Thursday, 29 September 2011

Serius Cool - Apartment Mewah Di Bishan Singapura (10 Gambar)


HDB is so passe!

Di Singapura akibat kekurangan tanah kebanyakkan rakyatnya terkpasa duduk didalam flat yang dibina Home Development Board. Yang kaya sahaja yang boleh ada rumah bertanah. Flat HDB yang kecil tidak dapat memenuhi kehendak golongan kaya yang semakin membesar di negara Singa Selatan ini. Oleh yang demikian sebuah syarikat pemaju di Singapura bercadang membina projek apartment mewah di Bishan. Ianya kompleks 500 unit apartmem yang setiap satunya mempunyai keluasan diantara 680 hingga 3000 kaki persegi. Dua menara apartment ini disambungkan dengan jambatan yang menjadi taman tergantung diudara. Bagi pemilik apartment atas pula ada kolam renang diatas tingkat paling atas. Sangat cool beans! Projek ini bakal siap pada tahun 2015.





Laporan asal DesignBoom

24 comments:

  1. Fuck... gayat pulak aku tengok swimming pool dia all the way up there.

    ReplyDelete
  2. hero putih kacak malaya29 September 2011 at 03:40

    alepridz babi muka hitam,aawt lu kembali ni sial la,puihhh..muka hitam tak sedar diri..sian ko kan babi tak dapat first..

    ReplyDelete
  3. hey alepridz....ingat lagi saya? Sayalah anon yang dikatakan takde kote oleh awak tu...hahaha... tak dapat first dah ke??? Siannye... Nape lame dh hilang? hahahahahahaha

    ReplyDelete
  4. Cooliooo....tp cam gayat jer kalo mandi kat pool tu...eheh...

    ReplyDelete
  5. gile babai...pool kat pucuk bangunan...."kecot telo" beb...

    ReplyDelete
  6. kenapa setiap kali aku tgk bangunan canggih2 mcm ni aku rsa takut ek? gayat la, meremang la..

    ReplyDelete
  7. agk2 nyer brape RM yek umah tu sebuah? mau juta2 lemon!

    ReplyDelete
  8. ralat: Housing Development Board bukannya Home Development Board...

    project ni Housing Scheme utk rakyat singapore, sape2 pn mampu milik boleh duduk rumah ni,bukan khas utk org kaya..

    saya ada tgok presentation pasal project ni kt HQ HDB sendiri... memang cool

    ReplyDelete
  9. apa yang pelik condo ni, psal swimming pool kat atas ke..? kat umah aku sewa skrg ni di verve suites, mount kiara pon ada swimming pool kat atas skali tingkt 28, kt tgh pon ada, kat bwh pon ada lagi swiming pool, yg private dgn swmpool pon ada kt umah aku sewa ni, ada cinema lagi. spa, bilik karaoke glass lagi kt atas tingkat 27. sewa pon x la mahal sampai rm5k pon sbulan.sume ada cctv n id card. nak order pizza pon kita bule cal kt mana2 hatta kat swimmpool dorang antar.

    ReplyDelete
  10. ( , Y ,) <:::::::::::::3 grrrrr ;p

    ReplyDelete
  11. Obe, bole buat perbandingan currency RM VS SG ikut tahunan dari dulu hingga ler ni? Ada bro beritau aku sekitar 80an RM1 = SG1. kenapa sekarang ni jurang currency makin jauh? Govt kita tidur ke? harap jangan sampai RM1 = Sg0.10.

    ReplyDelete
  12. mmg keje skodeng org rumah bwah r kalo design cmtu..haha xpon, mmg org bwah jd mgsa smpah2 dri uma atas r

    ReplyDelete
  13. 3D rendering terbaik!! Cool....3d studio max power!

    ReplyDelete
  14. serius cantik giler! sure mahal nih!!

    ReplyDelete
  15. serius gayat nak mandi pool kat atas tuh

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails