

    ReplyDelete
  17. terbaik punyer :)

    ReplyDelete
  18. hahhhaa! better way to educate! nice one!

    ReplyDelete
  19. mmg ptt pon bende ni letak kat mesia..ramai sgt yg x pdulikan org lain n just pentingkan dri sendri!!

    ReplyDelete
  20. kat malaysia kena tambah lagi...

    "if you are a bangla, please go and take a shower with dettol first before you step into the train. please."

    ReplyDelete
  21. Serius!Klau tampal kat Malaysia,arini ade,esok tggl separuh jer..lol.....

    tapi yang penting ade yang nak tampal yer dok..

    xpon arini tampal,esok2 penuh sticker pinjaman duit..lol...

    ReplyDelete
  22. kalau kat Malaysia ada poster tulis

    "Should KTMB add more coaches, we don't have to be crowded like this".

    ReplyDelete
  23. Bole buat camni tapi masa awal2 tampal poster tu orang Malaysia kecik ati hahaha

    2bulan lepas tu poster tu mesti dah hancur sbb takde maintainance...

    ReplyDelete
  24. sy tau yg org yg tinggal di bumi malaysia x kan mkan saman dgn note ini kerana kite mkan nasi lemak....

    ReplyDelete
  25. yesterday trains to KLang delay almost 2 hours and your feets doesnt safe anymore because womens wear their heels. Can i add that women are supposed wear flats during on trains??

    ReplyDelete
  26. Obe,

    Kat Sydney buses they use the same msg but ada gambar. The exact same message dan aku rasa sampai je mesej dia to user.

    ReplyDelete
  27. It's a good idea. Tp panjang sgt nak baca. Org2 tak beretika ni bukannya rajin sgt nak baca benda2 mcm ni. Better keep it short and simple.

    ReplyDelete
  28. straight to the point betul!
    paleng best part yang bersin tu..best!

    ReplyDelete
  29. unlucky..kalau letak pun poster ni kt M'sia..ade ke yg nak baca & follow? Road sign pun langgar selamba je..

    ReplyDelete
  30. Hmm. nice one, elok letak kt LRT/ KTM/ Monorel, tapi kalau nak apply kena guna banyak bahasa. Bhs Malaysia, BI, B Cina, B Tamil, B Indon, B Bangla, dan lain2 sebab macam2 orang guna perkihdmatan tu. Lagi bagus kalau guna ayat yang 'pedas'.

    PS, tde ke yg nak tegur psl bau badan? aku tensen tol klu de bangla nek LRT, bau macam .....

    ReplyDelete
  31. LOL the last one reminded me about kedai sandwich Subway tu. LOL
    Or kedai dalam citer wizards of waverly place.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails