Wednesday, 28 September 2011

Serius Cool - Maharajas Express : Perkhidmatan Keretapi Paling Mewah India (14 Gambar)


Gila ah mewah!

Maharajas Express ialah perkhidmatan keretapi mewah yang ditawarkan di India. Ia mempunyai 5 koc deluxe, 6 koc suite kecil, 2 koc suite besar dan satu koc kelas Presiden. Kesemua bilik didalam koc ini dihiasi dengan cukup mewah sekali dan untuk koc suite dan presiden dilengkapi dengan tandas persendirian lengkap dengan tab mandi! Bagi menunjukkan lagi kemewahan Maharajas Express mempunyai 2 koc dewan makan yang juga dihiasi macam rumah pegawai kerajaan korup makan duit rakyat. HAHAHA.

No seriously memang mewah gila Maharajas Expres ini. Selain hiasan dalaman yang opulent pihak Maharajas Exprees menyediakan seorang butler bagi setiap bilik kelas presiden dan suite besar. Kelengkapan skrin LCD dan internet jalur lebar juga disediakan. Harga tiket Maharajas Express ialah diantar USD800-2500 sehari. Termasuk dalam pakej mewah ini ialah perkhidmatan pemandu pelancong disetiap bandar keretapi ini berhenti. Maharajas Express ialah inisiatif kementerian pelancongan India bagi menarik pelancong kaya yang mahu mengembara keserata India dalam keadaan mewah dan selesa. Amaciem? Ada duit lebih?







Laporan asal EliteChoice

23 comments:

  1. sangat jauh berbeza dgn keretapi rakyat biasa! cool shit!

    ReplyDelete
  2. kalau malaysia buat macam ni pun bagus jugak .
    dekat setiap stesen berhenti ada pemandu pelancong. ada can aku yang ada lesen pemandu pelancong ni dapat job lagi. yela. majoriti pemandu pelancong kat malaysia ni adalah tourist guide. kadang-kadang aku kesian kat tour guide baru yang terpaksa susah payah nak carik job walhal masa belajar dulu intitut tu cakap gaji masyuk. memangla. kalau ada job macam aku okay lah. kalau xde? tak ke naya budak-budak tu?

    ReplyDelete
  3. dekat setiap stesen berhenti ada pemandu pelancong. ada can aku yang ada lesen pemandu pelancong ni dapat job lagi. yela. majoriti pemandu pelancong kat malaysia ni adalah tourist guide. kadang-kadang aku kesian kat tour guide baru yang terpaksa susah payah nak carik job walhal masa belajar dulu intitut tu cakap gaji masyuk. memangla. kalau ada job macam aku okay lah. kalau xde? tak ke naya budak-budak tu?

    ReplyDelete
  4. mesti rosmah nak naik ni lepas dia baca blog obe..haha

    ReplyDelete
  5. kalau org macm Trumph nak gi melancong sana rasa mcm duduk rumah sendiri.. apa ke pekdahnya, Lagi satu selsisih dengan keretapi yg ada penumpang atas bumbung, apalah perasaan mereka..aduss..kalau ya pun nak mewah berpada2.. rasa mcm tak brp laku sok ni.
    tapi kenyataan obe dihiasi macam rumah pegawai kerajaan korup makan duit rakyat..memang sadis..harap2 itu kerajaan India

    ReplyDelete
  6. nice.. tp sakit ati baca part pegawai kerajaan wkakakaka... aku keja mcm nk mampos senang jer manusia korup neh hidup mewah ngan duit aku..sini tax sana tx projek mark up..itu pong ada bangang dok sokong kerajaan korup mcm neh... tau tak kalu gomen tak korup kita semua mampu rasa nikmat mewahnya mesia neh..

    ReplyDelete
  7. obe tengah survey tempat untuk honeymoon tuu...jangan obe nanti tengah ngentot ade org skoden mcm pic#4...lol

    ReplyDelete
  8. kang nanti ada penduduk tumpang panjat atas bumbung......

    ReplyDelete
  9. Maharajas Express ke.. Mahrani Express ke... aku rase kalo berenti kt Mumbai kompem ramai yg naik atas bumbung tu... lolololl

    ReplyDelete
  10. nice ouh!
    saya pernah naik keratapi biasa dekat india ni.koc 1st class dia ok je.yg sadis sket koc 2nd class n 3rd class.kotor n berbau hancing.tp tak pernah le pulak sy nampak org duduk atas bumbung.

    ReplyDelete
  11. kat Malaysia pun ada kan mcm ni...boleh kata mewah gak la.. Eastern oriental express..

    ReplyDelete
  12. betul2. tp klu korup, apa buktinya? kite klu nak tuduh, kne ade bukti. tp, sng ke nk dpt bukti? hum..

    ReplyDelete
  13. eastern and oriental.. pnah keje beb atas tu... waa cakap lu mmg mewah gila.. dari bangkok smpi singapore

    ReplyDelete
  14. kalo kena bom agak2 selamat tak?

    ReplyDelete
  15. serius mahal.. haha.. pnah nampak kot lalu sebelah umah... train lain lalu bising... train nih lalu senyap je.. hahaha.. br berangan nk naik.. (currently studying in India)... BTW... x de dh org naik atas bumbung train kt india... xpnah nmpk..

    ReplyDelete
  16. kalau PM najib dan isteri buat roadshow naik keretapi, rosmah tau la nak naik ketapi yang macamana now....... hahahahaha...

    ReplyDelete
  17. kalo rosmah nampak mesti dia beli nih.. nak naik keretapi lak utk merasai keperitan hidup rakyat.. ari tu dah naik 'bas' dahh..

    ReplyDelete
  18. KECOH LA NAK BUAT KAT MESIA LA BAGAI...BUAT KANG KATA MAKAN DUIT RAYAT..APE PON TAK BOLEH..BODO KEKADANG..SO PAKAI JELA KTM..KECOH BILA TNGOK ORG LUAR SKIT,NAPE MESIA X BUAT LA APE..BUAT KLCC PON CKAP GOMEN MAKAN..BODO..shit..

    ReplyDelete
  19. Anon 15:48

    contoh terbaek kebodohan biler bukak email/blog nmpk gmbr kete2 polis di dunia pkai jaguar,merc,bmw,lamboghini,audi..
    puji bkn main...pastu kutuk polis mesia xde kete super car....

    tp biler mesia da beli evo X
    komplen plak makan duit rakyatla...
    membazir la...
    tah pape tah.

    ReplyDelete
  20. india kalau mewah, bapak melampau-lampau gila, korang patut tgk takhta raja moghul, mcm katil yg setiap inci ikat batu permata

    ReplyDelete
  21. Very nice info about Maharaja Express Train, thanks to share with us. Its worlds leading luxury train and expensive too.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails