Friday, 16 September 2011

Serius Shit - Gambar Pemandulan Kucing Secara Pukal


Meowwwww


Ini ialah gambar operasi pemandulan 697 kucing yang dilakukan di fakulti vaterinar Universiti Florida minggu lalu. Kucing-kucing ini dirampas dari Haven Acres Cat Sanctuary setelah pihak jabatan haiwan menerima laporan terdapat kucing yang mati dan dan berpenyakit di santuari ini. Haven Acres Cat Sanctuary tidak mampu menjaga kucing yang diambil oleh mereka. Pemilik Haven Acres Cat Sanctuary juga tidak percaya dengan konsep pemandulan kucing dan akibatnya jumlah kucing di santuari menjadi terlalu banyak sehingga menggangu jiran tetangga. Kesemua kucing yang dirampas dimandulkan before they are allowed to be adopted. I dunno about you tapi gambar kucing-kucing ini dimandulkan secara pukal agak funny but also sad at the same time. Jangan bersedih ok cat lovers. Pemandulan ini dilakukkan kerana kebanyakkan kucing disini mengidap penyakit lukemia, jangkitan mulut dan feline infectious peritonitis. Lebih baik mereka dimandulkan dari pass the desease to their offsprings kan? Klik link berita penuh untuk gambar kuceng kena
MEOWNDOL.





Laporan asal Ongo

54 comments:

  1. terkangkang,,haha

    ReplyDelete
  2. tak terkata...nak gelak ke nak kesian

    ReplyDelete
  3. WARGH..tapi kalau ada kat Malaysia program camni memang best..tak banyak la stray cat..kesian wo..

    btw, aku x nak firsttt

    lol

    ReplyDelete
  4. wah2,tetap comel jgk

    ReplyDelete
  5. macam ikan masen.hehe

    ReplyDelete
  6. pergh..... this is a shit, man!

    ReplyDelete
  7. ok, ia berbunyi "miyaundol" hokeh!! only obe can create that.

    ReplyDelete
  8. hye, saye first pengaga..tq ye bro obe ^.^v

    ReplyDelete
  9. hahahahahahaha!!!!comel gila kuicng kene ikat cm tu!!!!


    1st??

    ReplyDelete
  10. posing gaya menyerah kalah. kakakaka!

    ReplyDelete
  11. kelakar gile post

    ReplyDelete
  12. lawak tgk kucing3 kene ikat cmtu. Nak yg atas belah kiri tu boleh x? lul

    ReplyDelete
  13. ...and to those who think that spay/and neuter is evil, remember that we have been doing population control for quite some time. Shoot crows, catch and kill rats, put certain chemicals on plants so that certain bugs cannot reproduce...

    so I dare say that this spay/neuter thing is the most compassionate one. at least they still gotta have fun without thinking of fending for their babies.heh.

    ReplyDelete
  14. adeh..sian betull mengangkang untuk dimandulkan

    ReplyDelete
  15. redha je kucing tuh.haishh.penat kucing betina tunggu.

    ReplyDelete
  16. hik hik..mcm kucing saya tido saja..

    ReplyDelete
  17. br jer cm nk spay my gugurl...arghh...cm xsampai ati plak...but if die pregnant,cpe nk jge bby.....how???

    ReplyDelete
  18. lol..menunggu giliran dgn bergaya

    ReplyDelete
  19. orang cakap kucing kalau lepas kena mandul terus badan dia gemuk

    ko pun kena mandul ke obe? gemok semacam je..

    ReplyDelete
  20. i love cats,but somehow i lol'd. hard. the cats were like, pasrah je lah. but then, neutering cats is something we shud do to prevent further cruelty to them. if u cant afford it, might as well snip the bud

    ReplyDelete
  21. sunatkan kucing ni ada yg menyokong dan membangkang, sama banyak dgn org yg suka kopi dan bencikan kopi. well 9 firstfag FAIL! so far...

    ReplyDelete
  22. aha, kucing2 liar kat apartment aq semuanya mandul.. ade parut pembedahan kat perut kucing tu.. tp x tahu sape yg buat pembedahan tu.. yg bestnye.. kucing2 tu jadi lagi aktif, gemuk, comey n sihat...

    ReplyDelete
  23. mana pergi sifat ke'manusia'an?

    ReplyDelete
  24. kucing ni patot dibunuh je,aku benci kucing....kucing lover pun macam pukima...baik korang sayang aku dari sayng kucing ,kucing bukan boleh buat apa2 pun...kalo aku jumpa kucing aku nak seksa smpai mati...

    ReplyDelete
  25. kucing yg dimandulkan akan menjadi lebih jinak & sihat..aku sndiri sunatkan 3 ekor kucing aku..that fact is true..doktor veterina yg sunatkan kucing aku tu sndri cakap kucing ssh nak dapat pnyakit apabila dimandulkan..

    ReplyDelete
  26. apa masalah ko pet knode macAM sakit jiwa jer

    ReplyDelete
  27. pernah dengar dulu sblm nk mandulkan utk menjaga dr beranak pinak (kemudian mngkin akan mengganggu jiran disebabkan kucing terlalu byk), biarkan kucing tu merasa dulu kahwin, dgn erti lain, bg la beranak skali dulu, pstu mandulkan. sekurang kurang nya merasa gak kucing tu beranak. Tp kemudian kena jaga la plak anak2 die kang.. mmg bilangan kucing still bertambah tp mungkin taklah bnyk sngt smpai sekor betina je beranak pinak bnyk kali....

    ReplyDelete
  28. Syazrin Zulfakar n Ayunis...com'on la,korang kesian2,kalo da branak pinak smpi bebelas eko,ko nk jge>nk bgi mkn?nk kurung dlm sngkar?pk la pki otak kamu tu..in care terbaek nk control n sayangi kucing anda..haha..kag ko nmpk kucing kene gelek lori,kete ko ksian gak,wat cmni pon ko ksian gak..kesiannnn je la ko tau,tp NO action..wht an asshole~~

    ReplyDelete
  29. kucing2 semua, minta maaf sbb aku tergelak masa tgk gmbr, sbb lucu posisi veterinar2 ltk kucing2 mcm tu..
    semoga sentiasa sihat wahai kucing2!!

    ReplyDelete
  30. I think we all r allowed to laugh coz actually they look really cute n funny, n dont worry, sume dah kene drug ni.. nothing harm in ths pic, "meowndol" ni sebenanye mmg bagus n d encourage oleh vet, sbb yg betine xde la anak sepah2 terbuang, n jantan xde la gaduh smpai putus telinge. true story, i have 6 cats n all of em are spayed n they r happily healthy :)

    ReplyDelete
  31. meowww!
    cter 'raya tak jadi' boringggg!!!
    meowww!

    (saper dh tgk mesti tau yg meow2 ni part maner..haha)

    ReplyDelete
  32. kesian tp tuk kbaikan depa jg..kiuutttt

    ReplyDelete
  33. giler comel lah! kucing mandul pun comel...hik2

    ReplyDelete
  34. kesiannye..tapi lagi elok dari terbiar merata-rata dan paling teruk...sikap kejam segelintir manusia pada haiwan comel nih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails